Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 
Actueel Wereld
  Satellite Image  
 

 
  Net als bij een fototoestel, nemen de zichtbare kanalen (VIS) van de satellietbeelden de weerkaatsing waar van zonnestralen op wolken. ’s Nachts zijn de zichtbare beelden niet meer bruikbaar omdat het donker is en de satelliet niets meer in dit kanaal onderscheidt. In het zichtbare beeld hierboven worden de wolken witter naarmate ze meer zonnestraling weerkaatsen en zich dus meer verticaal uitstrekken.  
 

 
  Infrarode (IR) satellietbeelden kunnen wolken even goed overdag als ’s nachts opsporen dankzij de warmte die ze uitstralen. Wolken zijn namelijk kouder dan het aardoppervlak, waardoor de satelliet hen kan onderscheiden. Een wolk wordt kouder naargelang hij zich hoger in de atmosfeer bevindt. In het infrarood beeld hierboven zijn de wolken witter naarmate ze kouder zijn en dus zich dus hoger in de atmosfeer bevinden.  
 

 
  De bovenstaande beelden van de waterdamp vertegenwoordigen de hoeveelheid waterdamp in de medio en hogere atmosfeer. De beelden van de waterdamp zijn nuttig om de gebieden van vochtige, donkere gebieden, en droge lucht, lichte gebieden, te kunnen bepalen.  
   
                   
   
 
Banner

Bezoekers

We hebben 48 gasten online