Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 
Reuma weersverwachting

Reuma weersverwachting voor vandaag en de komende dagen..

Koude en vochtige omstandigheden veroorzaken meer pijn en stijfheid bij reumapatiënten. Luchtvochtigheid blijkt de grootste versterker van reumaklachten. Warme en droge condities zorgen voor een betere doorbloeding van het lichaam en een verlichting van de reumaklachten. Wanneer de luchtdruk snel daalt en wanneer het onweert worden de reumaklachten ernstiger. De reuma weerverwachting laat zien of naar aanleiding van het weer meer of minder pijn valt te verwachten.
In de verwachting wordt gewerkt met 5 categorieën:
- Zeer klein (groen)    Positieve invloed op mate van klachten
- Klein (geel)
- Matig (oranje)
- Groot (rood)
- Zeer groot (paars)    Kans op verergeren van klachten.

Reuma is een chronische aandoening aan gewrichten, spieren of pezen. De meeste mensen met reuma hebben last van pijn en stijfheid in gewrichten of spieren en vermoeidheid. Botten en spieren hebben een verschillende dichtheid ten opzichte van elkaar. Tijdens schommelingen in temperatuur en vochtigheid kan de pijn verergeren doordat de gewrichten en spieren niet allebei evenveel uitrekken of samentrekken.

Als het koud en vochtig is hebben veel mensen met reuma meer pijn en last van stijfheid. Wanneer het warm is worden de dagelijkse reumaklachten verzacht. De warmte zorgt namelijk voor een betere doorbloeding.

Een snelle luchtdrukdaling zorgt ervoor dat vliezen en vloeistoffen in gewrichten uitzetten. Het al ontstoken weefsel van reumapatiënten komt dan meer onder druk te staan, waardoor de pijn toeneemt. Dit is ook de reden waarom sommige mensen met reumatische aandoeningen in het vliegtuig meer pijn ervaren. In de cabine van een vliegtuig is de luchtdruk een flink stuk lager dan op de grond. Onweersbuien veroorzaken eveneens drukschommelingen in de atmosfeer.

Bron: weeronline.nl

 
Banner

Bezoekers

We hebben 78 gasten online