Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Overzicht Engelse mijlenloop 1994 t/m heden

Koudst was het -7.0 oC in 23-03-2008 Zonnigst was het 11.6 uur in 27-03-2011
Warmst was het 17.6 oC in 26-03-2006 Nats was het 10.3 mm in 26-03-2000

Onderstaande overzicht geeft het weersverloop voor de Engelse mijlenloopdagen weer. De grijze lijn geeft voor de temperatuurverloop het voortschrijdend gemiddelde (V.G.) van 10 jaar. In de legenda wordt het gemiddelde weergegeven van alle jaren.

weer

De Engelse Mijlenloop is een stratenparcours door het prachtige natuurgebied tussen Haaksbergen en Buurse. Deze mijlenloop wordt traditioneel gehouden op de eerste lentezondag. Haaksbergen krijgt deze zondag een heel ander aanzien. Het wordt overspoelt met lopers en loopsters van diverse leeftijdsgroepen en afkomstig uit verschillende windstreken. De atleten en recreanten trachten na een gedegen training de vijf of tien Engelse Mijlen van de Haaksbergse Engelse Mijlen (HEMloop) te volbrengen.

Even krijgt Haaksbergen een buitenlands sfeertje, en wel een typisch Engels sfeertje. De Union Jack wappert en op de klanken van de Big Ben wordt het startschot gelost. Heren vertonen zich met typisch Engelse bolhoed en sommige dames in hun high society-outlook. De markt is sfeervol aangekleed met Engelse auto's, een bloemenkraam, een springkussen en welluidende Engelse muziek.

De vroegst mogelijke Engelse Mijlenloop is op 21 maart, de laatst mogelijke datum is 27 maart.

Meer informatie over de Engelse Mijlenloop kunt u hier vinden.

 
Banner

Bezoekers

We hebben 38 gasten online