Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

 Hier kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het weer waaronder Waarnemingen in Haaksbergen, alles over het klimaat en de klimaat veranderingen, het weer in Nederland vanaf het jaar 800, weertips et cetera.

Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen.    Wachtwoord verloren?
Droogte (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: Droogte
#1146
Droogte 1 Jaar, 8 Maanden geleden Karma: 0  
05/05/2022
Wat wel zeker lijkt, is dat de droogte steeds verder toeneemt. Op dit moment valt het nog wel mee in de natuur. Alleen de oppervlakte van de bodem is flink uitgedroogd, maar enkele centimeters onder het oppervlak is in principe nog voldoende vocht aanwezig. Dat zie je ook aan struikgewassen en bijvoorbeeld het gras; vrijwel alles is nog mooi groen. Maar dat kan spoedig wel eens gaan veranderen...

De komende 10 tot 14 dagen wordt er namelijk amper neerslag verwacht. Zeker wanneer we ook nog met warmte te maken krijgen, kan de droogte in Nederland snel toenemen. Ook het gevaar voor natuurbranden wordt hierbij groter. Kijk de komende periode dus goed uit met het gebruik van voorwerpen als glas, peuken, etc in de natuur!

21/06/2022
Het is kurkdroog in Noord-Italië. In sommige gebieden heeft het nu al vijf maanden niet of nauwelijks geregend. De regio's Lombardije en Piemonte luiden de noodklok.

De Po, Italiës grootste rivier, heeft in zeventig jaar niet zo laag gestaan. Ook de waterstanden van de grote meren in het noorden zijn kritiek. Het water in het Lago Maggiore staat 6 centimeter lager dan het kritische niveau, de laagste waterstand in tachtig jaar.

Het is zo droog in Noord-Italië dat het regionale waterbedrijf 125 gemeenten op water rantsoen heeft gezet en drinkwater laat aanvoeren met vrachtwagens. Sommige gemeentes hebben verboden de tuin te sproeien, het zwembad te vullen of de auto te wassen op straffe van boetes die kunnen oplopen tot 500 euro. Water mag alleen worden gebruikt om te drinken of voor hygiënische doeleinden. Het zijn taferelen die voorkomen op Sicilië in augustus, maar niet in juni in het grote merengebied in het noorden. ,,In sommige gebieden regent het al 110 dagen niet'', zegt Meuccio Berselli, directeur van de instantie die de rivier de Po monitort, in de Italiaanse pers. ,,Sommige bronnen zijn helemaal opgedroogd.''

Uit onderzoek blijkt dat dit voorjaar in heel Italië zo'n 40 procent minder neerslag is gevallen, in het noorden is de situatie nog kritischer. Normaal valt in de regio Piemonte, het gebied rondom Turijn, tussen december en april zo'n 160 millimeter neerslag, dit jaar is er nog geen 40 gevallen. Ook de sneeuwval in de Alpen blijft ver achter bij normaal, deze winter viel er maar zo'n 40 procent van het langjarig gemiddelde.

Zonder smeltwater en regen geen water in de Po. Italiës belangrijkste rivier heeft een zesde van het normale waterniveau. In het gebied tussen Reggio Emilia en Piacenza stroomt normaal gesproken 1800 kubieke meter per seconde door de rivier, op dit moment is dat 300 kubieke meter per seconde. Berselli van de Po-monitor maakt zich zorgen om de waterkrachtcentrales ,,We zitten op de ondergrens, als het waterpeil nog iets zakt dan is er niet genoeg water meer om de centrales te koelen.''Door de lage waterstand kruipt bij de monding het zoute water van de Adriatische Zee steeds verder het land in, ongeveer 15 kilometer van de Po-delta is inmiddels overspoeld met zout water. Dat betekent dat de landerijen onbruikbaar worden en dat ook de zoetwaterbronnen dicht bij de zee het gevaar lopen te verzilten. De schade voor de landbouw wordt nu al geschat op ongeveer een miljard euro. De gouverneurs van de Noord- Italiaanse regio's Lombardije en Piemonte hebben de centrale overheid gevraagd de noodtoestand af te kondigen.

19/07/2022 12:00 uur
Er geldt per direct een verbod om water te halen uit beken, sloten en vijvers in het gebied van Waterschap Rijn en IJssel voor het besproeien van bijvoorbeeld akkers. Het verbod geldt voor particulieren en bedrijven, zoals boeren, en is ingesteld vanwege de extreme droogte. Het gaat om de Achterhoek, Liemers, het zuiden van Overijssel en het zuidoosten van de Veluwe.
De situatie is te vergelijken met de extreme droogten van 1976, 2018 en 2019 maar kwam dit jaar, bovenstaande regio’s, iets later dankzij een natte winterperiode en de maatregelen die het waterschap samen met andere organisaties heeft genomen in de afgelopen jaren.

Het verbod is volgens het waterschap nodig om problemen te beperken met de natuur, maar ook de volksgezondheid. Het water dat nu nog in de beken en sloten staat, is gevoelig voor hogere temperaturen. Dat zorgt voor ongedierte, bacteriën, vissterfte en blauwalg. De regio is extra kwetsbaar vanwege de ligging op de hoge zandgronden en doordat er maar beperkt extra water ingelaten kan worden vanuit de grote rivieren.

Er geldt geen verbod op het onttrekken van grondwater. Het grondwater is wel lager dan normaal voor deze tijd van het jaar, maar is nog niet zo laag als in eerdere extreem droge jaren.

23/07/2022
Het grote zoutmeer (Great Salt Lake) in de Amerikaanse staat Utah droogt op. De klimaatverandering heeft al tweederde van het water doen verdampen. De huidige droogte is de ergste in 1200 jaar.
De stad dreigt vergiftigt te worden, Doomsday is begonnen.

23/07/2022
Grote delen van Latijns-Amerika krijgen steeds vaker te maken met droogte. Ook nemen mogelijk de gevolgen van tropische orkanen toe.
Extreme weersomstandigheden en klimaatverandering treffen het hele gebied, stellen onderzoekers van de Wereld Meteorologische Organisatie. Droogtes, hittegolven, koudegolven, tropische cyclonen en overstromingen hebben al honderden levens geëist.

24/07/2022
Sinds de jaren tachtig sterven bomen in Australische regenwouden twee maal zo snel als voorheen. De oorzaak: klimaatverandering, die zorgt voor opwarming en droogte. Als het zo doorgaat, stoten regenwouden binnenkort evenveel CO2 uit als ze opnemen. Onderzoekers vrezen dat de trend ook zichtbaar zal zijn voor andere (tropische) regenwouden op de aarde.

03/08/2022
De droogte wordt zo ernstig dat waterbeheerders vandaag bijeenkomen om te beslissen over 'droogtefase 2': dan is er officieel landelijk sprake van 'feitelijk watertekort', wordt een crisisteam geformeerd en treden afspraken in werking over waterverdeling. De laatste keer dat Nederland met dit besluit werd geconfronteerd was in de zomer van 2018. De keer daarvoor: 2011. Sinds 13 juli zit Nederland in fase 1: dreigende watertekorten.

In West-Nederland is sprake van toenemende verzilting, omdat door de lage rivier afvoeren minder water beschikbaar is om het zeewater terug te dringen. De scheepvaart ondervindt in toenemende mate hinder door afgenomen vaardieptes en stremmingen bij sluizen.

In verschillende regio's wordt de zogeheten 'verdringingsreeks' inmiddels toegepast. De 'verdringingsreeks' bepaalt wie er bij tekorten water kan krijgen en wie flink moet besparen. Dit kan betekenen dat bedrijven vanaf morgen in meer delen van het land worden beperkt in het gebruik van water als koelwater of dat boeren wordt verboden hun gewassen te beregenen.

De stabiliteit van waterkeringen en het voorkomen van inklinking van veengrond krijgen voorrang. Daarna de drinkwatervoorziening en het koelen van energiecentrales. Daarna de tijdelijke beregening van 'kapitaalintensieve gewassen', overige landbouw, scheepvaart en industrie.

10/08/2022
De aanhoudende droogte leidt tot groeiende zorgen bij het bedrijfsleven. Door de lage waterstanden wordt het water steeds zouter en warmer. Dat dreigt bedrijfsprocessen in de war te schoppen. Chemie-, staal- en voedingsbedrijven zich 'grote zorgen
Een van de grote zorgen is het zoutgehalte van water. Vooral het westen van het land heeft last van deze zogeheten verzilting. ,,Te zout water kan leiden tot corrosie en slijtage
Rijkswaterstaat zegt dat de zoutgehaltes nog niet direct' boven de grenswaarden komen, maar door de dalende aanvoer van water vanuit de Rijn is er wel steeds minder zoet water om de verzilting tegen te gaan.
Naast het zoutgehalte is ook de temperatuur van het water een potentieel probleem voor bedrijven. Op diverse plekken is de watertemperatuur al rond de 23 of zelfs 24 graden. Als water te warm is, mogen bedrijven met koelsystemen hun water niet altijd meer lozen. Dat kan leiden tot problemen met de productie.
Ook is vanaf vandaag het Nationaal Hitteplan in heel het land van kracht. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) besloten na overleg met weerinstituut KNMI. De kans op een hittegolf is groot.

16/08/2022
Door de extreme droogte geen zuchtje wind maar wel stormschade. En toch komen er in Twente allerlei meldingen binnen van stormschade. Bij het minste of geringste knappen zware takken af.
De bomen leiden nu onder de droogte en er is sprake van summerdrop. Doordat bomen te weinig vocht krijgen verliezen ze hun flexibiliteit. Bij een beetje wind kan een tak dan al afknappen.

24/08/2022
Europa heeft in de afgelopen 500 jaar geen erger droogteseizoen meegemaakt dan dit jaar. Twee derde van het continent bevindt zich in een situatie waarin alarmbellen afgaan of voor gevolgen wordt gewaarschuwd.
Maar in China is het ook puffen en zweten geblazen. Zelfs 's avonds komt het kwik amper onder de 30 graden zelfs op 200m hoogte werd al 40 graden gemeten. Airco's draaien op volle kracht, de energievoorziening hapert. Ook Europa merkt de gevolgen.

Doordat in grote delen van China nauwelijks regen valt, de droogte duurt nu al 70 dagen, daalt het waterpeil in de rivieren razendsnel. En rivierwater is belangrijk voor de Chinese energievoorziening. Waterkrachtcentrales, zoals de bekende Drieklovendam in West-China, leveren zo'n 38 procent van de energie in het land, volgens een recent overheidsrapport.
En dus besloot de overheid in Sichuan deze week tot vergaande rantsoenering van energie. Veel fabrieken zijn gesloten en kantoren moeten het zonder airco stellen. Omdat de provincie cruciaal is in de productieketen van veel elektronica, zullen volgens experts leveringstijden van veel producten oplopen.
Europese winkels, zoals elektronica en witgoed, uit China komen, betekent dat lange levertijden. De huidige droogte versterkt dat probleem.
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 1228
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 09/11/2022 18:23 Door Erwin.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
      Onderwerpen Auteur Datum
 
Klimaatverandering gevolgen
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2005
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2006
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2007
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2008
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread linkthread link Trends in de primaire klimaateffecten
Erwin 31/07/2010 16:18
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2009
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2010
Erwin 30/01/2010 13:14
 
thread linkthread linkthread link De aarde kan goed tegen opwarming
Erwin 13/05/2010 10:28
 
thread linkthread linkthread link Diersoorten weg door klimaatverandering
Erwin 19/07/2010 18:46
 
thread linkthread linkthread link Groenland stijgt steeds sneller door smeltend ijs
Erwin 25/07/2010 10:58
 
thread linkthread linkthread link Droogte laat grondwater verder dalen
Erwin 25/07/2010 11:02
 
thread linkthread linkthread link Hitte problematisch voor stroomproductie
Erwin 25/07/2010 11:07
 
thread linkthread linkthread link Chinese gletsjer smelt het snelst
Erwin 25/07/2010 12:30
 
thread linkthread linkthread link Komende jaren brengen nieuwe warmterecords
Erwin 29/07/2010 19:21
 
thread linkthread linkthread link Klimaatverandering zorgt voor extra ruimteafval
Erwin 31/07/2010 15:48
 
thread linkthread linkthread link Ons ontbijtje wordt duurder
Erwin 04/08/2010 20:22
 
thread linkthread linkthread link Minder land- zeeijs
Erwin 07/08/2010 16:26
 
thread linkthread linkthread link Rusland brandt
Erwin 07/08/2010 16:36
 
thread linkthread linkthread link Natuurrampen: Overstromingen
Erwin 08/08/2010 10:08
 
thread linkthread linkthread link Natuurrampen: Hitte en Bosbranden
Erwin 10/08/2010 11:44
 
thread linkthread linkthread link Het wordt warmer, natter en zonniger
Erwin 03/11/2010 22:23
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2011
Erwin 17/01/2011 17:44
 
thread linkthread linkthread link Wateroverlast, overstromingen
Erwin 17/01/2011 17:53
 
thread linkthread linkthread link Noordpool, Groenland
Erwin 23/01/2011 14:55
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 30/01/2011 12:10
 
thread linkthread linkthread link Sneeuwstormen
Erwin 04/02/2011 19:58
 
thread linkthread linkthread link Stormen cyclonen
Erwin 04/02/2011 20:34
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 01/05/2011 14:31
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 23/06/2011 16:39
 
thread linkthread linkthread link Verdwenen warmte in oceaan gevonden
Erwin 11/09/2011 17:12
 
thread linkthread linkthread link Meer koude winterextremen
Erwin 11/09/2011 17:17
 
thread linkthread linkthread link zuurstofgehalte / concentratie
Erwin 19/12/2015 07:26
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2012
Erwin 05/01/2012 17:59
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 19/01/2012 18:25
 
thread linkthread linkthread link Vulkaanuitbarstingen en aardbevingen
Erwin 28/02/2012 20:00
 
thread linkthread linkthread link Droogte en Hittegolf
Erwin 31/03/2012 16:30
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 31/03/2012 16:35
 
thread linkthread linkthread link Zeewater
Erwin 21/04/2012 08:16
 
thread linkthread linkthread link Ozonlaag blijft zorgenkind
Erwin 15/05/2012 19:41
 
thread linkthread linkthread link Groenlandse ijskap
Erwin 28/05/2012 10:08
 
thread linkthread linkthread link Lage waterstanden
Erwin 24/06/2012 18:42
 
thread linkthread linkthread link Uitputting van het grondwater
Erwin 26/06/2012 21:16
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2-uitstoot
Erwin 26/06/2012 21:19
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 04/07/2012 22:17
 
thread linkthread linkthread link Gevolgen voor Nederland
Erwin 29/07/2012 14:36
 
thread linkthread linkthread link Sneeuw
Erwin 11/08/2012 16:28
 
thread linkthread linkthread link Permafrost
Erwin 11/08/2012 16:31
 
thread linkthread linkthread link Patagonische ijsvelden
Erwin 21/09/2012 21:17
 
thread linkthread linkthread link Landbouwgrond wordt minder vruchtbaar
Erwin 25/11/2012 14:54
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2013
Erwin 31/12/2012 14:18
 
thread linkthread linkthread link Hitte en bosbranden
Erwin 09/01/2013 18:41
 
thread linkthread linkthread link Permafrost
Erwin 22/02/2013 16:57
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2-uitstoot
Erwin 06/03/2013 19:22
 
thread linkthread linkthread link Aanhoudende koude
Erwin 11/08/2013 15:19
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 11/08/2013 15:22
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 11/08/2013 15:25
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 11/08/2013 15:34
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2014
Erwin 07/01/2014 18:52
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 17/02/2014 21:17
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 11/08/2014 21:30
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 11/08/2014 21:36
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 11/08/2014 21:37
 
thread linkthread linkthread link Groenlandse ijskap
Erwin 11/08/2014 21:40
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2015
Erwin 17/01/2015 07:22
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 02/02/2015 19:02
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 22/06/2015 21:37
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 22/06/2015 21:40
 
thread linkthread linkthread link Noordpoolgebied
Erwin 23/07/2015 21:13
 
thread linkthread linkthread link Hittegolf
Erwin 04/08/2015 18:39
 
thread linkthread linkthread link Geen sneeuw
Erwin 24/12/2015 18:26
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2016
Erwin 11/01/2016 20:33
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 08/03/2016 18:49
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 22/03/2016 20:18
 
thread linkthread linkthread link Noordpoolgebied
Erwin 17/04/2016 10:39
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 15/07/2016 20:44
 
thread linkthread linkthread link IJskappen
Erwin 15/07/2016 21:03
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 27/07/2016 20:34
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 18/11/2016 20:38
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2017
Erwin 18/01/2017 18:56
 
thread linkthread linkthread link Rapport van EMA
Erwin 29/01/2017 11:30
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 01/02/2017 18:29
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 07/02/2017 18:31
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 09/02/2017 21:00
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 17/02/2017 19:06
 
thread linkthread linkthread link Klimaatvluchtelingen
Erwin 18/02/2017 18:25
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 07/03/2017 19:14
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 08/03/2017 17:42
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 14/03/2017 19:11
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 28/03/2017 20:35
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 22/04/2017 07:16
 
thread linkthread linkthread link Zuurstof
Erwin 07/06/2017 21:01
 
thread linkthread linkthread link Steden
Erwin 07/06/2017 21:12
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 12/07/2017 20:13
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 08/09/2017 18:22
 
thread linkthread linkthread link Stormen, Tornados, Orkanen
Erwin 08/09/2017 18:30
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2018
Erwin 30/01/2018 18:35
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 11/03/2018 16:42
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 21/03/2018 19:03
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 09/07/2018 09:15
 
thread linkthread linkthread link Golfstroom
Erwin 09/07/2018 09:35
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 09/07/2018 09:42
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 10/07/2018 20:28
 
thread linkthread linkthread link Klimaat doelen
Erwin 30/12/2018 12:57
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 30/12/2018 13:05
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 30/12/2018 13:18
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 30/12/2018 13:31
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2019
Erwin 13/01/2019 09:22
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 02/02/2019 08:28
 
thread linkthread linkthread link Antartica
Erwin 02/02/2019 08:30
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 16/02/2019 07:45
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 13/08/2019 08:30
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 22/08/2019 21:22
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 22/08/2019 21:24
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 11/10/2019 21:11
 
thread linkthread linkthread link Energie
Erwin 15/11/2019 20:43
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2020
Erwin 03/01/2020 18:23
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 18/03/2020 20:46
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 14/06/2020 10:06
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 14/06/2020 10:56
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 14/06/2020 11:03
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 en methaangas
Erwin 28/09/2020 19:48
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 28/09/2020 20:48
 
thread linkthread linkthread link Drinkwater
Erwin 28/09/2020 20:51
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 12/10/2020 20:50
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 12/10/2020 21:03
 
thread linkthread linkthread link Antartica
Erwin 16/11/2020 20:37
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2021
Erwin 26/01/2021 18:05
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 26/01/2021 18:07
 
thread linkthread linkthread link Warme golfstroom
Erwin 16/05/2021 10:31
 
thread linkthread linkthread link Klimaatverandering seizoenen
Erwin 16/05/2021 12:20
 
thread linkthread linkthread link Zeespiegelstijging
Erwin 16/05/2021 12:23
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 23/10/2021 07:45
 
thread linkthread linkthread link Klimaatrampen
Erwin 23/10/2021 08:05
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2022
Erwin 13/01/2022 19:15
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 26/05/2022 07:36
 
thread linkthread linkthread link Zuidpool
Erwin 26/05/2022 07:37
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 26/05/2022 07:39
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 26/05/2022 07:40
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 08/11/2022 18:24
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 08/11/2022 18:53
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 08/11/2022 18:56
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 08/11/2022 19:00
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 08/11/2022 19:22
 
thread linkthread linkthread link Drinkwater
Erwin 08/11/2022 19:33
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 09/11/2022 18:25
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2023
Erwin 31/12/2022 08:37
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 24/07/2023 20:32
 
thread linkthread linkthread link Zuidpool
Erwin 24/07/2023 20:34
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 24/07/2023 20:39
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 01/08/2023 20:41
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 01/08/2023 20:46
 
thread linkthread linkthread link Zomer
Erwin 05/12/2023 19:50
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 05/12/2023 20:35
Ga naar bovenkant
Forum Het weer in Haaksbergen
Banner

Bezoekers

We hebben 97 gasten online