Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 
Migraine weersverwachting

Migraine weersverwachting voor vandaag en de komende dagen..

Migraine is de meest weergerelateerde gezondheidsklacht die er bestaat. Het weer is niet de directe veroorzaker van deze hersenaandoening, maar kan de al aanwezige migraineklachten wel uitlokken of versterken net als stress. Dalende luchtdruk, extreme hitte, extreme kou, hoge luchtvochtigheid, een sterke windtoename, onweer en fel zonlicht kunnen de klachten flink verergeren. De migraine weerverwachting laat zien of naar aanleiding van het weer meer of minder pijn valt te verwachten

Wanneer er een depressie nadert daalt de luchtdruk, neemt de bewolking toe en stijgt de luchtvochtigheid. Ook neemt de wind vaak toe in kracht. Deze vier parameters kunnen migraineaanvallen uitlokken of verergeren. Daarnaast zorgen extreme hitte, extreme kou en onweer ook voor een verhoogd risico op migraineklachten.

Wanneer een hogedrukgebied in de buurt ligt is vaak sprake van stabiel weer met weinig wind, veel zon en vooral weinig schommelingen. Over het algemeen levert het weer dan een gunstige invloed op de bestaande migraineklachten.

Maar ook in stabiele situaties kan extreme kou of hitte optreden, wat de kans op migraine weer vergroot. Daarnaast veroorzaakt fel zonlicht bij sommige mensen ook klachten.

Sterke wind zorgt voor een verhoogde kans op migraine. Niet alleen bij depressies is kans op een sterke wind. In de bergen kunnen namelijk ook sterke bergwinden optreden. Ook woestijnwinden kunnen migraine versterken.

Daarnaast is luchtvervuiling in stilstaande stadsgebieden ook nadelig voor mensen met migraine. De chemische stoffen in de lucht verminderen de hoeveelheid zuurstof in de lucht. De hersenen zorgen daarom voor een verwijding van de bloedvaten om de zuurstofvoorziening op peil te houden. De bloedvatverwijding oefent druk uit op delen van de hersenen en veroorzaakt hoofdpijn.

Bron: weeronline.nl

 
Banner

Bezoekers

We hebben 56 gasten online