Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

 Hier kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het weer waaronder Waarnemingen in Haaksbergen, alles over het klimaat en de klimaat veranderingen, het weer in Nederland vanaf het jaar 800, weertips et cetera.

Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen.    Wachtwoord verloren?
Klimaatverandering gevolgen 2017 (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: Klimaatverandering gevolgen 2017
#739
Klimaatverandering gevolgen 2017 7 Jaren, 2 Maanden geleden Karma: 0  
18/01/2016
In 2016 is opnieuw het warmterecord gebroken voor warmste jaar wereldwijd sinds weergegevens worden bijgehouden. Het record wordt voor een derde keer op rij gebroken.
Uit cijfers van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA blijkt woensdag dat het in 2016 0.99 graden celsius warmer was dan in 2015. Het is de eerste keer dat drie opeenvolgende jaren het warmterecord verbreken.

De warmtestijging is vooral in het Antarctische gebied gemeten. Daar werd het in de herfst temperaturen van 10 tot 15 graden boven het gemiddelde.

Volgens meteorologen van de ruimtevaartorganisatie is met deze cijfers een duidelijke trend van de opwarming van de aarde te zien. Zestien van de zeventien warmste jaren ooit zijn gemeten sinds 2001.

Het jaar 2016 had al andere warmterecords gebroken: In acht van de twaalf maanden van 2016 zijn de warmste temperaturen voor die maand gemeten. Dat gaat om januari tot en met september, met uitzondering van juni. De maand juli was zelfs de warmste maand ooit gemeten.

Volgens secretaris-generaal Petteri Taalas van de World Meteorological Organization laten metingen nieuwe recordhoogten zien voor CO2 en methaan in de atmosfeer, die beide mede de klimaatverandering veroorzaken. Het gehalte CO2 is inmiddels boven de symbolische maar belangrijke grens van 400 parts per million (ppm) gestegen.

26/01/2017
Gelekoorts uitbraak in Brazilië
Er zijn tot nu toe 386 verdacht gevallen met 47 doden te betreuren. Ook dreigen de vaccins op te raken.
De besmettingshaard ligt in landelijk gebied in het westen van Minas Gerias. Vorig jaar getroffen door een milieuramp. Een damwand van een ijzermijn begaf het.
De vraag is of dezelfde muggen verantwoordelijk zijn voor de uitbraak die ook het Dengue – Zikavirus verspreiden en of het een gevolg is van die milieuramp.

26/01/2017
De nieuwe Amerikaanse president Donald Trump heeft het Amerikaanse Milieuagentschap (EPA) bevolen om alle informatie op hun website over klimaatverandering te verwijderen. Jaren wetenschappelijk werk dreigen nu verloren te gaan. Medewerkers van het EPA zeggen dat er nu druk gewerkt wordt om die informatie 'te redden'. Een aantal klimaatwetenschappers en hackers zagen dit al aankomen, en waren tijdens de inauguratie van Trump druk bezig met het downloaden van de informatie om het vervolgens op te slaan op Europese servers.

Trump gelooft niet in klimaatverandering. Hij meent dat het ‘een hoax’ is van de Chinezen om Amerikaanse bedrijven een hak te zetten en wil alle initiatieven van zijn voorganger Barack Obama rond het onderwerp dan ook zo snel mogelijk doen verdwijnen.

De informatie daaromtrent op de website van het Witte Huis was al voor zijn inauguratie verdwenen en nu moeten ook de websites van overheidsagentschappen volgen. Het EPA werd bevolen om hun webpagina over klimaatverandering zo snel mogelijk aan te passen, en onder meer gedetailleerde data over uitlaatgassen te verwijderen.

De werknemers wordt ook verboden om nog met de pers te praten of zelf te communiceren via hun website of sociale media. De administratie van Trump wil ook de communicatie van andere overheidsagentschappen die werken rond milieuthema’s beteugelen.

28/01/2017
Na zware regens, en in de bergen veel sneeuw heeft Californië na een serie van extreem droge jaren weer volle stuwmeren, groene velden en rijk besneeuwde bergtoppen. De boeren konden de afgelopen jaren het hoofd amper boven water houden vanwege de aanhoudende droogte maar nu moeten ze proberen het hoofd letterlijk boven water te houden en het vee beschermen tegen het wassende water.

05/03/2017
De opwarming slaat genadeloos toe in de bergketen ten noorden van Italië die bekend is als een populaire wintersportbestemming. Maar hoe lang nog? De winters worden steeds korter. Ooit lag er van november tot april natuurlijke sneeuw in de bergen. Tegenwoordig met een beetje geluk van januari tot maart.
Om te voorkomen dat de economie en het sociale leven in de bergen instorten zorgt de overheid en het bedrijfsleven voor een winters aanblik door middel van kunstsneeuw.
Wereldwijd wordt dit probleem steeds urgenter.

23/03/2017
2016 was voor Yard Energy Group, met windmolens in onder meer Gelderland, Overijssel, Zuid-Holland en Zeeland het aller-slechtste windjaar sinds ze begonnen met meten (de windex) 6 jaar geleden. Volgens de metingen lag 2016 20% onder het langjarig gemiddelde. Het waait gewoon te weinig.
Andere eigenaren en diverse andere windmolenparken kampen met eenzelfde teleurstellende opbrengst.

Normaal is januari de meest winderige maand maar ook in 2017 vallen de resultaten tegen. Bijna 50% minder.
De oorzaak dient gezocht te worden in de hogedrukgebieden. In Nederland is het namelijk rustig als hogedrukgebieden het weer beïnvloeden. En dat was in 2016, vooral het najaar, en begin 2017 vaak zo en waait het niet zo hard. De oorzaak hiervan kan de klimaatverandering zijn dat bijdraagt aan het rustig weerbeeld in Nederland. Ook zijn de stormen afgelopen jaren enorm afgenomen.

21/04/2017
De vorstnachten van 19 en 20 april zijn in Nederland en Europa eigenlijk moeilijk in één bericht samen te vatten. Het was gekkenhuis: beregening, frostguards, gras kort maaien, frostbusters, FrosTect, Frozil, windmolens, vuurpotten, social media: echt alles heeft overuren gedraaid inclusief de fruittelers zelf uiteraard. In de meeste fruitregio’s is de afgelopen twee nachten nachtvorstbestrijding uitgevoerd, enkele waren van maandag op dinsdag al in touw. De temperaturen en de mate van ijsvorming varieerden sterk door het land en vaak ook nog per perceel. Volgens onderstaande weerkaarten van Weerplaza was het afgelopen nacht het koudst met temperaturen variërend tot wel -4,5 °C, dit is echter wel gemeten op 1,5 meter hoogte. Op 60 cm hoogte waar telers vaak meten, was het nog wel enkele graden kouder. Er werden zelfs grondtemperaturen genoemd van bijna -10 °C!

Van telers die niet konden beregenen, wisselen de verhalen sterk op dit moment van geen schade tot veel schade. In Zuid-Limburg waar geen beregening is zakte ook nog eens de temperaturen flink onderuit. NFO-kringvoorzitter Sjaak Walraven: “Met name in Zuid-Limburg heeft het hard gevroren variërend van -4 tot -8 °C in de dalen (gemeten op 60-75 cm hoogte). We hebben toch wel behoorlijke schade hier.” Momenteel wordt geïnventariseerd hoe groot de schade is, diverse media pikken het item nu op (zie onderstaande foto). Er is ook gewerkt bijvoorbeeld met vuurpotten en/of ventilatoren etc., maar die lijken ook maar beperkt geholpen te hebben. Ook in Zeeland daalde het kwik onder nul, daar zijn echter weinig mogelijkheden tot beregenen. NFO-bestuurder Rinus van’t Westeinde liet aan PZC Nieuws weten dat er schademeldingen komen uit de hele provincie Zeeland.
In het noordoosten van het land daalde het kwik ook flink. Kiwibessenteler Bernard Breman uit Uffelte toonde een trieste aanblik van zijn perceel op Facebook.

Opvallend was de snelheid van temperatuursdaling van woensdag op donderdag. Op veel plekken werd om 22:00 uur á 23:00 uur al gestart, een uitzonderlijk lange nacht die tot ongeveer 9:00 uur doorging.
Ook de waterschappen draaiden overuren, vooralsnog zijn er geen berichten dat er in die lange nacht problemen zijn geweest met de aanvoer.

Ook op Proeftuin Randwijk is twee nachten volop beregend. Op de 19e werd van 02.00 uur tot 8.45 uur beregend; de 20ste van 01.00 uur tot 8.00 uur.
Voorlopig zijn de koude nachten weer even van de baan, alhoewel het in het zuiden nog weer vrij koud kan worden. De temperaturen overdag zijn echter wel vrij laag voor de tijd van het jaar in combinatie met de bloesem.
Bron: Nederlandse Fruittelers Organisatie

11/06/2017
Er werd deze dag een zonkracht gemeten van 8.7 wat in Nederland zelden voorkomt. Als de ozon laag tijdelijk wat dunner is, bereikt meer uv-straling het aardoppervlak. Het record werd gemeten op 25 juni 1995 na de vulkaan uitbarsting op de Filippijnen in 1991. De zonkracht was toen 9.0. Door deze vulkaanuitbarsting was de ozonlaag de jaren erna dunner, waardoor de zonkracht sterker werd.

11/08/2017
Vorig jaar was het warmste jaar ooit gemeten. Het nieuwe record wordt veroorzaakt door klimaatverandering. Dat schrijven wetenschappers van een Amerikaans federaal agentschap in een nieuw rapport.
Het bureau National Oceanic Atmosphere Administration (NOAA) verzamelt maandelijks gegevens over weersverschijnselen en het klimaat. Ieder jaar wordt daarover een samenvatting gepubliceerd. Het zogenaamde State of the Climate-overzicht voor het jaar 2016 is donderdag gepubliceerd.

Een belangrijke factor voor de wereldwijde opwarming is volgens de onderzoekers de El Niño-cyclus. Dit natuurverschijnsel veroorzaakt de opwarming van het zeewater langs de evenaar in de oostelijke Stille Oceaan. De stroom verwarmd water die dan ontstaat, heeft effecten voor het weer in grote delen van de wereld.

State of the Climate is doorgaans gebaseerd op conservatieve, oftewel voorzichtige cijfers. Het bureau hanteert bewust een voorzichtige dataset. Zelfs met deze conservatieve inschatting, stellen de schrijvers in de publicatie dat weerspatronen en andere indicatoren een "steeds intenser wordende klimaatverandering" laten zien.

"De gemeten oppervlaktetemperaturen en het CO2-gehalte waren nog nooit zo hoog", staat in de samenvatting te lezen. Juist die cijfers worden door wetenschappers uitgelegd als belangrijke indicatoren voor klimaatverandering.

Andere peilers die in het NOAA-rapport worden opgesomd: de zeespiegelstijging, de hoeveelheid zee-ijs en extreme weersomstandigheden, zoals hevige regenval of juist langdurige droogte en het aantal tropische cyclonen.

2016 is het derde jaar op rij dat als "recordjaar" de boeken ingaat, sinds de metingen 137 jaar geleden begonnen. Voor het rapport baseert NOAA zich op de metingen die worden verricht door bijna vijfhonderd wetenschappers in zestig landen.

Het rapport over 2016 is de eerste jaarlijkse samenvatting die het overheidsagentschap publiceert onder de Amerikaanse president Donald Trump. Hij stelde Scott Pruitt, die sceptisch is over klimaatverandering, aan als hoofd van de Amerikaanse milieudienst EPA.

30/08/2017
Sinds 1996 is het water in de Kaspische zee , een zoutwater meer tussen Europa en Azië al 1.5m gezakt door de klimaatverandering. Uit analyse blijkt dat de belangrijkste oorzaak bet het dalen van de waterstand het resultaat is van verdamping door de stijgende oppervlaktetemperatuur.
Als de waterstand jaarlijks 7cm verder afneemt kunnen delen van het meer over 75jaar al verdwenen zijn.

06/10/2017
De Nederlandse Bank waarschuwt voor klimaatverandering en dat de overgang naar een klimaatneutrale economie meer aandacht van banken en verzekeraars vraagt. Er is sprake van toenemende risico’s door extreem weer.

10/10/2017
De bodem daalt sneller dan de zeespiegel stijgt. Aanzienlijke investeringen zijn noodzakelijk om de
kosten van bodemdaling op lange termijn beheersbaar te houden.
De slappe bodem zorgt voor bodemdaling variërend tussen 0,5 en 2,0 cm per jaar. Ter vergelijking,
de huidige zeespiegelstijging bedraagt voor de Nederlandse kust circa 0,2 cm per jaar. De KNMI’14
scenario’s geven een zeespiegelstijging van 0,35 tot 1,0 cm per jaar aan. Bodemdaling gaat dus op
sommige locaties een factor 10 sneller dan zeespiegelstijging.

De bodem in een aanzienlijk deel van Nederland daalt voornamelijk in het westen en noorden. Dit proces verloopt behoorlijk snel en wordt vrijwel geheel toegeschreven aan menselijk handelen. Op de achtergrond zijn ook hele trage en zwakke geologische processen gaande van natuurlijke oorsprong, die verband houden het met einde van de laatste ijstijd. De bodemdaling in het noorden houdt overigens (ook) verband met de aardgaswinning.

In de loop van honderden jaren werd de behoefte aan land groter en uiteindelijk werden veengebieden ook met molens droog gemaald. Daarbij verschenen er ook steeds meer dijken in het Hollandse landschap. Het gevolg was dat de gronden steeds verder gingen dalen. Lag West Nederland duizenden jaren geleden boven de zeespiegel, inmiddels zijn de diepste delen gedaald tot meters onder NAP. Het laagste gelegen stukje Nederland, in de Zuidplaspolder ten noordoosten van Nieuwerkerk aan de IJssel, ligt zelfs op circa 6,76 meter onder NAP!
Omdat er met zwaardere machines wordt gewerkt, en er ook volop wordt gebouwd (stedelijk gebied en bijbehorende infrastructuur), drukt dit als het ware nog eens extra op de kwetsbare bodem. Mensen die bijvoorbeeld in het Groene Hart van Nederland worden ondervinden de bodemdaling in de praktijk. Neem een stad als Gouda. Daar moet men om de paar jaar het stoepje bij de voordeur ophogen. Het huis is goed gefundeerd en staat stabiel, maar de omliggende tuin daalt. Met centimeters per jaar!

De problemen van klimaatverandering (onder meer extremere stortbuien en stijgende zeespiegel) worden op termijn vrijwel onoplosbaar. Door die opwarming gaat de oxidatie van het veen trouwens ook nog eens sneller. Het broeikaseffect zelf wordt door ontvenning nog eens versterkt. Het proces is een extra bron van CO2. Als je alles optelt in alleen Nederland, komt deze uitstoot overeen met de emissie van 2 miljoen auto’s! Kostenramingen om de toenemende problemen en risico’s tegen te gaan, worden geschat op om en nabij de 20 miljard euro tot het jaar 2050.

01/09/2017
Recente studies tonen aan dat de erosie, van de Engelse kliffen, de afgelopen 150 jaar is toegenomen en ruim twintig tot dertig centimeter per jaar bedraagt. In de eeuwen daarvoor was dit gemiddeld zes centimeter per jaar.
Deze zomer stortte bijvoorbeeld een deel van de kliffen bij de Seven Sisters in en verdween er 50.000 ton kalkrots in zee. Langs de zuidkust dreigen duizenden huizen de komende jaren in zee te storten en begint men zich zorgen te maken in de tempo waarin de kalkrotsen verdwijnen.

28/11/2017
Door de klimaat verandering neemt het aantal parasieten zoals wormen toe en dat kan gevaarlijk zijn. Het zorgt voor gezondheidsrisico’s bij dieren en mensen. Er kunnen daardoor problemen ontstaan met lever, longen, hersenen en de ogen. Het blijkt tevens dat maar een kwart van de honden en katten zijn ontwormt.
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 1211
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 29/11/2017 18:26 Door Erwin.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
      Onderwerpen Auteur Datum
 
Klimaatverandering gevolgen
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2005
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2006
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2007
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2008
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread linkthread link Trends in de primaire klimaateffecten
Erwin 31/07/2010 16:18
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2009
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2010
Erwin 30/01/2010 13:14
 
thread linkthread linkthread link De aarde kan goed tegen opwarming
Erwin 13/05/2010 10:28
 
thread linkthread linkthread link Diersoorten weg door klimaatverandering
Erwin 19/07/2010 18:46
 
thread linkthread linkthread link Groenland stijgt steeds sneller door smeltend ijs
Erwin 25/07/2010 10:58
 
thread linkthread linkthread link Droogte laat grondwater verder dalen
Erwin 25/07/2010 11:02
 
thread linkthread linkthread link Hitte problematisch voor stroomproductie
Erwin 25/07/2010 11:07
 
thread linkthread linkthread link Chinese gletsjer smelt het snelst
Erwin 25/07/2010 12:30
 
thread linkthread linkthread link Komende jaren brengen nieuwe warmterecords
Erwin 29/07/2010 19:21
 
thread linkthread linkthread link Klimaatverandering zorgt voor extra ruimteafval
Erwin 31/07/2010 15:48
 
thread linkthread linkthread link Ons ontbijtje wordt duurder
Erwin 04/08/2010 20:22
 
thread linkthread linkthread link Minder land- zeeijs
Erwin 07/08/2010 16:26
 
thread linkthread linkthread link Rusland brandt
Erwin 07/08/2010 16:36
 
thread linkthread linkthread link Natuurrampen: Overstromingen
Erwin 08/08/2010 10:08
 
thread linkthread linkthread link Natuurrampen: Hitte en Bosbranden
Erwin 10/08/2010 11:44
 
thread linkthread linkthread link Het wordt warmer, natter en zonniger
Erwin 03/11/2010 22:23
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2011
Erwin 17/01/2011 17:44
 
thread linkthread linkthread link Wateroverlast, overstromingen
Erwin 17/01/2011 17:53
 
thread linkthread linkthread link Noordpool, Groenland
Erwin 23/01/2011 14:55
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 30/01/2011 12:10
 
thread linkthread linkthread link Sneeuwstormen
Erwin 04/02/2011 19:58
 
thread linkthread linkthread link Stormen cyclonen
Erwin 04/02/2011 20:34
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 01/05/2011 14:31
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 23/06/2011 16:39
 
thread linkthread linkthread link Verdwenen warmte in oceaan gevonden
Erwin 11/09/2011 17:12
 
thread linkthread linkthread link Meer koude winterextremen
Erwin 11/09/2011 17:17
 
thread linkthread linkthread link zuurstofgehalte / concentratie
Erwin 19/12/2015 07:26
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2012
Erwin 05/01/2012 17:59
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 19/01/2012 18:25
 
thread linkthread linkthread link Vulkaanuitbarstingen en aardbevingen
Erwin 28/02/2012 20:00
 
thread linkthread linkthread link Droogte en Hittegolf
Erwin 31/03/2012 16:30
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 31/03/2012 16:35
 
thread linkthread linkthread link Zeewater
Erwin 21/04/2012 08:16
 
thread linkthread linkthread link Ozonlaag blijft zorgenkind
Erwin 15/05/2012 19:41
 
thread linkthread linkthread link Groenlandse ijskap
Erwin 28/05/2012 10:08
 
thread linkthread linkthread link Lage waterstanden
Erwin 24/06/2012 18:42
 
thread linkthread linkthread link Uitputting van het grondwater
Erwin 26/06/2012 21:16
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2-uitstoot
Erwin 26/06/2012 21:19
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 04/07/2012 22:17
 
thread linkthread linkthread link Gevolgen voor Nederland
Erwin 29/07/2012 14:36
 
thread linkthread linkthread link Sneeuw
Erwin 11/08/2012 16:28
 
thread linkthread linkthread link Permafrost
Erwin 11/08/2012 16:31
 
thread linkthread linkthread link Patagonische ijsvelden
Erwin 21/09/2012 21:17
 
thread linkthread linkthread link Landbouwgrond wordt minder vruchtbaar
Erwin 25/11/2012 14:54
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2013
Erwin 31/12/2012 14:18
 
thread linkthread linkthread link Hitte en bosbranden
Erwin 09/01/2013 18:41
 
thread linkthread linkthread link Permafrost
Erwin 22/02/2013 16:57
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2-uitstoot
Erwin 06/03/2013 19:22
 
thread linkthread linkthread link Aanhoudende koude
Erwin 11/08/2013 15:19
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 11/08/2013 15:22
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 11/08/2013 15:25
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 11/08/2013 15:34
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2014
Erwin 07/01/2014 18:52
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 17/02/2014 21:17
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 11/08/2014 21:30
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 11/08/2014 21:36
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 11/08/2014 21:37
 
thread linkthread linkthread link Groenlandse ijskap
Erwin 11/08/2014 21:40
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2015
Erwin 17/01/2015 07:22
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 02/02/2015 19:02
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 22/06/2015 21:37
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 22/06/2015 21:40
 
thread linkthread linkthread link Noordpoolgebied
Erwin 23/07/2015 21:13
 
thread linkthread linkthread link Hittegolf
Erwin 04/08/2015 18:39
 
thread linkthread linkthread link Geen sneeuw
Erwin 24/12/2015 18:26
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2016
Erwin 11/01/2016 20:33
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 08/03/2016 18:49
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 22/03/2016 20:18
 
thread linkthread linkthread link Noordpoolgebied
Erwin 17/04/2016 10:39
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 15/07/2016 20:44
 
thread linkthread linkthread link IJskappen
Erwin 15/07/2016 21:03
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 27/07/2016 20:34
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 18/11/2016 20:38
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2017
Erwin 18/01/2017 18:56
 
thread linkthread linkthread link Rapport van EMA
Erwin 29/01/2017 11:30
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 01/02/2017 18:29
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 07/02/2017 18:31
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 09/02/2017 21:00
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 17/02/2017 19:06
 
thread linkthread linkthread link Klimaatvluchtelingen
Erwin 18/02/2017 18:25
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 07/03/2017 19:14
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 08/03/2017 17:42
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 14/03/2017 19:11
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 28/03/2017 20:35
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 22/04/2017 07:16
 
thread linkthread linkthread link Zuurstof
Erwin 07/06/2017 21:01
 
thread linkthread linkthread link Steden
Erwin 07/06/2017 21:12
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 12/07/2017 20:13
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 08/09/2017 18:22
 
thread linkthread linkthread link Stormen, Tornados, Orkanen
Erwin 08/09/2017 18:30
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2018
Erwin 30/01/2018 18:35
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 11/03/2018 16:42
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 21/03/2018 19:03
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 09/07/2018 09:15
 
thread linkthread linkthread link Golfstroom
Erwin 09/07/2018 09:35
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 09/07/2018 09:42
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 10/07/2018 20:28
 
thread linkthread linkthread link Klimaat doelen
Erwin 30/12/2018 12:57
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 30/12/2018 13:05
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 30/12/2018 13:18
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 30/12/2018 13:31
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2019
Erwin 13/01/2019 09:22
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 02/02/2019 08:28
 
thread linkthread linkthread link Antartica
Erwin 02/02/2019 08:30
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 16/02/2019 07:45
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 13/08/2019 08:30
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 22/08/2019 21:22
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 22/08/2019 21:24
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 11/10/2019 21:11
 
thread linkthread linkthread link Energie
Erwin 15/11/2019 20:43
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2020
Erwin 03/01/2020 18:23
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 18/03/2020 20:46
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 14/06/2020 10:06
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 14/06/2020 10:56
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 14/06/2020 11:03
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 en methaangas
Erwin 28/09/2020 19:48
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 28/09/2020 20:48
 
thread linkthread linkthread link Drinkwater
Erwin 28/09/2020 20:51
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 12/10/2020 20:50
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 12/10/2020 21:03
 
thread linkthread linkthread link Antartica
Erwin 16/11/2020 20:37
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2021
Erwin 26/01/2021 18:05
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 26/01/2021 18:07
 
thread linkthread linkthread link Warme golfstroom
Erwin 16/05/2021 10:31
 
thread linkthread linkthread link Klimaatverandering seizoenen
Erwin 16/05/2021 12:20
 
thread linkthread linkthread link Zeespiegelstijging
Erwin 16/05/2021 12:23
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 23/10/2021 07:45
 
thread linkthread linkthread link Klimaatrampen
Erwin 23/10/2021 08:05
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2022
Erwin 13/01/2022 19:15
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 26/05/2022 07:36
 
thread linkthread linkthread link Zuidpool
Erwin 26/05/2022 07:37
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 26/05/2022 07:39
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 26/05/2022 07:40
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 08/11/2022 18:24
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 08/11/2022 18:53
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 08/11/2022 18:56
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 08/11/2022 19:00
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 08/11/2022 19:22
 
thread linkthread linkthread link Drinkwater
Erwin 08/11/2022 19:33
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 09/11/2022 18:25
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2023
Erwin 31/12/2022 08:37
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 24/07/2023 20:32
 
thread linkthread linkthread link Zuidpool
Erwin 24/07/2023 20:34
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 24/07/2023 20:39
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 01/08/2023 20:41
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 01/08/2023 20:46
 
thread linkthread linkthread link Zomer
Erwin 05/12/2023 19:50
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 05/12/2023 20:35
Ga naar bovenkant
Forum Het weer in Haaksbergen
Banner

Bezoekers

We hebben 75 gasten online