Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

 Hier kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het weer waaronder Waarnemingen in Haaksbergen, alles over het klimaat en de klimaat veranderingen, het weer in Nederland vanaf het jaar 800, weertips et cetera.

Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen.    Wachtwoord verloren?
Natuurrampen: Overstromingen (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: Natuurrampen: Overstromingen
#211
Natuurrampen: Overstromingen 13 Jaren, 10 Maanden geleden Karma: 0  
30/07/2010: Noodweer Pakistan, zware en ernstige overstromingen
Het noorden van Pakistan is zwaar getroffen door de hevige regenval. Rivieren als de Kabul en de Swat traden buiten hun oevers. Meteorologen hebben al 250 milimeter regenval geregistreerd.
Gemeld werd dat zeker 830 mensen om het leven zijn gekomen sinds woensdag. Zeker 1.000.000 mensen zijn gedupeerd door de barre weersomstandigheden. Er wordt meer regen verwacht.

01/08/2010: Overstromingen Jilin provincie Noordoost-China
In Noordoost-China Jilin provincie hebben sinds 24 juli, 47 mensen het leven verloren en 45 anderen worden nog steeds vermist door overstromingen na overvloedige regenval. Ook zijn ongeveer 375000 mensen geëvacueerd en 25800 gebouwen stortten in, wat toe te schrijven is aan de overstromingen. De economische schade ten gevolge van overstromingen beloopt in deze provincie bijna 4 miljard yuan (590 miljoen dollar). Meer zware regenval wordt verwacht van 3 tot 4 augustus volgens de lokale weersvoorspelling.
Ongeveer 7000 chemische vaten zijn in een grote rivier tercht gekomen in Noordoost-China Jilin provincie. De containers werden aangetroffen in de Songhua-rivier in Jilin City. 3000 zijn gevuld met chemische stoffen, de rest is leeg.

07/08/2010: Pakistan, alarmfase rood, verdere overstromingen.
De vloedgolven, ontstaan door de hevige monsoen van dit jaar, en die de noordelijke gebieden van Pakistan al onder water hebben gezet, bereiken het zuidelijke deel van het land. In de provincie Sindh hebben autoriteiten meer dan de helft van de miljoen mensen die in de buurt van de rivier de Indus wonen geëvacueerd. De ergste overstromingen in de regio sinds 80 jaar hebben minimaal 1600 mensen het leven gekost en ongeveer 14 miljoen anderen getroffen.

De meteorologische dienst van Pakistan heeft gewaarschuwd dat ten minste twee dagen stortregen verwacht wordt in Sindh, waardooor "onmiddellijk" en "extreme" overstromingsdreiging wordt verwacht. Verdere stortregens zijn ook te verwachten in de zwaar getroffen noordwestelijke provincie Khyber/provincie, aldus de voorspelling.

Illegale en ongebreidelde houtkap in Noord-pakistan is een belangrijke reden dat het land is getroffen door de ergste overstroming in tachtig jaar. De illegale houtkap heeft de afgelopen jaren geleid tot grootschalige ontbossing. Als er nu regen valt, wordt het water nauwelijks nog opgenomen door de wortels van de bomen. Het vloeit onmiddellijk over de kale aarde en als het hard en lang regent, zijn enorme overstromingen onvermijdelijk. Pakistaanse milieuactivisten schatten dat nu 90 procent van het regenwater in de rivieren terechtkomt. Als al die bomen niet waren gekapt, zou zeker 50 procent van het water de bodem intrekken. Dan zouden de overstromingen wellicht voorkomen zijn, aldus de Pakistaanse krant Dawn.
De illegale houtkap wordt deels geleid door bekende politici. Een voormalige minister verdient jaarlijks miljoenen euro's met zijn houthandel in Kashmir.
Ook een andere bekende politicus, kapt er lustig op los in de bossen van Shangla, nabij de Swat-vallei. Juist op deze plekken hebben grote overstromingen plaatsgevonden, zegt Riaz, een lokale boer in Swat, over de telefoon omdat het onmogelijk is zijn dorp te bereiken. De grootgrondbezitters kappen hier hele bossen. Alles is kaal. Waar de heuvels vroeger groen waren, is het nu grijs. Bossen hebben plaatsgemaakt voor rotsen. De lokale bevolking zelf gaat echter ook niet helemaal vrijuit. Omdat het goedkoper is om te koken op hout dan op gas, kappen ook veel burgers zelf bomen voor in de kachel. Waarom zouden wij het niet doen, als de landheren er gewoon mee doorgaan, vraagt Riaz zich af Zelf is hij met zijn familie gevlucht naar hoger gelegen gebied. Het water steeg ontzettend snel.

07/08/2010: Overstromingen Centraal-Europa, dam gebroken.
Door overstromingen in Centraal-Europa zijn zeker acht mensen om het leven gekomen. In Saksen zijn drie doden te betreuren, aldus de politie van de Oost-Duitse deelstaat zaterdag. Zij verdronken in een ondergelopen kelder in hun huis in het Ertsgebergte. De vrouw van 72, haar man van 74 en een buurman van 63 kwamen om toen zij bezittingen probeerden te redden uit de kelder. Reddingswerkers vonden hen toen de kelder werd leeggepompt.

Delen van de stad Zittau staan onder water en moeten worden geëvacueerd. ''Hier heerst absolute chaos'', aldus een politiewoordvoerder.

Tsjechië
In het noorden van Tsjechië vielen volgens persbureau CTK drie doden door het wassende water. Helikopters worden ingezet om mensen uit door de watermassa's ingesloten dorpen te bevrijden. Het treinverkeer van Tsjechië naar Duitsland is onderbroken.
Tsjechië wil nu een fonds instellen om waterwerken te financieren, wat de kans op overstromingen in de toekomst moet verkleinen.

Polen
In het zuiden van Polen kwam een persoon om het leven toen hij of zij werd meegesleurd door een aangezwollen rivier, aldus hulpverleners. De stad Bogatynia aan de Duitse grens staat bijna volledig onder water. Veel inwoners wachten op hun daken op hulp.

Dam gebroken
Bij een stuwmeer in Polen is een dam gebroken. In de Duitse stad Görlitz wordt daarom gevreesd voor een vloedgolf in de Neisse, een grensrivier tussen Duitsland en Polen. De bewoners zijn opgeroepen hoger gelegen oorden op te zoeken.
De Witka-dam in Zuidwest-Polen is maandag, 9 augustus, doorgebroken. Water uit het achterliggende meer stroomt nu de grensrivier de Neisse in. In het Duitse Bad Muskau stond het water zes meter hoger.
De betonnen muur kon de druk van het water in het 300 hectare grote stuwmeer niet meer aan na de overvloedige regenval. De dam, nog een bouwsel uit communistische tijden, was slecht onderhouden, beweren buurtbewoners. Hoe dan ook, door zware regenval en slechte afwatering kwam de hele regio blank te staan.

08/08/2010: Overstromingen Noordwest-China, honderden vermist.
Na hevige regenval in Zhouqu County, in de provincie Gansu worden honderden mensen vermist en van 96 is al bevestigd dat ze het leven verloren hebben. Een overvloedige regenval veroorzaakte aardverschuiving langs en vloedgolven in de rivier Bailong. Rond 10 uur´s avonds begonnen de wolkbreuken en om 12 uur ´s nachts steeg in de stad Zhouqu het water tot in de kruinen van de bomen.

De eerste 5 verdiepingen van flatgebouwen kwamen onder water te staan. De halve streek staat onder water en meer dan 50.000 mensen zijn getroffen. Stroomvoorzieningen en communicatiemiddelen zijn uitgevallen.
De ergste modderstromen zijn waarschijnlijk veroorzaakt doordat een dam het begaf van een waterkrachtcentrale stroomopwaarts. Er werd een explosie gehoord.

Milieudeskundigen vanuit heel China voorspellen al jaren wat er nu gebeurt: de ergste overstromingen in tien jaar, met al bijna vijftienhonderd doden en 140 miljoen mensen op de vlucht.
Lokale overheden worden afgerekend op economische groei. Als ze voor winst zorgen; krijgen ze promotie. Dus bouwen ze te veel waterkrachtcentrales in rivieren, laten ze hele bergen ontbossen en geven ze toestemming om gebouwen veel te dicht bij rivieren neer te zetten. Die beslissingen, en niet de zware regenval, worden gezien als belangrijkste oorzaak van de desastreuze gevolgen van de recente wateroverlast en modderstromen in Zhouqu, waar het officiële dodental van de landverschuiving dinsdag opliep tot 702, met nog zeker duizend vermisten, liggen de bewijzen voor het oprapen.
Dertig jaar geleden was Zhouqu nog een paradijs", schreef de krant Shenzhen News twee jaar geleden al. De stad werd omgeven door rivieren en rijke bossen op de bergen. Daar is niets van over. Alle bomen zijn gekapt, de bergen zijn kaalgeslagen. De stad wordt elk jaar bedreigd door modderlawines. De bouw van tientallen waterkrachtcentrales, waardoor het water zich ophoopt, heeft de overstromingen rond Zhouqu de laatste jaren heviger gemaakt. Dat ontkennen zelfs de autoriteiten van Gansu, de provincie waar Zhouqu in ligt, niet langer. Op hun website staat: "De overstromingen worden veroorzaakt door de aanleg van landbouwgrond dicht bij de rivier en een overschot aan waterkrachtcentrales." Ook de catastrofale landverschuiving, die afgelopen zondagnacht de stad Zhouqu verraste, was voorzien.
Vier jaar geleden schreven onderzoekers van de universiteit van Lanzhou, de hoofdstad van Gansu, al: De heuvels rond Zhouqu zijn zeer instabiel geworden.
De bouw van waterkrachtcentrales zorgt er voor dat er weinig voor nodig is om overstromingen en modderlawines te veroorzaken die een direct gevaar zijn voor de stad.

13/08/2010: China wordt geteisterd door zware regenval en ander natuurgeweld.
In de stad Zhouqu ligt de modder een meter hoog, veel gebouwen zijn ingestort, wegen zijn onbegaanbaar, zelfs te voet. Enkele dorpen in de omgeving zijn in het geheel weggespoeld. Bijna tien miljoen mensen zijn geëvacueerd, er zijn 875.000 huizen verwoest. De schade loopt op tot 10 miljard euro.

15/08/2010: Ongeveer twintig miljoen Pakistanen zijn getroffen. Als het water zich terugtrekt zijn er miljarden nodig om het land weer op te bouwen en mensen aan het werk te krijgen.
Het Internationaal Monetair Fonds waarschuwde bovendien dat de overstromingen. enorme economische gevolgen zullen hebben voor het land dat al zwaar steunt op buitenlandse hulp om de economie op peil te houden.
Ongeveer een kwart van Pakistan staat onder water en het afgelopen weekend werden opnieuw honderden huizen verzwolgen door het water. Er komen berichten van choleradoden en kinderen die sterven van honger.
Hoewel het dodental van ongeveer 1.500 relatieflaag is in vergelijking met andere natuurrampen is de omvang van de watersnood en het aantal mensen wiens leven is aangetast enorm.

16/08/2010: Overstromingen in Tsjechië, dambreuk in Slovakije.
Een harde wind en hevige regenval over Centraal-Europa hebben overstromingen veroorzaakt in Slovakije en Tsjechië. Dat berichten lokale media. Ook het noordwesten van Zwitserland werd getroffen door hevige stortregens die schade veroorzaakten. In het noordwesten van Slovakije is er volgens televisiezender TA3 een dam gebroken. De steden Handlova en Prievidza kwamen onder water te staan. Op televisie was te zien hoe auto's door het water werden meegesleurd. Ooggetuigen melden dat er verschillende mensen worden vermist, maar dat is nog niet bevestigd.Ook het zuiden van het land zou te kampen hebben met wateroverlast. In het naburige Tsjechië zijn volgens de zender CTK twee mensen vermist, na de hevige regenval van de voorbije dagen. Het stadje Bily Kostel nad Nisou, aan de Neisse-rivier in het noorden van het land, staat al voor de tweede keer in één week onder water. In Zwitserland is het kanton Bern het zwaarst getroffen door de regen. In de hoofdstad viel op één dag een vijfde van de hoeveelheid regen die normaal in de hele maand augustus wordt geteld. Gebouwen staan er onder water en verschillende wegen werden gesloten. Ook het treinverkeer in de regio ondervond gehinderd. Op de cols van Nufenen en Furka werd er zelfs sneeuw gerapporteerd.
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 1223
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 17/08/2010 08:22 Door Erwin.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
      Onderwerpen Auteur Datum
 
Klimaatverandering gevolgen
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2005
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2006
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2007
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2008
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread linkthread link Trends in de primaire klimaateffecten
Erwin 31/07/2010 16:18
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2009
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2010
Erwin 30/01/2010 13:14
 
thread linkthread linkthread link De aarde kan goed tegen opwarming
Erwin 13/05/2010 10:28
 
thread linkthread linkthread link Diersoorten weg door klimaatverandering
Erwin 19/07/2010 18:46
 
thread linkthread linkthread link Groenland stijgt steeds sneller door smeltend ijs
Erwin 25/07/2010 10:58
 
thread linkthread linkthread link Droogte laat grondwater verder dalen
Erwin 25/07/2010 11:02
 
thread linkthread linkthread link Hitte problematisch voor stroomproductie
Erwin 25/07/2010 11:07
 
thread linkthread linkthread link Chinese gletsjer smelt het snelst
Erwin 25/07/2010 12:30
 
thread linkthread linkthread link Komende jaren brengen nieuwe warmterecords
Erwin 29/07/2010 19:21
 
thread linkthread linkthread link Klimaatverandering zorgt voor extra ruimteafval
Erwin 31/07/2010 15:48
 
thread linkthread linkthread link Ons ontbijtje wordt duurder
Erwin 04/08/2010 20:22
 
thread linkthread linkthread link Minder land- zeeijs
Erwin 07/08/2010 16:26
 
thread linkthread linkthread link Rusland brandt
Erwin 07/08/2010 16:36
 
thread linkthread linkthread link Natuurrampen: Overstromingen
Erwin 08/08/2010 10:08
 
thread linkthread linkthread link Natuurrampen: Hitte en Bosbranden
Erwin 10/08/2010 11:44
 
thread linkthread linkthread link Het wordt warmer, natter en zonniger
Erwin 03/11/2010 22:23
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2011
Erwin 17/01/2011 17:44
 
thread linkthread linkthread link Wateroverlast, overstromingen
Erwin 17/01/2011 17:53
 
thread linkthread linkthread link Noordpool, Groenland
Erwin 23/01/2011 14:55
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 30/01/2011 12:10
 
thread linkthread linkthread link Sneeuwstormen
Erwin 04/02/2011 19:58
 
thread linkthread linkthread link Stormen cyclonen
Erwin 04/02/2011 20:34
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 01/05/2011 14:31
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 23/06/2011 16:39
 
thread linkthread linkthread link Verdwenen warmte in oceaan gevonden
Erwin 11/09/2011 17:12
 
thread linkthread linkthread link Meer koude winterextremen
Erwin 11/09/2011 17:17
 
thread linkthread linkthread link zuurstofgehalte / concentratie
Erwin 19/12/2015 07:26
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2012
Erwin 05/01/2012 17:59
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 19/01/2012 18:25
 
thread linkthread linkthread link Vulkaanuitbarstingen en aardbevingen
Erwin 28/02/2012 20:00
 
thread linkthread linkthread link Droogte en Hittegolf
Erwin 31/03/2012 16:30
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 31/03/2012 16:35
 
thread linkthread linkthread link Zeewater
Erwin 21/04/2012 08:16
 
thread linkthread linkthread link Ozonlaag blijft zorgenkind
Erwin 15/05/2012 19:41
 
thread linkthread linkthread link Groenlandse ijskap
Erwin 28/05/2012 10:08
 
thread linkthread linkthread link Lage waterstanden
Erwin 24/06/2012 18:42
 
thread linkthread linkthread link Uitputting van het grondwater
Erwin 26/06/2012 21:16
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2-uitstoot
Erwin 26/06/2012 21:19
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 04/07/2012 22:17
 
thread linkthread linkthread link Gevolgen voor Nederland
Erwin 29/07/2012 14:36
 
thread linkthread linkthread link Sneeuw
Erwin 11/08/2012 16:28
 
thread linkthread linkthread link Permafrost
Erwin 11/08/2012 16:31
 
thread linkthread linkthread link Patagonische ijsvelden
Erwin 21/09/2012 21:17
 
thread linkthread linkthread link Landbouwgrond wordt minder vruchtbaar
Erwin 25/11/2012 14:54
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2013
Erwin 31/12/2012 14:18
 
thread linkthread linkthread link Hitte en bosbranden
Erwin 09/01/2013 18:41
 
thread linkthread linkthread link Permafrost
Erwin 22/02/2013 16:57
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2-uitstoot
Erwin 06/03/2013 19:22
 
thread linkthread linkthread link Aanhoudende koude
Erwin 11/08/2013 15:19
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 11/08/2013 15:22
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 11/08/2013 15:25
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 11/08/2013 15:34
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2014
Erwin 07/01/2014 18:52
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 17/02/2014 21:17
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 11/08/2014 21:30
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 11/08/2014 21:36
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 11/08/2014 21:37
 
thread linkthread linkthread link Groenlandse ijskap
Erwin 11/08/2014 21:40
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2015
Erwin 17/01/2015 07:22
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 02/02/2015 19:02
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 22/06/2015 21:37
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 22/06/2015 21:40
 
thread linkthread linkthread link Noordpoolgebied
Erwin 23/07/2015 21:13
 
thread linkthread linkthread link Hittegolf
Erwin 04/08/2015 18:39
 
thread linkthread linkthread link Geen sneeuw
Erwin 24/12/2015 18:26
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2016
Erwin 11/01/2016 20:33
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 08/03/2016 18:49
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 22/03/2016 20:18
 
thread linkthread linkthread link Noordpoolgebied
Erwin 17/04/2016 10:39
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 15/07/2016 20:44
 
thread linkthread linkthread link IJskappen
Erwin 15/07/2016 21:03
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 27/07/2016 20:34
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 18/11/2016 20:38
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2017
Erwin 18/01/2017 18:56
 
thread linkthread linkthread link Rapport van EMA
Erwin 29/01/2017 11:30
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 01/02/2017 18:29
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 07/02/2017 18:31
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 09/02/2017 21:00
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 17/02/2017 19:06
 
thread linkthread linkthread link Klimaatvluchtelingen
Erwin 18/02/2017 18:25
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 07/03/2017 19:14
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 08/03/2017 17:42
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 14/03/2017 19:11
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 28/03/2017 20:35
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 22/04/2017 07:16
 
thread linkthread linkthread link Zuurstof
Erwin 07/06/2017 21:01
 
thread linkthread linkthread link Steden
Erwin 07/06/2017 21:12
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 12/07/2017 20:13
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 08/09/2017 18:22
 
thread linkthread linkthread link Stormen, Tornados, Orkanen
Erwin 08/09/2017 18:30
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2018
Erwin 30/01/2018 18:35
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 11/03/2018 16:42
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 21/03/2018 19:03
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 09/07/2018 09:15
 
thread linkthread linkthread link Golfstroom
Erwin 09/07/2018 09:35
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 09/07/2018 09:42
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 10/07/2018 20:28
 
thread linkthread linkthread link Klimaat doelen
Erwin 30/12/2018 12:57
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 30/12/2018 13:05
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 30/12/2018 13:18
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 30/12/2018 13:31
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2019
Erwin 13/01/2019 09:22
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 02/02/2019 08:28
 
thread linkthread linkthread link Antartica
Erwin 02/02/2019 08:30
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 16/02/2019 07:45
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 13/08/2019 08:30
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 22/08/2019 21:22
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 22/08/2019 21:24
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 11/10/2019 21:11
 
thread linkthread linkthread link Energie
Erwin 15/11/2019 20:43
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2020
Erwin 03/01/2020 18:23
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 18/03/2020 20:46
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 14/06/2020 10:06
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 14/06/2020 10:56
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 14/06/2020 11:03
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 en methaangas
Erwin 28/09/2020 19:48
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 28/09/2020 20:48
 
thread linkthread linkthread link Drinkwater
Erwin 28/09/2020 20:51
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 12/10/2020 20:50
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 12/10/2020 21:03
 
thread linkthread linkthread link Antartica
Erwin 16/11/2020 20:37
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2021
Erwin 26/01/2021 18:05
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 26/01/2021 18:07
 
thread linkthread linkthread link Warme golfstroom
Erwin 16/05/2021 10:31
 
thread linkthread linkthread link Klimaatverandering seizoenen
Erwin 16/05/2021 12:20
 
thread linkthread linkthread link Zeespiegelstijging
Erwin 16/05/2021 12:23
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 23/10/2021 07:45
 
thread linkthread linkthread link Klimaatrampen
Erwin 23/10/2021 08:05
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2022
Erwin 13/01/2022 19:15
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 26/05/2022 07:36
 
thread linkthread linkthread link Zuidpool
Erwin 26/05/2022 07:37
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 26/05/2022 07:39
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 26/05/2022 07:40
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 08/11/2022 18:24
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 08/11/2022 18:53
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 08/11/2022 18:56
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 08/11/2022 19:00
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 08/11/2022 19:22
 
thread linkthread linkthread link Drinkwater
Erwin 08/11/2022 19:33
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 09/11/2022 18:25
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2023
Erwin 31/12/2022 08:37
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 24/07/2023 20:32
 
thread linkthread linkthread link Zuidpool
Erwin 24/07/2023 20:34
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 24/07/2023 20:39
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 01/08/2023 20:41
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 01/08/2023 20:46
 
thread linkthread linkthread link Zomer
Erwin 05/12/2023 19:50
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 05/12/2023 20:35
Ga naar bovenkant
Forum Het weer in Haaksbergen
Banner

Bezoekers

We hebben 60 gasten online