Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

 Hier kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het weer waaronder Waarnemingen in Haaksbergen, alles over het klimaat en de klimaat veranderingen, het weer in Nederland vanaf het jaar 800, weertips et cetera.

Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen.    Wachtwoord verloren?
Klimaatverandering gevolgen 2014 (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: Klimaatverandering gevolgen 2014
#512
Klimaatverandering gevolgen 2014 10 Jaren, 5 Maanden geleden Karma: 0  
07/01/2014
In Rio de Janeiro is de temperatuur opgelopen tot +50 graden. In het winkel centrum was het zo heet dat een sprinklerinstallatie automatisch aan ging. Ook Argentinië kampt met een hittegolf. De ergste in 100 jaar.
In het noorden van Amerika legt de kou al dagen grote delen van het openbare leven plat. Door de ongelooflijk sterke stroom ijskoude lucht uit het poolgebied kan de gevoelstemperatuur vandaag in het noorden van de VS dalen tot zo’n -50 graden. Bij -45 graden kan onbedekte huid binnen 5 minuten bevriezen. Grote risico op onderkoeling voor mensen die naar buiten gaan.
In Nederland leek het gisteren met +14.5 graden in de Bilt wel lente door het extreem zachte winterweer.
De geleerden zijn het er niet over eens of dit komt door de klimaatverandering.

09/01/2014
De Verenigde Staten zijn in de ban van de 'polar vortex', een cycloon die ijskoude poollucht tot in het diepe zuiden blaast. De nacht van dinsdag op woensdag was de koudste in enkele decennia.
Bij -20 verandert nat haar in een paar seconden in een bos ijspegels. Snottebellen van kinderen hangen als ijsblokjes aan hun neus en de ramen van de auto gaan niet meer open.
In een flat in de New Yorkse voorstad Mount-Vernon hebben de bewoners hun ovens laten branden en hun gasfornuizen open gezet, omdat de Verwarming kapot was: bevroren leidingen.

13/02/2014
Orkaan Darwin teisterde gisteravond Ierland met windsnelheden tot 177 km/uur. In het zuiden en westen kwamen 260000 huishoudens zonder stroom te zitten. Door de gevaarlijke situaties verliepen herstelwerkzaamheden traag en moeizaam. Door de harde wind werden in de stad Cork daken weggeblazen, wegen zakten in en omvallende bomen en brekende hoogspanningskabels zorgen in het hele land voor schade en verkeerschaos. Verschillende vrachtwagens en vliegtuigen op de luchthaven van Shannon kantelden. Het was de vijfde storm die Ierland plaagde sinds december.

17/02/2014
Wereldwijd zijn er zorgen om het klimaat. China en de VS gaan samen de klimaatverandering bestrijden. Traditionele droge gebieden lijken alsmaar droger te worden en in regenrijke gebieden valt er steeds heftiger buien. Enkele voorbeelden van wat de klimaatverandering nu voor gevolgen hebben.
Ernstige overstromingen in Groot-Brittannië. Afgelopen weekend waren een miljoen mensen afgesloten van elektriciteit als gevolg van aanhoudende noodweer.
Grote delen van het Franse Bretagne hebben nu al weken te lijden onder talloze overstromingen.
In Nederland maken wij nu een extreem zachte winter mee.
In Amerika is het openbare leven ernstig ontregelt door extreme kou en sneeuwval. Honderdduizend mensen zaten zonder stroom. In Californie daar en tegen vind nu de ergste droogte plaats sinds vijf eeuwen. 40% van het Amerikaanse grondgebied heeft te kampen met droogteproblemen.
Zware overstromingen in Bolivia. In grote delen van het land, van Amazone gebieden tot het hoogland, zijn de rivieren ver buiten de oevers getreden. Het vele water veroorzaakte ook modderstromingen en grondverzakkingen. Tienduizenden mensen hebben hun huis en haard achter moeten laten. Het landbouwgebied dat overstroomd is betreft bijna 40.000 hectare (grootte van Nederland is 33.883 hectares exclusief binnenwateren zoals het IJsselmeer).
Heftige sneeuwval heeft het openbare leven in Japan ontregeld.
West-Europa zal de komende decennia allen maar natter worden.

15/03/2014
De grote droogte in Brazilië met als gevolg tekorten op de arabica koffiebonen heeft als gevolg dat de prijs van deze koffiebonen in drie maanden tijd 50 procent gestegen zijn. Ook volgend jaar wordt een tekort aan koffiebonen verwacht doordat de consumptie in Azië toeneemt.

13/04/2014
De temperatuur van het zeewater ligt met ongeveer tien graden momenteel op het hoogste peil in twintig jaar. Weerman David Dehenauw bevestigt de cijfers van medewerkers van de website www.noodweer.be . Het is nog niet duidelijk of de hoge temperaturen een invloed hebben op fauna en flora en op het weerbeeld van de komende weken en maanden.
Gegevens van de Beheerseenheid van het Mathematisch Model van de Noordzee (BMM) wijzen ook op de hoge temperaturen. ‘We zitten maar liefst 5 à 6 graden hoger dan in 2013’, aldus medewerker Anke Bourdeaudhui. ‘Dat heeft uiteraard te maken met de vrieskou en de sneeuw begin 2013. Het omgekeerde geldt voor 2014. De zachte winter en het uitblijven van sneeuw en diepe vriestemperaturen, in combinatie met het goede weer van de jongste weken, zorgen ervoor dat de temperatuur veel hoger ligt.

Volgens Dehenauw gaat het om een abnormaal hoge temperatuur. Heeft dat gevolgen voor het toekomstige weerbeeld? De weerman merkt op dat er met veel factoren rekening gehouden dient te worden. ‘Het is moeilijk om op lange termijn iets te voorspellen.’
‘Mogelijk krijgt het westen van Vlaanderen meer zomerse stortbuien te verwerken’, zegt Bourdeaudhui. ‘Ook de kans op onweer ligt mogelijk hoger.’
Het is evenmin duidelijk of er grote implicaties zijn voor fauna en flora. ‘Het kan dat bijvoorbeeld algen zich sneller dan gewoonlijk ontwikkelen. We houden alles keurig in de gaten, maar het is nog te vroeg om iets te zien’, aldus Joan Backers van het BMM.

12/07/2014
Globale oceaantemperatuur is voor de maand juni nog nooit zo hoog geweest. Ten minste vanaf het jaar 1880. Meer dan 19 graden warmer dan in 1975. In 1910 was het water het koudst 15 graden kouder dan in 1975.


26/07/2014
De snelle klimaatverandering heeft voor Twente en de Achterhoek grote gevolgen die ingrijpende aanpassing van het waterbeheer noodzakelijk maken. De winters worden steeds natter, de zomers steeds droger en het aantal ongekende stortbuien neemt vooral in de zomer en herfst sterk toe. Waterschap Vechtstromen is in een hoog tempo bezig om de Twentse waterhuishouding nieuw in te richten. Dit betekend niet alleen meer ruimte voor wateropslag in natte perioden maar ook het vasthouden van water in droge zomerse perioden. Het watersysteem wordt daarvoor klimaatbestendiger gemaakt.

12/09/2014
Ebola-uitbraak in Libreria. Het ebolavirus verspreidt zich “exponentieel”. Er komen in de komende drie weken waarschijnlijk “vele duizenden nieuwe gevallen” bij, zei de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag. Deze nieuwste verklaring laat zien dat de situatie almaar ernstiger wordt. Het virus kan zich zo snel verspreiden door de vele (motor)taxi’s in het land, die “een belangrijke bron van potentiële virusoverdracht” zijn. De maatregelen die nu genomen worden, hebben “niet genoeg effect”. Hulpdiensten moeten volgens de organisatie ongeveer drie tot vier keer zo veel doen als ze nu doen in Libera en andere delen van West-Afrika. De ebola-uitbraak is nu al maanden in het nieuws. In Guinee, Liberia en Sierra Leone vielen al vele doden.

Het grote gevaar is dat de steden aan de beurt komen, en dan in eerste instantie de Liberiaanse havenstad en hoofdstad Monrovia. Van daaruit heeft het virus al Lagos en Port Harcourt in Nigeria bereikt. In Nigeria is het aantal doden slechts een fractie van dat in de drie West-Afrikaanse landen, maar als het echt uit de hand loopt, zijn de gevolgen nog veel groter. Nigeria is het dichtstbevolkte land van Afrika en is in economisch opzicht belangrijker dan die andere drie landen bij elkaar.

Ebola gaat gepaard met zware inwendige bloedingen en wordt veertig tot negentig procent van de patiënten fataal. Het virus is zeer besmettelijk en een medicijn is nog niet ontdekt. Het dodental staat nu in Liberia op 1.089, het aantal besmettingen op 1.871.

20/11/2014
Alle 50 Amerikaanse staten kampen met historische lage temperaturen en de helft van het land is bedekt met een laag sneeuw. Zelfs in de staten Florida en Hawaï ging de temperatuur door het nulpunt. In Buffalo viel een pak sneeuw van bijna 2m. Scholen en vliegvelden zijn gesloten. De Thruway, 200 km lange hoofdweg door de staat New York werd afgesloten.
Deze extreme weersomstandigheden komt door een koude luchtstroom vanuit de polen die niet door bergen worden tegengehouden en kan daardoor ongehinderd naar het zuiden. Hoe dat nu gebeurd is uniek.
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 1223
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 15/01/2015 21:03 Door Erwin.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
      Onderwerpen Auteur Datum
 
Klimaatverandering gevolgen
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2005
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2006
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2007
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2008
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread linkthread link Trends in de primaire klimaateffecten
Erwin 31/07/2010 16:18
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2009
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2010
Erwin 30/01/2010 13:14
 
thread linkthread linkthread link De aarde kan goed tegen opwarming
Erwin 13/05/2010 10:28
 
thread linkthread linkthread link Diersoorten weg door klimaatverandering
Erwin 19/07/2010 18:46
 
thread linkthread linkthread link Groenland stijgt steeds sneller door smeltend ijs
Erwin 25/07/2010 10:58
 
thread linkthread linkthread link Droogte laat grondwater verder dalen
Erwin 25/07/2010 11:02
 
thread linkthread linkthread link Hitte problematisch voor stroomproductie
Erwin 25/07/2010 11:07
 
thread linkthread linkthread link Chinese gletsjer smelt het snelst
Erwin 25/07/2010 12:30
 
thread linkthread linkthread link Komende jaren brengen nieuwe warmterecords
Erwin 29/07/2010 19:21
 
thread linkthread linkthread link Klimaatverandering zorgt voor extra ruimteafval
Erwin 31/07/2010 15:48
 
thread linkthread linkthread link Ons ontbijtje wordt duurder
Erwin 04/08/2010 20:22
 
thread linkthread linkthread link Minder land- zeeijs
Erwin 07/08/2010 16:26
 
thread linkthread linkthread link Rusland brandt
Erwin 07/08/2010 16:36
 
thread linkthread linkthread link Natuurrampen: Overstromingen
Erwin 08/08/2010 10:08
 
thread linkthread linkthread link Natuurrampen: Hitte en Bosbranden
Erwin 10/08/2010 11:44
 
thread linkthread linkthread link Het wordt warmer, natter en zonniger
Erwin 03/11/2010 22:23
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2011
Erwin 17/01/2011 17:44
 
thread linkthread linkthread link Wateroverlast, overstromingen
Erwin 17/01/2011 17:53
 
thread linkthread linkthread link Noordpool, Groenland
Erwin 23/01/2011 14:55
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 30/01/2011 12:10
 
thread linkthread linkthread link Sneeuwstormen
Erwin 04/02/2011 19:58
 
thread linkthread linkthread link Stormen cyclonen
Erwin 04/02/2011 20:34
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 01/05/2011 14:31
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 23/06/2011 16:39
 
thread linkthread linkthread link Verdwenen warmte in oceaan gevonden
Erwin 11/09/2011 17:12
 
thread linkthread linkthread link Meer koude winterextremen
Erwin 11/09/2011 17:17
 
thread linkthread linkthread link zuurstofgehalte / concentratie
Erwin 19/12/2015 07:26
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2012
Erwin 05/01/2012 17:59
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 19/01/2012 18:25
 
thread linkthread linkthread link Vulkaanuitbarstingen en aardbevingen
Erwin 28/02/2012 20:00
 
thread linkthread linkthread link Droogte en Hittegolf
Erwin 31/03/2012 16:30
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 31/03/2012 16:35
 
thread linkthread linkthread link Zeewater
Erwin 21/04/2012 08:16
 
thread linkthread linkthread link Ozonlaag blijft zorgenkind
Erwin 15/05/2012 19:41
 
thread linkthread linkthread link Groenlandse ijskap
Erwin 28/05/2012 10:08
 
thread linkthread linkthread link Lage waterstanden
Erwin 24/06/2012 18:42
 
thread linkthread linkthread link Uitputting van het grondwater
Erwin 26/06/2012 21:16
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2-uitstoot
Erwin 26/06/2012 21:19
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 04/07/2012 22:17
 
thread linkthread linkthread link Gevolgen voor Nederland
Erwin 29/07/2012 14:36
 
thread linkthread linkthread link Sneeuw
Erwin 11/08/2012 16:28
 
thread linkthread linkthread link Permafrost
Erwin 11/08/2012 16:31
 
thread linkthread linkthread link Patagonische ijsvelden
Erwin 21/09/2012 21:17
 
thread linkthread linkthread link Landbouwgrond wordt minder vruchtbaar
Erwin 25/11/2012 14:54
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2013
Erwin 31/12/2012 14:18
 
thread linkthread linkthread link Hitte en bosbranden
Erwin 09/01/2013 18:41
 
thread linkthread linkthread link Permafrost
Erwin 22/02/2013 16:57
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2-uitstoot
Erwin 06/03/2013 19:22
 
thread linkthread linkthread link Aanhoudende koude
Erwin 11/08/2013 15:19
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 11/08/2013 15:22
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 11/08/2013 15:25
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 11/08/2013 15:34
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2014
Erwin 07/01/2014 18:52
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 17/02/2014 21:17
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 11/08/2014 21:30
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 11/08/2014 21:36
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 11/08/2014 21:37
 
thread linkthread linkthread link Groenlandse ijskap
Erwin 11/08/2014 21:40
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2015
Erwin 17/01/2015 07:22
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 02/02/2015 19:02
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 22/06/2015 21:37
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 22/06/2015 21:40
 
thread linkthread linkthread link Noordpoolgebied
Erwin 23/07/2015 21:13
 
thread linkthread linkthread link Hittegolf
Erwin 04/08/2015 18:39
 
thread linkthread linkthread link Geen sneeuw
Erwin 24/12/2015 18:26
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2016
Erwin 11/01/2016 20:33
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 08/03/2016 18:49
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 22/03/2016 20:18
 
thread linkthread linkthread link Noordpoolgebied
Erwin 17/04/2016 10:39
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 15/07/2016 20:44
 
thread linkthread linkthread link IJskappen
Erwin 15/07/2016 21:03
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 27/07/2016 20:34
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 18/11/2016 20:38
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2017
Erwin 18/01/2017 18:56
 
thread linkthread linkthread link Rapport van EMA
Erwin 29/01/2017 11:30
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 01/02/2017 18:29
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 07/02/2017 18:31
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 09/02/2017 21:00
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 17/02/2017 19:06
 
thread linkthread linkthread link Klimaatvluchtelingen
Erwin 18/02/2017 18:25
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 07/03/2017 19:14
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 08/03/2017 17:42
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 14/03/2017 19:11
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 28/03/2017 20:35
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 22/04/2017 07:16
 
thread linkthread linkthread link Zuurstof
Erwin 07/06/2017 21:01
 
thread linkthread linkthread link Steden
Erwin 07/06/2017 21:12
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 12/07/2017 20:13
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 08/09/2017 18:22
 
thread linkthread linkthread link Stormen, Tornados, Orkanen
Erwin 08/09/2017 18:30
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2018
Erwin 30/01/2018 18:35
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 11/03/2018 16:42
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 21/03/2018 19:03
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 09/07/2018 09:15
 
thread linkthread linkthread link Golfstroom
Erwin 09/07/2018 09:35
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 09/07/2018 09:42
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 10/07/2018 20:28
 
thread linkthread linkthread link Klimaat doelen
Erwin 30/12/2018 12:57
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 30/12/2018 13:05
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 30/12/2018 13:18
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 30/12/2018 13:31
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2019
Erwin 13/01/2019 09:22
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 02/02/2019 08:28
 
thread linkthread linkthread link Antartica
Erwin 02/02/2019 08:30
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 16/02/2019 07:45
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 13/08/2019 08:30
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 22/08/2019 21:22
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 22/08/2019 21:24
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 11/10/2019 21:11
 
thread linkthread linkthread link Energie
Erwin 15/11/2019 20:43
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2020
Erwin 03/01/2020 18:23
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 18/03/2020 20:46
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 14/06/2020 10:06
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 14/06/2020 10:56
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 14/06/2020 11:03
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 en methaangas
Erwin 28/09/2020 19:48
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 28/09/2020 20:48
 
thread linkthread linkthread link Drinkwater
Erwin 28/09/2020 20:51
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 12/10/2020 20:50
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 12/10/2020 21:03
 
thread linkthread linkthread link Antartica
Erwin 16/11/2020 20:37
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2021
Erwin 26/01/2021 18:05
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 26/01/2021 18:07
 
thread linkthread linkthread link Warme golfstroom
Erwin 16/05/2021 10:31
 
thread linkthread linkthread link Klimaatverandering seizoenen
Erwin 16/05/2021 12:20
 
thread linkthread linkthread link Zeespiegelstijging
Erwin 16/05/2021 12:23
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 23/10/2021 07:45
 
thread linkthread linkthread link Klimaatrampen
Erwin 23/10/2021 08:05
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2022
Erwin 13/01/2022 19:15
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 26/05/2022 07:36
 
thread linkthread linkthread link Zuidpool
Erwin 26/05/2022 07:37
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 26/05/2022 07:39
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 26/05/2022 07:40
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 08/11/2022 18:24
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 08/11/2022 18:53
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 08/11/2022 18:56
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 08/11/2022 19:00
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 08/11/2022 19:22
 
thread linkthread linkthread link Drinkwater
Erwin 08/11/2022 19:33
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 09/11/2022 18:25
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2023
Erwin 31/12/2022 08:37
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 24/07/2023 20:32
 
thread linkthread linkthread link Zuidpool
Erwin 24/07/2023 20:34
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 24/07/2023 20:39
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 01/08/2023 20:41
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 01/08/2023 20:46
 
thread linkthread linkthread link Zomer
Erwin 05/12/2023 19:50
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 05/12/2023 20:35
Ga naar bovenkant
Forum Het weer in Haaksbergen
Banner

Bezoekers

We hebben 230 gasten online