Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Op deze pagina verschijnen regelmatig nieuwe bijdragen over het weer in Haaksbergen en aanpassingen van deze website.
Het nieuwste bericht verschijnt als eerst.
Er word de lezers een mogelijkheid geboden om reacties onder de berichten te plaatsen.
Klik altijd op de koptekst. Het kan zijn dan een bericht langer is dan wordt weergegeven.

21.09.2018 19:22:33
Erwin

Weer actuele weerdata.

Vanaf zondag 16 september 12:00 uur worden de weergegevens weer doorgegeven naar de website.
De tien jaar oude WindowsXP weercomputer is vervangen door een nieuwe Intel NUC Windows7 computer. Een super klein formaat zonder HD en ventilator.
Van de oude computer was het moederbord stuk gegaan en niet meer te reparen. Gelukkig hadden wij de andere computer op reserve liggen en was het systeem na enkele dagen proefdraaien weer in de lucht.

Alleen de weercamera geeft nog niet de actuele beelden door. Hiervoor dient nog een FTP-server geïnstalleerd worden.
Dit zal binnen enkele dagen plaats vinden.


Reacties 0  

13.09.2018 19:03:21
Erwin

Geen actuele weerdata.

Helaas is onze weercomputer uitgevallen waardoor het actuele weerdata niet meer getoond wordt.
Ook vind er geen update meer plaats van de camerabeelden en de 42uurs overzicht.

Wij doen er alles aan om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.
Onze excuses voor dit tijdelijk ongemak.

Erwin.


Reacties 0  

03.06.2018 09:17:57
Erwin

Windmeter werkt weer

Op 2 juni 2018 is de defecte windmeter vervangen door een nieuwe. Vanaf dat moment wordt de juiste data weer doorgestuurd naar het basisstation.
Door het zeer warme weer gevolgd door buien heeft de reparatie iets langer op zich laten wachten dan de bedoeling was.

De defecte windmeter is opgestuurd naar weerstationkopen.nl
Zij gaan bekijken wat er aan de hand is en geven dit vervolgens aan ons door. Dit probleem hadden zij ook nog niet eerder meegemaakt.

Erwin.


Reacties 0  

18.05.2018 10:00:41
Erwin

Storing windmeter

Door een technische storing, opgetreden afgelopen donderdag 17 mei 2018, kunnen wij niet meer beschikken over actuele windsnelheden. De data wordt helaas niet meer doorgegeven. De windrichting werkt nog wel

Er wordt hard gewerkt om de oorzaak te vinden en op te lossen. Zodra de storing is verholpen, melden wij dit middels een nieuw bericht.
Ons excuus voor het tijdelijke ongemak.

Erwin.Reacties 0  

21.08.2017 19:01:47
Erwin

Weercamera werkt weer

De opnames worden weer doorgegeven vanaf zondag 20 augustus 2017.

Erwin.


Reacties 0  

15.08.2017 16:54:52
Erwin

Storing weercamera

Door een technische storing, opgetreden afgelopen maandag 14 augustus 2017, kunnen wij niet meer beschikken over actuele camerabeelden van de weercamera. Er is ergens een missinglink ontstaan tussen de camera en de weercomputer. De camera functioneert zonder problemen maar de opnames worden niet meer doorgegeven.

Dit heeft, helaas, als bijkomend effect dat de cameragegevens niet meer geactualiseerd worden op de hoofdpagina van Weerstation Haaksbergen. Er wordt hard gewerkt om de oorzaak te vinden en op te lossen. Zodra de storing is verholpen, melden wij dit middels een nieuw bericht.
Ons excuus voor het tijdelijke ongemak.

Erwin.Reacties 0  

04.09.2016 10:48:43
Erwin

VWK-bijeenkomst regio Oost op 1 september 2016

Op 1 september was het weer de eerste VWK - bijeenkomst na de bouwvak van regio - Oost bij RTV - Oost in Hengelo (Overijssel). 11 personen waren hierbij aanwezig. Na het bekende Twents Kwartiertje, wat deze avond een half uur duurde mede door een traktatie van Rob, opende Auke, mede voorzitter VWK Regio Oost de bijeenkomst.

Zoals elke avond had Auke weer een mooie agenda opgesteld met een verzameling krantenknipsels uit de afgelopen periode. De tweede helft van augustus kwam ruim aanbod deze avond. Een van de aanwezigen kwam tijdens het doornemen van de agenda met het heugelijke nieuws dat alle 35 KNMI-weerstations minstens 35 jaar in stand worden gehouden en online blijven.

Het gebruikelijke rondje
De aftrap
begon door Paul uit Losser en vond dat er dit jaar sprake was van een vertraagde zomer met het venijn in de staart. Maar deze zomer was wel beter dan die van vorig jaar. Dit jaar valt niet tegen met 35 graden op 20 juli en een hittegolf in augustus met 7 dagen boven de 30 graden.
Ook Johan, woonachtig in Losser, is goed door de zomer gerold. Gelukkig is de lange hittegolf niet gekomen. Wel was het in Europa veel warmer. We hebben het geluk dat Nederland aan de kust ligt. Wel kon hij 1 zonloze dag noteren op 11 augustus. Dit was zo’n typische herfstdag. Hij vond ook dat de KNMI aan het goochelen is met de temperatuur reeksen. Spontaan kwam hierover een kleine discussie opgang.

Wilfred uit Homoet (media meteoroloog bij Weerplaza) vond dat er weinig onweersbuien over Homoet trokken de afgelopen zomer. Helaas voor hem trok er in juni wel eentje over Homoet die gelijk insloeg nabij zijn weerstation. Alle zekeringen vlogen er uit maar zijn weercomputer bleef leven mede dankzij een overspanningbeveiliging. Diverse andere apparaten hadden het wel begeven. Ook een magnetron die twee weken na de inslag weer eens een keer gebruik zou worden deed het niet meer.
Frans uit Enschede kon geen hittegolf noteren eind augustus doordat de zaterdag de temperatuur net onder de 30 graden bleef steken.

Wilco uit Almelo heeft in augustus veel gefietst. Op een dag zag hij vanuit Tubbergen dat er in Wierden grote hoeveelheden neerslag ( 40 – 50mm) naar beneden was gekomen maar in Almelo bleef het niveau steken op 4mm. Hij vroeg zich af wat nu een Teleurstellendezomer is. De KNMI kwam namelijk met dit bericht naar buiten. Ook was er sprake van het typische komkommernieuws over de 0.0 graden in Twente op 11 augustus. Dit bleek niet op 150cm hoogte te zijn maar op 10cm hoogte. Of te wel klomphoogte. Wel werd opgemerkt dat het KNMI weerstation in een soort kom ligt waardoor deze effecten van afkoeling sneller op kunnen treden. Deze afvond was Wilco wel recordhouder wat neerslag betreft. Totaal viel er deze middag 13mm en in losser maar 5.1mm.

Otto vond dat zijn moeder niet meer moet klagen over 1947, dat het een zeer warme zomer was. De KNMI heeft dit nu gecorrigeerd. Hij zat deze zomer aan de kust bij Italië Venetië (wij jaloers) en er was qua weer niets te doen. Wel enkele buitjes, enkele kleine tornadootjes en er was het koud vergeleken met vorig jaar. Vorige jaar ’s nachts temperaturen boven de 25 graden nu rond de 20 graden met een eenmalige afzakker van 14 graden. Dit kwam doordat er die avond een koude luchtstroom over de Alpen trok met koude nachttemperaturen tot gevolg. Ook viel het hem op dat er veel kwallen waren. Kwam dit door de zeetemperatuur en/of klimaatverandering? Volgende keer gaat hij er dieper op in.

Jordi uit Ruurlosebroek (media meteoroloog bij Weeronline) kon net geen hittegolf noteren. In Meddo was het wel raak. Vond de aantal uren zon teleurstellend maar wel prima. Ook was er in Ruurlosebroek weinig onweer te noteren deze zomer en de ADS-dagen waren wat aan de lage kant. Wel kwam hij bijna vast te zitten met zijn auto in Venray tijdens de extreme regenval aldaar. Het viel hem op dat uit de putdeksels eerst een zeer sterk, goed zichtbare, luchtstroming kwam tijdens de hevige buien.
Jordi was het die de 0.0 graden notering van KNMI weerstation Twenthe (met een h) op 11 augustus kenbaar heeft gemaakt in de media met uitdrukkelijke vermelding: op 10cm hoogte. Dit werd in de media al snel 150cm hoogte waarop zijn telefoon de gehele dag roodgloeiend stond en camping bezoekers in Buurse de krant haalden onder de mom van: ‘Koud he !?!’

Afgelopen week (zondag ochtend 28 augustus rond 00:30 uur) kon Rob uit Neede hagelstenen noteren zo groot als kippen eieren tijdens een onweersbui. Daardoor is zijn regenmeter stuk gegaan maar zijn gelukkig de dakpannen heel gebleven. Wel zijn er gaten gevallen in plastic stoelen die buiten stonden en was er veel bladschade waardoor Neede bij daglicht er uit zag of de herfst plotseling was ingevallen. In heel Neede waren er zeer veel schademeldingen door de hagelbui.

Erwin uit Haaksbergen heeft zijn regenmeter vervangen. De oude was in bezit genomen door een spinnen familie waardoor de windsnelheid niet meer correct weergegeven werd. Tijdens de nacht wisseling van 27 op 28 augustus heeft hij intens genoten van de zeer vele lichtflitsen/hittelichten die later overging in een onweersbui met enkele rake klappen in Haaksbergen. In Bentelo werd nog een boerderij getroffen door de bliksem. Het viel hem op dat tijdens de regenbui de temperatuur nagenoeg gelijk bleef en dat de luchtvochtigheid na een lichte stijging zelfs afnam tijdens de regenbui. Ook valt het hem op dat vele appels en peren zeer snel besmet worden door de Monilia schimmel en schurft. Zeer extreem dit jaar. Komt door het warme vochtige weer. Kan nog wat worden met de klimaatverandering.

Presentaties
De prestatie werd dit keer verzorgd door Wilfred en ging over storm chasing / tornado jagen in de USA halverwege mei dit jaar. Hij voorzag de presentatie van een prachtige diaserie en liet op het laats enkele prachtige filmopnames zien om een indruk te krijgen hoe snel een tornado in Amerika kan ontstaan. De gehuurde auto werd weer schadevrij ingeleverd onder het mom van: Wij hebben een natuurfotoreportage gemaakt bij de Rocky Mountains.

Volgende vergadering
De volgende bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 3 november 2016, 19:30 uur bij RTV-Oost in Hengelo (Overijssel). Namens Regio Oost: Erwin Lankheet


Reacties 0  

15.08.2016 18:32:38
Erwin

Eind mei viel het mij op dat de gemeten windsnelheid iets achter bleef met betrekking tot de actuele windsnelheid. Toen is er een nieuwe Anemometer type: 6410 voor de Davis Vantage Pro2 besteld wat enkele dagen later werd afgeleverd.

Helaas lieten de weersomstandigheden het niet toe om de bestaande windsnelheidmeter te vervangen. Dan waaide het te hard, dan weer regende het dan was er weer wat anders aan de hand. Maar vanochtend waren de weersomstandigheden mij gunstig gezind en kon ik letterlijk het dak op om de meter te vervangen.
Je dient hiervoor op de schoorsteen te gaan staan om bij de 2.5m hoge mast te kunnen komen die aan de schoorsteen gemonteerd is. De meter staat op een hoogte van 10m vandaar dat het over een periode van 1.5 uur dan even windstil dient te zijn.

Bij controle van de vervangen windsnelheidmeter was een spinnen familie de oorzaak van het niet juist werken van windsnelheidmeter. Deze meter staat nu op een plek in de fruitboomgaard maar wordt niet meer gebruikt voor het loggen van data alleen voor visueel gebruik.

Mijn verontschuldiging voor het tijdelijk ongemak maar alles werkt nu weer zoals het moet zijn.

De nieuwe Anemometer / Windsnelheidmeter


Reacties 0  

30.04.2016 17:33:28
Erwin

Op 28 april 2016 is RTV Oost bij ons geweest voor opnames voor Mooi Overijssel.
Van de drie uur durende opnames werd de volgende dag maar vier minuten uitgezonden. Het was heel leuk en interessant om hier een keer medewerking aan te verlenen.
Het betreffende artikel van RTV Oost kunt u hier vinden.
De uitzending zelf kunt u hier vinden.


Onderstaand is een kopie van het artikel van RTV Oost.

Het is de hele week al koud en nat. Gaat weerman Erwin Lankheet ons vanavond verlossen met goed nieuws?
'De Piet Paulusma van Haaksbergen', zo wordt Erwin Lankheet ook wel eens genoemd in zijn woonplaats. Erwin houdt het weer dagelijks nauwkeurig in de gaten. Dit doet hij met speciale apparatuur. De meters in zijn tuin sturen alle informatie rechtstreeks door naar zijn computer. Wat hij zo leuk vindt aan het weer? "De extreme weers-verschijnselen en de veranderingen, dat vind ik heel interessant."

Imkervereniging
Erwin is ook al jaren bijenhouder. Hij is lid van de plaatselijke Imkervereniging 'De Heidebloem' en was betrokken bij het Bijenbos dat aangelegd is in Haaksbergen. Bij het bijenhouden speelt het weer ook een grote rol. Onder de tien graden vliegen bijen niet, en boven de 32 ook niet. "Als er onweer op komst is dan worden de bijen stekerig, dus zodoende kun je aan de hand van het gedrag van de bijen het weer voorspellen", vertelt Erwin.

Weerstation
Op zijn website worden alle gegevens geregistreerd en gepubliceerd. Je kunt hierop van alles lezen over het weer rondom Haaksbergen. De historie van het weer, de weersvoorspelling, maar ook weerfoto's worden op de website geplaatst. Wij vroegen Erwin natuurlijk of het komend weekend eindelijk weer lekker fietsweer wordt. Zijn voorspelling zie je in de video!

Enkele foto’s gemaakt bij weerstation Haaksbergen en in het Bijenbos aan de Groeneplasweg tijdens de opnames.

-


Reacties 0  

27.04.2016 05:29:36
Erwin

27 juni 2016
Het laden van de hoofdpagina werkt nu alweer enkele maanden goed.
Binnen 2seconde is de pagina weer geladen.
Met vriendelijke groeten Erwin.

27 april 2016
Sinds afgelopen maandagavond duurt het laden van de hoofdpagina ongeveer 8 seconden.
Het benaderen van de andere pagina’s kennen dit effect niet en verder werkt alles normaal en snel.
Er word hard gewerkt naar het vinden van de oorzaak maar dit is tot op heden nog niet gelukt. Wel is duidelijk geworden dat er geen sprake is van spamaanvallen of Hackers.
We hopen snel het probleem op te lossen. Tot die tijd heeft u helaas even last van dit vertragingseffect en dan alleen voor de hoofdpagina. Daarvoor bieden wij u onze verontschuldiging aan.
Met vriendelijke groeten Erwin.


Reacties 0  

Pagina 1 van 10
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>
Banner

Bezoekers

We hebben 94 gasten online