Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

 Hier kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het weer waaronder Waarnemingen in Haaksbergen, alles over het klimaat en de klimaat veranderingen, het weer in Nederland vanaf het jaar 800, weertips et cetera.

Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen.    Wachtwoord verloren?
Droogte (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: Droogte
#519
Droogte 10 Jaren, 5 Maanden geleden Karma: 0  
09/01/2014
Grote delen van Australië kampen met een hittegolf Die heeft in het noordoosten voor een vreemd soort neerslag gezorgd. Ongeveer 100.000 vleermuizen zijn sinds het snikhete weekend naar beneden komen vallen in het zuiden van de deelstaat Queensland. De dieren kunnen niet tegen de hitte en vallen volgens een lokale natuurbeschermer bij temperaturen boven de 43 graden dood of stervende neer. De 25 kolonies vleermuizen in het gebied zijn nu vrij wel weggevaagd door de hittegolf. De stank van de karkassen zorgt vooral ten westen en zuidwesten van Brisbane voor grote overlast.

18/01/2014
Het noordoosten van de VS kampen met koude-uitbraken terwijl het westen van dat land al een tijdenlang juist heel warm en zeer droog is. De eerste echte problemen beginnen nu al te ontstaan. En dat midden in de winter en de zomer moet nog komen. Met name in Californië, met een kleine 40 miljoen inwoners is het extreem droog geweest. Niet alleen de afgelopen weken, het hele afgelopen jaar. 2013 was het droogste jaar uit de meethistorie. Met slechts 32,8% van de gemiddelde jaarlijkse hoeveelheid neerslag.

En terwijl de afgelopen weken de gebieden ten oosten van de Rocky Mountains bleven grossieren in extreme kou, bleef het in Californië en aanliggende gebieden zoals Nevada (de staat bekend van Las Vegas) zonnig en warm. De temperaturen in het vrij noordelijk gelegen San Jose bijvoorbeeld, niet ver van San Francisco, koersen al wekenlang rond 20 graden, terwijl een graad of 13 normaal is. En de regen die in dit deel van Californië (het centrale en zuidelijke deel) toch echt voor een groot deel in de winter moet vallen, is zo goed als uitgebleven. Waar de heuvels in de zomer geel kleuren door het verdorde gras, maar in de winter normaal gesproken weer groen worden, is van die verandering niets te merken. Het gras groeit niet; er is geen vocht voorhanden. En waar de bergen verder landinwaarts normaal gesproken één keer in de zoveel tijd een bak met sneeuw te verwerken krijgen en zo een appeltje voor de zomerdorst leveren, is de sneeuwbedekking er maar 20% van wat het moet zijn.
Nu al problemen in Californië, midden in de winter
Inmiddels worden de problemen in Californië al groter. Bosbranden grijpen om zich heen in het zuiden van de staat. Waterbassins zijn recordkarig gevuld. State Governor Jerry Brown – opvolger van Arnold Schwarzenegger – heeft gisteren een “drought emergency” afgekondigd. Met daarbij een oproep om alvast vrijwillig 20 procent water te besparen. Of dat gaat lukken is zeer de vraag. Op vrijwillige basis lijkt hooguit een paar procent haalbaar te zijn. Het zal eerder moeten worden gezien als symboliek met als doel het nakende probleem tijdens het gegarandeerd droge zomerhalfjaar alvast beter op de agenda en in de hoofden van de mensen te krijgen.

De warmte en de droogte in het westen van de VS zijn overigens de andere kant van de medaille van de koude-uitbraken die zo hebben huisgehouden elders in het land. De straalstroom – een snelstromende rivier van lucht op hoogte die sturend is voor het weer aan de grond – zit in een hardnekkig patroon. Boven het westen van de VS golft ze naar boven. Het resultaat daarvan is dat op hoogte warmte wordt aangevoerd vanuit het zuiden. Ten oosten van de Rockies kent de straalstroom juist scherpe uitstulpingen van koude lucht naar het zuiden toe. Op zich is dit patroon niet vreemd, zeker ook niet in de winter. Maar de koude- en warmte-uitstulpingen zijn momenteel wel heel scherp en bovendien bijzonder standvastig. De warmte-aanvoer op hoogte resulteert daarbij in bovengemiddeld hardnekkige hogedrukwerking boven het westen van de VS. Iets dat in de zomer normaal is, en voor een paar weken ook wel in de winter, maar niet maanden achtereen.
Is er dan geen zicht op verbetering gedurende de rest van de winter? Nou, toch wel een beetje. Volgende week begint het stromingspatroon wat veranderingen te tonen, met minder scherpe golvingen in de straalstroom en daardoor een wat meer oost-west georiënteerde straalstroom. Verzwakte storingen kunnen dan tot zo zuidelijk als Centraal-Californië doordringen, al zal dat nog niet veel zoden aan de dijk zetten. Waarschijnlijk stevent Californië af op een zeer moeizame zomer op watergebied met grote tekorten en nog meer natuurbranden dan we de afgelopen jaren al hebben gezien.

01/02/2014
Ongeveer 25 miljoen mensen in Californië worden bedreigd door drooglegging.
Het staatswaterbedrijf vreest in de nabije toekomst geen water meer te kunnen leveren door aanhoudende droogte, meldde de BBC zaterdag.
Twee derde van de inwoners van de staat en ruim 400.000 hectare landbouwgrond zijn voor een deel van hun drinkwater en irrigatiemiddelen afhankelijk van het Californische waterbedrijf. De agrarische sector in de westelijke staat is verantwoordelijk voor bijna de helft van al het fruit, groenten en noten die in de Verenigde Staten worden geproduceerd.
Twee weken geleden riep de staat de noodtoestand uit, waardoor de regering water mag onttrekken aan onder meer viskwekerijen. De droogte komt doordat het in Californië 3 jaar lang weinig heeft geregend.
Sommige waterreservoirs zijn bijna uitgeput en de waterstand van rivieren is op een kritiek niveau beland. De droogte heeft ook geleid tot natuurbranden die enkele huizen in de as legden.
Gouverneur Jerry Brown riep zaterdag Californiërs op toiletten niet onnodig vaak door te spoelen en de waterkraan dicht te draaien tijdens het scheren.
Bron: ANP

12/02/2014
Bosbranden in de Australische deelstaat Victoria bedreigen de meer dan vier miljoen inwoners tellende metropool Melbourne. Ten noorden van de stad zijn gisteren zeker tien huizen afgebrand
De brandweer is uitgerukt met 350 man, 60 brandweerauto,s en 6 blusvliegtuigen.
Aan de noordrand van Melbourne worden dorpen door het snel naderende vuur bedreigd. De bestrijding van de branden wordt bemoeilijkt door de harde wind. Heel het zuidoosten van Australië wordt weer geteisterd door bosbranden als gevolg van droogte en hitte. Noodverordeningen zijn van kracht in de deelstaat Victoria in het zuiden van Australië, waar de temperatuur overdag opliep tot 40 graden.

21/09/2014
Midden-Amerika is getroffen door de ergste droogte in tientallen jaren, waardoor honderdduizenden mensen kampen met grote voedseltekorten. Door de mislukte oogsten hebben de boeren in Guatemala, El Salvador, Nicaragua en Honduras gebrek aan zaad voor de zaaiperiode die deze maand begint.
Boeren kunnen, als het weer zich aan de boekjes houdt, twee keer zaaien en twee keer oogsten. Door cyclische veranderingen in de atmosfeer en waarschijnlijk ook de wereldwijde opwarming van de aarde is er al jaren een tendens dat de droge tijden van januari tot april en in juli steeds langer worden. Daardoor zijn er de afgelopen jaren vele oogsten mislukt. Het zaaigoed wordt steeds schaarser. Boeren zijn bang om het kleine beetje zaad dat ze nog hebben nu te zaaien.

Dit jaar is er sprake van een El Niño. De regionale effecten van El Niño hangen sterk af van de plaats en de tijd van het jaar. In "onze’" herfst zijn de effecten van El Niño het sterkst. In Chili en Uruguay regent het gemiddeld meer dan normaal. In Panama, Colombia en Venezuela is het droger dan normaal. Ook Guatemala, El Salvador, Nicaragua en Honduras vreest met voor droger weer dan normaal, juist nu er zo hard regen nodig is. De komende maand is cruciaal. Als er te weinig regen valt en de oogst weer mislukt zijn de gevolgen voor de miljoenen inwoners van deze Midden-Amerikaanse landen catastrofaal en wordt er nog meer honger verwacht
Bron: weer.nl

27/09/2014
Brazilië beschikt op papier over 12 procent van ’s werelds voorraad zoet water. Maar miljoenen mensen hebben te kampen met ernstige droogte. Met name in de miljoenenstad Sao Paulo, waar circa 20 miljoen mensen wonen, wordt de situatie steeds zorgelijker. Eigenlijk duurt de droogte daar nu al ruim 9 maanden. Het grootste waterreservoir in de buurt, dat van Cantareira, is nog maar voor minder dan 10 procent gevuld. De helft van de miljoenenstad is aangewezen op het water uit dit reservoir. Helaas is de kwaliteit van de waterleidingen in het grootste Zuid-Amerikaanse land onder de maat. Van oorsprong heeft men hier niet zo veel last van droogte. Dus de noodzaak om lekkages in de leidingen te beperken, was er niet zo. Naar schatting verliest men echter 40% van het kostbare water door lekkages!

Het water staat al op rantsoen, en zeker in de armere wijken moeten mensen soms al uren in de rij staan om een paar emmers water te tappen. Omdat er uit de kraan vaak geen druppel meer komt. Vanzelfsprekend klagen de boeren ook steen en been. En dan is er nog de elektriciteitsvoorziening. Naar schatting driekwart van de Braziliaanse stroom wordt opgewekt met behulp van waterkracht centrales. Dammen in ’s lands talrijke rivieren waarmee de energie wordt opgewekt. Maar inmiddels is men dit jaar al steeds meer overgeschakeld op olie en gas. De aanhoudende droogte heeft ook een ernstig effect op de luchtkwaliteit in het verstedelijkte gebied. Vaak is de lucht sterk verontreinigd en is er sprake van smog.

Er zijn verklaringen voor deze ernstige droogte. In wetenschappelijke rapporten duikt steeds vaker de link op met het verdwijnen van het regenwoud in de Amazone. Een logisch verband. Bossen verdampen veel water via hun enorme hoeveelheid bladeren. Minder verdamping betekent minder neerslag. Waardoor bossen zelf kwetsbaarder worden, bijvoorbeeld voor natuurbranden. Helaas gaat het wat betreft vuur niet alleen op natuurbranden. Veel bos wordt bewust in de fik gestoken. Om de grond vrij te maken voor met name de landbouw. In de afgelopen 12 maanden is 10 procent van de oppervlakte bos opgeofferd. De houtkap is voor het eerst sinds een aantal jaren zelfs weer toegenomen.
Bron: weer.nl

25/10/2014
Inmiddels gaat de Amerikaanse staat Californië al twee jaar gebukt onder langdurige droogte. Ook de voorbije twee winters, doorgaans het wisselvallige deel van het jaar, hebben maar erg weinig regen gebracht. Na de Afgelopen winter is de situatie alleen maar nijpender geworden, vooral in delen van Centraal- en Zuidelijk-Californië.

Eerst was de overlast nog het duidelijkste te merken doordat de persistente hogedrukwerking in de winter rond de grootstedelijk gebieden flinke smog tot gevolg had. En doordat er door het jaar heen soms flink bosbranden voorkwamen. Maar inmiddels worden de gevolgen groter en groter, doordat het tekort aan neerslag ook de directe beschikbaarheid van water steeds verder bedreigt.

Steeds meer mensen nemen het minderen van watergebruik heel serieus. Sommige mensen in grote steden als San Jose hebben bordjes in de tuin staan met “Brown is the new Green” erop, beschikbaar gesteld door het waterschap. Andere mensen in de straat die nog wel hun gras dagelijks besproeien met hun sproei-installatie worden door buren scheef aangekeken.
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 1228
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 15/01/2015 20:53 Door Erwin.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
      Onderwerpen Auteur Datum
 
Klimaatverandering gevolgen
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2005
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2006
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2007
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2008
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread linkthread link Trends in de primaire klimaateffecten
Erwin 31/07/2010 16:18
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2009
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2010
Erwin 30/01/2010 13:14
 
thread linkthread linkthread link De aarde kan goed tegen opwarming
Erwin 13/05/2010 10:28
 
thread linkthread linkthread link Diersoorten weg door klimaatverandering
Erwin 19/07/2010 18:46
 
thread linkthread linkthread link Groenland stijgt steeds sneller door smeltend ijs
Erwin 25/07/2010 10:58
 
thread linkthread linkthread link Droogte laat grondwater verder dalen
Erwin 25/07/2010 11:02
 
thread linkthread linkthread link Hitte problematisch voor stroomproductie
Erwin 25/07/2010 11:07
 
thread linkthread linkthread link Chinese gletsjer smelt het snelst
Erwin 25/07/2010 12:30
 
thread linkthread linkthread link Komende jaren brengen nieuwe warmterecords
Erwin 29/07/2010 19:21
 
thread linkthread linkthread link Klimaatverandering zorgt voor extra ruimteafval
Erwin 31/07/2010 15:48
 
thread linkthread linkthread link Ons ontbijtje wordt duurder
Erwin 04/08/2010 20:22
 
thread linkthread linkthread link Minder land- zeeijs
Erwin 07/08/2010 16:26
 
thread linkthread linkthread link Rusland brandt
Erwin 07/08/2010 16:36
 
thread linkthread linkthread link Natuurrampen: Overstromingen
Erwin 08/08/2010 10:08
 
thread linkthread linkthread link Natuurrampen: Hitte en Bosbranden
Erwin 10/08/2010 11:44
 
thread linkthread linkthread link Het wordt warmer, natter en zonniger
Erwin 03/11/2010 22:23
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2011
Erwin 17/01/2011 17:44
 
thread linkthread linkthread link Wateroverlast, overstromingen
Erwin 17/01/2011 17:53
 
thread linkthread linkthread link Noordpool, Groenland
Erwin 23/01/2011 14:55
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 30/01/2011 12:10
 
thread linkthread linkthread link Sneeuwstormen
Erwin 04/02/2011 19:58
 
thread linkthread linkthread link Stormen cyclonen
Erwin 04/02/2011 20:34
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 01/05/2011 14:31
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 23/06/2011 16:39
 
thread linkthread linkthread link Verdwenen warmte in oceaan gevonden
Erwin 11/09/2011 17:12
 
thread linkthread linkthread link Meer koude winterextremen
Erwin 11/09/2011 17:17
 
thread linkthread linkthread link zuurstofgehalte / concentratie
Erwin 19/12/2015 07:26
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2012
Erwin 05/01/2012 17:59
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 19/01/2012 18:25
 
thread linkthread linkthread link Vulkaanuitbarstingen en aardbevingen
Erwin 28/02/2012 20:00
 
thread linkthread linkthread link Droogte en Hittegolf
Erwin 31/03/2012 16:30
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 31/03/2012 16:35
 
thread linkthread linkthread link Zeewater
Erwin 21/04/2012 08:16
 
thread linkthread linkthread link Ozonlaag blijft zorgenkind
Erwin 15/05/2012 19:41
 
thread linkthread linkthread link Groenlandse ijskap
Erwin 28/05/2012 10:08
 
thread linkthread linkthread link Lage waterstanden
Erwin 24/06/2012 18:42
 
thread linkthread linkthread link Uitputting van het grondwater
Erwin 26/06/2012 21:16
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2-uitstoot
Erwin 26/06/2012 21:19
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 04/07/2012 22:17
 
thread linkthread linkthread link Gevolgen voor Nederland
Erwin 29/07/2012 14:36
 
thread linkthread linkthread link Sneeuw
Erwin 11/08/2012 16:28
 
thread linkthread linkthread link Permafrost
Erwin 11/08/2012 16:31
 
thread linkthread linkthread link Patagonische ijsvelden
Erwin 21/09/2012 21:17
 
thread linkthread linkthread link Landbouwgrond wordt minder vruchtbaar
Erwin 25/11/2012 14:54
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2013
Erwin 31/12/2012 14:18
 
thread linkthread linkthread link Hitte en bosbranden
Erwin 09/01/2013 18:41
 
thread linkthread linkthread link Permafrost
Erwin 22/02/2013 16:57
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2-uitstoot
Erwin 06/03/2013 19:22
 
thread linkthread linkthread link Aanhoudende koude
Erwin 11/08/2013 15:19
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 11/08/2013 15:22
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 11/08/2013 15:25
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 11/08/2013 15:34
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2014
Erwin 07/01/2014 18:52
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 17/02/2014 21:17
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 11/08/2014 21:30
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 11/08/2014 21:36
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 11/08/2014 21:37
 
thread linkthread linkthread link Groenlandse ijskap
Erwin 11/08/2014 21:40
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2015
Erwin 17/01/2015 07:22
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 02/02/2015 19:02
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 22/06/2015 21:37
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 22/06/2015 21:40
 
thread linkthread linkthread link Noordpoolgebied
Erwin 23/07/2015 21:13
 
thread linkthread linkthread link Hittegolf
Erwin 04/08/2015 18:39
 
thread linkthread linkthread link Geen sneeuw
Erwin 24/12/2015 18:26
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2016
Erwin 11/01/2016 20:33
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 08/03/2016 18:49
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 22/03/2016 20:18
 
thread linkthread linkthread link Noordpoolgebied
Erwin 17/04/2016 10:39
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 15/07/2016 20:44
 
thread linkthread linkthread link IJskappen
Erwin 15/07/2016 21:03
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 27/07/2016 20:34
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 18/11/2016 20:38
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2017
Erwin 18/01/2017 18:56
 
thread linkthread linkthread link Rapport van EMA
Erwin 29/01/2017 11:30
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 01/02/2017 18:29
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 07/02/2017 18:31
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 09/02/2017 21:00
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 17/02/2017 19:06
 
thread linkthread linkthread link Klimaatvluchtelingen
Erwin 18/02/2017 18:25
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 07/03/2017 19:14
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 08/03/2017 17:42
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 14/03/2017 19:11
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 28/03/2017 20:35
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 22/04/2017 07:16
 
thread linkthread linkthread link Zuurstof
Erwin 07/06/2017 21:01
 
thread linkthread linkthread link Steden
Erwin 07/06/2017 21:12
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 12/07/2017 20:13
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 08/09/2017 18:22
 
thread linkthread linkthread link Stormen, Tornados, Orkanen
Erwin 08/09/2017 18:30
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2018
Erwin 30/01/2018 18:35
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 11/03/2018 16:42
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 21/03/2018 19:03
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 09/07/2018 09:15
 
thread linkthread linkthread link Golfstroom
Erwin 09/07/2018 09:35
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 09/07/2018 09:42
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 10/07/2018 20:28
 
thread linkthread linkthread link Klimaat doelen
Erwin 30/12/2018 12:57
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 30/12/2018 13:05
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 30/12/2018 13:18
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 30/12/2018 13:31
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2019
Erwin 13/01/2019 09:22
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 02/02/2019 08:28
 
thread linkthread linkthread link Antartica
Erwin 02/02/2019 08:30
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 16/02/2019 07:45
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 13/08/2019 08:30
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 22/08/2019 21:22
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 22/08/2019 21:24
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 11/10/2019 21:11
 
thread linkthread linkthread link Energie
Erwin 15/11/2019 20:43
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2020
Erwin 03/01/2020 18:23
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 18/03/2020 20:46
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 14/06/2020 10:06
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 14/06/2020 10:56
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 14/06/2020 11:03
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 en methaangas
Erwin 28/09/2020 19:48
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 28/09/2020 20:48
 
thread linkthread linkthread link Drinkwater
Erwin 28/09/2020 20:51
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 12/10/2020 20:50
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 12/10/2020 21:03
 
thread linkthread linkthread link Antartica
Erwin 16/11/2020 20:37
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2021
Erwin 26/01/2021 18:05
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 26/01/2021 18:07
 
thread linkthread linkthread link Warme golfstroom
Erwin 16/05/2021 10:31
 
thread linkthread linkthread link Klimaatverandering seizoenen
Erwin 16/05/2021 12:20
 
thread linkthread linkthread link Zeespiegelstijging
Erwin 16/05/2021 12:23
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 23/10/2021 07:45
 
thread linkthread linkthread link Klimaatrampen
Erwin 23/10/2021 08:05
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2022
Erwin 13/01/2022 19:15
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 26/05/2022 07:36
 
thread linkthread linkthread link Zuidpool
Erwin 26/05/2022 07:37
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 26/05/2022 07:39
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 26/05/2022 07:40
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 08/11/2022 18:24
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 08/11/2022 18:53
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 08/11/2022 18:56
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 08/11/2022 19:00
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 08/11/2022 19:22
 
thread linkthread linkthread link Drinkwater
Erwin 08/11/2022 19:33
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 09/11/2022 18:25
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2023
Erwin 31/12/2022 08:37
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 24/07/2023 20:32
 
thread linkthread linkthread link Zuidpool
Erwin 24/07/2023 20:34
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 24/07/2023 20:39
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 01/08/2023 20:41
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 01/08/2023 20:46
 
thread linkthread linkthread link Zomer
Erwin 05/12/2023 19:50
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 05/12/2023 20:35
Ga naar bovenkant
Forum Het weer in Haaksbergen
Banner

Bezoekers

We hebben 57 gasten online