Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

 Hier kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het weer waaronder Waarnemingen in Haaksbergen, alles over het klimaat en de klimaat veranderingen, het weer in Nederland vanaf het jaar 800, weertips et cetera.

Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen.    Wachtwoord verloren?
Klimaatverandering gevolgen 2007 (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: Klimaatverandering gevolgen 2007
#125
Klimaatverandering gevolgen 2007 14 Jaren, 7 Maanden geleden Karma: 0  
05/01/2007: Miljarden Chinezen en Indiërs zijn voor hun water afhankelijk van de gletsjers van het Himalayagebergte, op de poolkappen na ’s werelds grootste voorraadplaats van vers water. Maar ze verdwijnen in hoog tempo. Ze bevoorraden zeven van de grootste rivieren ter wereld op het Aziatische continent in een van de dichts bevolkte regio’s op aarde. Ze wijken jaarlijks tussen de 10 en 15 meter, sneller dan waar ook ter wereld.
Dit heeft al tot gevolg dat elektriciteitscentrale in India regelmatig uitvallen.

25/01/2007: Gletsjers smelten, het gaat meer regenen en orkanen nemen in aantal af, maar in heftigheid toe. Nederland krijgt dus meer te maken met het water uit het oosten en van boven, dan uit het westen.

03/02/2007: Klimaatalarm: Volgens het nieuw klimatrapport van de VN, IPCC in Parijs. Het wordt te nat en te droog door temperatuurstijgingen, en de mens heeft schuld. Regeringsleiders uit de hele wereld onderschrijven de conclusie dat de mens verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde. De temperatuur van de aarde zal deze eeuw tussen de 1,1 en 6,4 graden stijgen, de oceanen verzuren door opname van CO2, en de zeespiegel stijgt tussen de 18 en 59 cm. Door de draaiing van de aarde stijgt de zeespiegel niet overal evenveel. Bij de Nederlandse kust zal de stijging hoger zijn dan gemiddeld. In de eeuwen daarna kan het smelten van de ijsplaten op Groenland voor een stijging van 7 meter zorgen. In de Australische stad Sydney is het over 65 jaar gemiddeld 5 graden warmer dan nu. De regenval is hier over 35 jaar met 40% afgenomen, terwijl dit deel van Australië nu al kampt met droogte. Klimaat verandering is nu duidelijker dan ooit merkbaar in Australië. In duizend jaar is het niet zo droog geweest op het continent. Inwoners uit de grote steden is gelast het waterverbruik buitenshuis en op sommige plaatsen zelfs binnenshuis fors te beperken. Ook de landbouw is zwaar getroffen. De oogst van veel gewassen is mislukt en veehouders brengen hun schapen en koeien noodgedwongen naar de slachtbank omdat er geen voedsel voor de dieren is. Er wordt voorspeld dat het Great Barrier Reef, het grootste koraal rif ter wereld, binnen 20 jaar verdwenen is.

20/02/2007: Het klimaat rapport van de VN dat vorige week verscheen was duidelijk: het wordt steeds warmer op
aarde.
- Het is onduidelijk of de stijging van het zeeniveau in de jaren negentig versnelt als gevolg van global warming, van natuurlijke klimaatschommelingen of van een combinatie van beide.
- Gletsjers zijn al sinds 1800 wereldwijd aan het slinken.
Global warming:
- De hoeveelheid CO2 in de atmosfeer is nu 35 procent hoger dan gemiddeld voor de industriële revolutie.
- Elf van de laatste twaalf jaar behoren tot de twaalf warmste jaren sinds 1850; 1998 was het warmste ooit geregistreerd.
- De afgelopen honderd jaar is de gemiddelde temperatuur op aarde met 0,74 graden toegenomen.
Warm en koud in Nederland:
- Hoogste gemiddelde jaartemperatuur: 11,2 graden in 2006
- Laagste gemiddelde jaartemperatuur 7,8 graden in 1963
- Warmste winter van de afgelopen honderd jaar: 1989
- Hoogste temperatuur ooit op een winterdag gemeten in de Bilt: 17,3 graden op 28/02/1959
- Laagste temperatuur ooit gemeten in Nederland: -27,4 graden op 27/01/1942 te Winterswijk.

20/02/2007: Enkele doordenkertjes:
- Het moleculair gewicht van CO2 is 50, van lucht 29. Dus is CO2 te zwaar om als broeikasgas te functioneren. Het zal zeker ’s nachts naar de bodem zakken. Op het land wordt het gretig genuttigd door de vegetatie. Pientere kwekers verhogen het percentage CO2 van 0,035% naar 2%. Op zee vormt het met het calcium calciumcarbonaat dat op de bodem neerslaat als kalksteen, inmiddels al honderden meters dik. Tevergeefs hebben 21000 Amerikaanse en Europese wetenschappers hierop gewezen.
- Het gepolitiseerde klimaatpanel van de VN, het IPCC, moest zelfs toegeven dat het verband tussen CO2 en temperatuursstijging niet is aan te tonen !.
- Van het jaar 1000-1300 was het klimaat zo warm dat ze in Noorwegen wijn verbouwden.
- H. Svensmark en E.Friis-Christensen ontdekten een verbluffend verband tussen de lengte van een zonnevlekkencyclus en het klimaat. Bijv. van 1942-1976 vreesden velen voor een ijstijd. Dr. S Schneider (adviseur van Al Gore) waarschuwde daar ook voor.
- De betrouwbaarste metingen geven de satellieten. Zij liggen niet op ‘warmte eilanden’. Zij geven een verhogingvan 0,2 graad op het Noordelijk halfrond. Op de Zuidelijke helft geen verhogingen. Het IPCC negeert deze metingen. Ondertussen groeit het ijs op Antartica, de Amery Ixe Shelf zelfs met kilometers per jaar.
- Waterdamp is met 70% het eigenlijke broeikasgas, CO2 is maar 0,035%. Dit hoofdvoedsel van onze flora nu wil men bestrijden. Om dat succesvol te doen zou men een kurk in de Hekla moeten stoppen, want deze vulkaan produceert 1000.000 maal zoveel CO2, als heel Nederland (NB we hebben nog 450 werkende vulkanen meer). Nu is men zo intelligent de werking van een broeikas te bestrijden, hoewel we juist daarvoor een leefbaar klimaat hebben. Ze zouden het efficiënt bestrijden door de Noordzee af te dekken.
- IJsbergen drijven voor 90% onder water. Als alleen dat ijs zou smelten zou de zeespiegel dalen. Landijs zou dat kunnen compenseren. 90% van al het ijs bevindt zich in Antarctica. Maar zeespiegelstijging is in de afgelopen 30 jaar nog niet waargenomen.
- Sinds 1850 is de helft van de 55000 gletsjers al in omvang afgenomen. Oorzaak ? Een vuile gletsjer absorbeert de zonnewarmte voor ca. 90%. Maar na 1960 werd CO2 de oorzaak.
- Het Kyotoverdrag streeft naar vermindering van 0.4 miljard kubieke meter CO2. Nu produceren we al 33 miljard. Hoe nuchter zijn de politici ? Het verscheuren van het Kyotoprotocol zou een zegen zijn voor de hele wereld en ons vele miljarden besparen.

01/03/2007: Morgen eindigt volgens meteorologen de warmste winter ooit. Negen jaar achter elkaar hebben we al geen echte winter gehad. Deze winter i met gemiddeld 6,5 graden de warmste ooit. Normaal is het 3,3 graden.

10/04/2007: Extreme droogte leidt tot waakzaamheid politie in Australie.

13/04/2007: De pluimen van vliegtuigen worden bij de weersvoorspelling betrokken. Ze blijven een dag hangen en hebben echt invloed op het weer. De vliegtuigwolken zijn na een paar uur op satellietfoto’s bijna niet van gewone wolken te onderscheiden. Op warme dagen hebben ze vaak een verkoelend effect, doordat ze direct zon tegenhouden. Maar op andere momenten houden ze de warmte van de aarde juist langer vast. Klimaatdeskundigen gaan ervan uit dat ze netto bijdragen aan de opwarming van de aarde.

16/04/2007: Half april en hitte alom. Warmste aprildag ooit. In de Bilt werd gisteren een temperatuur boven de 28,9 graden waar genomen.

30/04/2007: April breekt alle weerrecords: warmer, droger en zonniger. Nooit was het sinds 1706 zo warm, droog en zonnig. De temperatuur ligt met ca. 13 graden bijna 5 graden boven het gemiddelde. In grote delen van ons land viel in april geen drup regen.

26/06/2007: In Griekenland en Italie geldt vandaag een bijzonder weeralarm mbt. hoge temperaturen en in Italie ook voor onweer en harde wind. Zo’n weeralarm wordt alleen gegeven als de maatschappij wordt ontwricht.

19/07/2007
Deense wetenschappers van de universiteit van Aarhus hebben in het onderzoeksstation Zackenberg in het noordoosten van Groenland vastgesteld dat het einde van de winter de afgelopen tien jaar met 14,5 dagen vervroegd is, een nieuwe aanduiding van de gevolgen van de opwarming van de aarde. “Het gaat niet om een of twee warme jaren, maar om een trend over een heel decennium”, aldus Toke T. Hoye in het vakblad Current Biology.
De onderzoekers bestudeerden tussen 1996 en 2005 het gedrag van planten, vlinders, vogels en andere diersoorten bij het einde van de winter Over tien jaar vervroegde het tijdstip van ontwikkelingen die typisch zijn voor de vroege lente zoals groeien, bloeien of eieren leggen gemiddeld met 14,5 dagen. Bij sommige soorten stelden de Deense onderzoekers zelfs een vervroeging met meer dan 30 dagen vast. Gelijkaardige studies vertoonden voor Europa een vervroeging met 2,5 dagen en wereldwijd met 5,1 dag over tien jaar tijd.
Volgens de Deense onderzoekers kan “klimaatgebonden gedragsonderscheid tussen planten en dieren tot nieuwe problemen leiden, want het gehele netwerk van wederzijdse soortafhankelijkheid wordt uit elkaar gereten”. Het extreem snel vervroegen van “vroegelentegebonden” gebeurtenissen of activiteiten in het noordpoolgebied is des te verassend omdat het hele zomerseizoen hier maar drie tot vier maanden duurt.

18/11/2007: De aarde koerst steeds sneller af op een warmer tijdperk en die opwarming brengt onvermijdelijk menselijk lijden met zich mee, plus het gevaar dat diersoorten zullen uitsterven.

24/11/2007: Het aantal rampen dat met het weer te maken heeft, is de afgelopen 20 jaar verviervoudigd. In de jaren 80 waren er jaarlijks gemiddeld 120 weerrampen inmiddels zijn dat er 500. Het aantal mensen dat door die rampen getroffen wordt is gestegen van 174 miljoen per jaar in 1985 naar 254 miljoen vorig jaar.

21/12/2007: De aanhoudende droogte die delen van Zuid-China in de greep houdt, meent steeds ernstige vromen aan. Meer dan 500.000 mensen hebben intussen een ernstig tekort aan drinkwater en voor miljoenen anderen gelden rantsoenen. Alleen al in de provincie Guangdong is meer dan 200.000 hectare landbouwgrond door de droogte aangetast. Waterbekkens zijn nagenoeg leeg doordat het al maanden niet heeft geregend. Het grootste meer van China, Poyang, is al bijna drooggevallen.
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 1228
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 23/01/2011 14:59 Door Erwin.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
      Onderwerpen Auteur Datum
 
Klimaatverandering gevolgen
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2005
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2006
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2007
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2008
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread linkthread link Trends in de primaire klimaateffecten
Erwin 31/07/2010 16:18
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2009
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2010
Erwin 30/01/2010 13:14
 
thread linkthread linkthread link De aarde kan goed tegen opwarming
Erwin 13/05/2010 10:28
 
thread linkthread linkthread link Diersoorten weg door klimaatverandering
Erwin 19/07/2010 18:46
 
thread linkthread linkthread link Groenland stijgt steeds sneller door smeltend ijs
Erwin 25/07/2010 10:58
 
thread linkthread linkthread link Droogte laat grondwater verder dalen
Erwin 25/07/2010 11:02
 
thread linkthread linkthread link Hitte problematisch voor stroomproductie
Erwin 25/07/2010 11:07
 
thread linkthread linkthread link Chinese gletsjer smelt het snelst
Erwin 25/07/2010 12:30
 
thread linkthread linkthread link Komende jaren brengen nieuwe warmterecords
Erwin 29/07/2010 19:21
 
thread linkthread linkthread link Klimaatverandering zorgt voor extra ruimteafval
Erwin 31/07/2010 15:48
 
thread linkthread linkthread link Ons ontbijtje wordt duurder
Erwin 04/08/2010 20:22
 
thread linkthread linkthread link Minder land- zeeijs
Erwin 07/08/2010 16:26
 
thread linkthread linkthread link Rusland brandt
Erwin 07/08/2010 16:36
 
thread linkthread linkthread link Natuurrampen: Overstromingen
Erwin 08/08/2010 10:08
 
thread linkthread linkthread link Natuurrampen: Hitte en Bosbranden
Erwin 10/08/2010 11:44
 
thread linkthread linkthread link Het wordt warmer, natter en zonniger
Erwin 03/11/2010 22:23
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2011
Erwin 17/01/2011 17:44
 
thread linkthread linkthread link Wateroverlast, overstromingen
Erwin 17/01/2011 17:53
 
thread linkthread linkthread link Noordpool, Groenland
Erwin 23/01/2011 14:55
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 30/01/2011 12:10
 
thread linkthread linkthread link Sneeuwstormen
Erwin 04/02/2011 19:58
 
thread linkthread linkthread link Stormen cyclonen
Erwin 04/02/2011 20:34
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 01/05/2011 14:31
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 23/06/2011 16:39
 
thread linkthread linkthread link Verdwenen warmte in oceaan gevonden
Erwin 11/09/2011 17:12
 
thread linkthread linkthread link Meer koude winterextremen
Erwin 11/09/2011 17:17
 
thread linkthread linkthread link zuurstofgehalte / concentratie
Erwin 19/12/2015 07:26
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2012
Erwin 05/01/2012 17:59
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 19/01/2012 18:25
 
thread linkthread linkthread link Vulkaanuitbarstingen en aardbevingen
Erwin 28/02/2012 20:00
 
thread linkthread linkthread link Droogte en Hittegolf
Erwin 31/03/2012 16:30
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 31/03/2012 16:35
 
thread linkthread linkthread link Zeewater
Erwin 21/04/2012 08:16
 
thread linkthread linkthread link Ozonlaag blijft zorgenkind
Erwin 15/05/2012 19:41
 
thread linkthread linkthread link Groenlandse ijskap
Erwin 28/05/2012 10:08
 
thread linkthread linkthread link Lage waterstanden
Erwin 24/06/2012 18:42
 
thread linkthread linkthread link Uitputting van het grondwater
Erwin 26/06/2012 21:16
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2-uitstoot
Erwin 26/06/2012 21:19
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 04/07/2012 22:17
 
thread linkthread linkthread link Gevolgen voor Nederland
Erwin 29/07/2012 14:36
 
thread linkthread linkthread link Sneeuw
Erwin 11/08/2012 16:28
 
thread linkthread linkthread link Permafrost
Erwin 11/08/2012 16:31
 
thread linkthread linkthread link Patagonische ijsvelden
Erwin 21/09/2012 21:17
 
thread linkthread linkthread link Landbouwgrond wordt minder vruchtbaar
Erwin 25/11/2012 14:54
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2013
Erwin 31/12/2012 14:18
 
thread linkthread linkthread link Hitte en bosbranden
Erwin 09/01/2013 18:41
 
thread linkthread linkthread link Permafrost
Erwin 22/02/2013 16:57
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2-uitstoot
Erwin 06/03/2013 19:22
 
thread linkthread linkthread link Aanhoudende koude
Erwin 11/08/2013 15:19
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 11/08/2013 15:22
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 11/08/2013 15:25
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 11/08/2013 15:34
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2014
Erwin 07/01/2014 18:52
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 17/02/2014 21:17
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 11/08/2014 21:30
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 11/08/2014 21:36
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 11/08/2014 21:37
 
thread linkthread linkthread link Groenlandse ijskap
Erwin 11/08/2014 21:40
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2015
Erwin 17/01/2015 07:22
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 02/02/2015 19:02
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 22/06/2015 21:37
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 22/06/2015 21:40
 
thread linkthread linkthread link Noordpoolgebied
Erwin 23/07/2015 21:13
 
thread linkthread linkthread link Hittegolf
Erwin 04/08/2015 18:39
 
thread linkthread linkthread link Geen sneeuw
Erwin 24/12/2015 18:26
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2016
Erwin 11/01/2016 20:33
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 08/03/2016 18:49
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 22/03/2016 20:18
 
thread linkthread linkthread link Noordpoolgebied
Erwin 17/04/2016 10:39
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 15/07/2016 20:44
 
thread linkthread linkthread link IJskappen
Erwin 15/07/2016 21:03
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 27/07/2016 20:34
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 18/11/2016 20:38
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2017
Erwin 18/01/2017 18:56
 
thread linkthread linkthread link Rapport van EMA
Erwin 29/01/2017 11:30
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 01/02/2017 18:29
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 07/02/2017 18:31
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 09/02/2017 21:00
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 17/02/2017 19:06
 
thread linkthread linkthread link Klimaatvluchtelingen
Erwin 18/02/2017 18:25
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 07/03/2017 19:14
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 08/03/2017 17:42
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 14/03/2017 19:11
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 28/03/2017 20:35
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 22/04/2017 07:16
 
thread linkthread linkthread link Zuurstof
Erwin 07/06/2017 21:01
 
thread linkthread linkthread link Steden
Erwin 07/06/2017 21:12
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 12/07/2017 20:13
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 08/09/2017 18:22
 
thread linkthread linkthread link Stormen, Tornados, Orkanen
Erwin 08/09/2017 18:30
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2018
Erwin 30/01/2018 18:35
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 11/03/2018 16:42
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 21/03/2018 19:03
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 09/07/2018 09:15
 
thread linkthread linkthread link Golfstroom
Erwin 09/07/2018 09:35
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 09/07/2018 09:42
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 10/07/2018 20:28
 
thread linkthread linkthread link Klimaat doelen
Erwin 30/12/2018 12:57
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 30/12/2018 13:05
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 30/12/2018 13:18
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 30/12/2018 13:31
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2019
Erwin 13/01/2019 09:22
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 02/02/2019 08:28
 
thread linkthread linkthread link Antartica
Erwin 02/02/2019 08:30
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 16/02/2019 07:45
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 13/08/2019 08:30
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 22/08/2019 21:22
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 22/08/2019 21:24
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 11/10/2019 21:11
 
thread linkthread linkthread link Energie
Erwin 15/11/2019 20:43
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2020
Erwin 03/01/2020 18:23
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 18/03/2020 20:46
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 14/06/2020 10:06
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 14/06/2020 10:56
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 14/06/2020 11:03
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 en methaangas
Erwin 28/09/2020 19:48
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 28/09/2020 20:48
 
thread linkthread linkthread link Drinkwater
Erwin 28/09/2020 20:51
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 12/10/2020 20:50
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 12/10/2020 21:03
 
thread linkthread linkthread link Antartica
Erwin 16/11/2020 20:37
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2021
Erwin 26/01/2021 18:05
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 26/01/2021 18:07
 
thread linkthread linkthread link Warme golfstroom
Erwin 16/05/2021 10:31
 
thread linkthread linkthread link Klimaatverandering seizoenen
Erwin 16/05/2021 12:20
 
thread linkthread linkthread link Zeespiegelstijging
Erwin 16/05/2021 12:23
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 23/10/2021 07:45
 
thread linkthread linkthread link Klimaatrampen
Erwin 23/10/2021 08:05
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2022
Erwin 13/01/2022 19:15
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 26/05/2022 07:36
 
thread linkthread linkthread link Zuidpool
Erwin 26/05/2022 07:37
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 26/05/2022 07:39
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 26/05/2022 07:40
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 08/11/2022 18:24
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 08/11/2022 18:53
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 08/11/2022 18:56
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 08/11/2022 19:00
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 08/11/2022 19:22
 
thread linkthread linkthread link Drinkwater
Erwin 08/11/2022 19:33
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 09/11/2022 18:25
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2023
Erwin 31/12/2022 08:37
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 24/07/2023 20:32
 
thread linkthread linkthread link Zuidpool
Erwin 24/07/2023 20:34
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 24/07/2023 20:39
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 01/08/2023 20:41
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 01/08/2023 20:46
 
thread linkthread linkthread link Zomer
Erwin 05/12/2023 19:50
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 05/12/2023 20:35
Ga naar bovenkant
Forum Het weer in Haaksbergen
Banner

Bezoekers

We hebben 90 gasten online