Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 
Historische overzichten

Hier kunt u alle weergegevens vanaf 1894 tot heden bekijken.
De weergegevens zijn afkomstig van verschillende meetpunten uit Twente en de Achterhoek. De metingen zijn gedaan door verschillende personen en instanties. De grafieken geven een goed beeld van de gedragingen van het weer in Haaksbergen en omgeving door de jaren heen.
Mijn dank gaat uit naar Johan Effing van weerstation Losser voor het beschikbaar stellen van de weergegevens tot augustus 2008. Vanaf augustus 2008 zijn de eigen weergegevens toegepast.

De grafiek geeft de min, max en gemiddelden weer per maand.
Gemiddelde windsnelheid is genomen van de maximale snelheden en voor de gemiddelde luchtvochtigheid is het minimum genomen. In de legenda wordt het gemiddelde weergegeven van het geselecteerde jaar. Voor de neerslag wordt weergegeven de hoeveelheid gevallen neerslag voor betreffend maand en in de legenda voor het gehele jaar.

Kies jaar 


Overzichten jaren 1894 t/m heden

Wekelijks worden de gegevens geactualiseerd. De legenda geeft het gemiddelde weer van alle jaren.

Jaar:
De grafiek geeft de jaargemiddelden weer per jaar, met uitzondering van de neerslag. Dit is de hoeveelheid gevallen neerslag voor betreffend jaar. Voor de luchtvochtigheid is uitgegaan van het minmum. In de legenda wordt het gemiddelde weergegeven van alle jaren.
De grijze lijnen bij Luchtdruk, Temperatuur, Luchtvochtigheid en de Neerslag geven het voortschrijdend gemiddelde (V.G.) van 10 jaar.

Meteorologische Seizoenen:
Weergegeven wordt het temperatuur gemiddelde voor de meteorologische winter, lente, zomer of herfst. De grijze lijn geeft het voortschrijdend gemiddelde (V.G.) van 10 jaar. Ook wordt weergegeven de totale neerslaghoeveelheden.
De Meteorologische (weerkundige) winter beslaat de maanden december (vorig jaar), januari en februari. De lente beslaat de maanden maart, april en mei. De zomer beslaat de maanden juni, juli en augustus. De herfst beslaat de maanden sptember, oktober en november.

Maanden:
U kunt ook een selectie maken uit alle maanden, Weergegeven wordt het temperatuur etmaal gemiddelde voor geselecteerde maand. De grijze lijn geeft het voortschrijdend gemiddelde (V.G.) van 10 jaar. Ook wordt weergegeven de totale neerslaghoeveelheden.

Kies een overzicht 


Gemiddelde temperaturen jaren 1706 t/m 2017

Onderstaand de grafiek van de gemiddelde temperatuur in Nederland vanaf 1706 t/m 2017, de blauwe lijn. De zwarte lijn is het gemiddelde over 30 jaar. Volgens meteorologen de normale temperatuur. Net als bovenstaande grafiek blijkt dat in 1987 het omslagpunt is. Sinds dat jaar wordt het elk jaar warmer en dat kun je ook zien aan de zwarte lijn. De temperatuur gaat, door de klimaatverandering, echt hard omhoog.
 
Banner

Bezoekers

We hebben 209 gasten online