Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

 Hier kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het weer waaronder Waarnemingen in Haaksbergen, alles over het klimaat en de klimaat veranderingen, het weer in Nederland vanaf het jaar 800, weertips et cetera.

Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen.    Wachtwoord verloren?
Klimaatverandering gevolgen 2006 (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: Klimaatverandering gevolgen 2006
#124
Klimaatverandering gevolgen 2006 14 Jaren, 7 Maanden geleden Karma: 0  
05/01/2006: December en januari, het zouden de maanden moeten zijn dat het vriest dat het kraakt, of dat de ene depressie na de andere vanaf de Atlantische Oceaan over Nederland trekt met regen en wind. Maar beide weertypen treden de laatste jaren nog maar zelden op. Zowel de typische Nederlandse zuidwester als de snijdende koude oostenwind is zoek. In plaats daarvan hebben we de laatste 5 tot 10 jaar heel rustig, tamelijk zacht weer. De oorzaak zijn de hoge drukgebieden boven Engeland, Frankrijk of Nederland. die tot grote hoogte zijn gevuld met relatief zachte lucht. Naast mist, lage bewolking en gebrek aan wind leidt dit tot luchtvervuiling. Rook uit de schoorsteen kan bij zo’n temperatuurinversie (omkering van temperatuurlagen) maar moeilijk weg, want warme lucht stijgt alleen op als de lucht erboven kouder is. Afgelopen zomer was het in de poolstreken drie graden warmer dan normaal. Het inademen van openhaard rook is ronduit ongezond, het is zelfs 12 keer zo giftig als de rook van andermans sigaretten.

13/01/2006: Wetenschappers hebben gistgeren verrast en geschokt gereageerd op de ontdekking dat bomen en gras zouden kunne bijdrage aan het broeikaseffect op aarde, doordat ze het broeikasgas methaan (CH4) uitstoten. De boom als luchtvervuiler wie had dat ooit gedacht ? Ze schatten dat misschien wel een derde van de totale hoeveelheid methaan in de atmosfeer geproduceerd kan zijn door groene planten.

13/01/2006: Alarm over ambities grote vervuilers. De 6 landen VS, China, India, Australië, Japan en Zuid-Korea zijn niet van plan om in de strijd tegen het broeikaseffect minder fossiele brandstof te gebruiken. Samen zijn de 6 landen verantwoordelijk voor ongeveer de helft van de totale energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen in de wereld. Als India en China per hoofd van de bevolking net zoveel energiebronnen willen gebruiken als Japan, hebben ze daarvoor alle hulpbronnen op aarde nodig.

30/01/2006: De oceanen verliezen aan opnamecapaciteit van broeikasgas. Tot nu toe is altijd gedacht dat plankton een belangrijke medestander is in de bestrijding van het broeikasgas koolstofdioxide. Uit onderzoek kan echter geconcludeerd worden dat de opnamecapaciteit van het plankton wel eens veel minder zou kunnen zijn dan werd gedacht. De reden is de opwarming van de bovenlaag van de oceanen.

09/02/2006: De langste gletsjer van Europa is vorig jaar 66 meter gekrompen. Het smelten van de Aletsch-gletsjer (23 km) in de zuidelijke Alpen is het gevolg van de opwarming van de aarde. De Trifts-gletsjer (5 km) verloor vorig jaar maar liefst 216 meter.

11/02/2006: Catastrofe in Zuid-Duitse Beieren door de aanhoudende sneeuwval. Duizenden personen, onder wie steeds meer militairen, zijn onafgebroken bezig de soms metershoge lagen sneeuw van daken te verwijderen.

23/02/2006: De gletsjers op zuidelijk Groenland zijn de laatste 10 jaar nog harder gesmolten en afgezakt naar zee dan men al vreesde. Een van Groenlands grootste gletsjer, de Helheim Gletsjer, sneller dan verwacht aan het smelten is en ook sneller naar de Atlantische Oceaan afzakt. Sinds 2001 was zijn tempo omhoog gegaan van 20 naar bijna 35 meter per dag. Het versnelt afstromen en smelten van gletsjers is naar men aanneemt verantwoordelijk voor 70% van de 225 kubieke kilometer ijs die Groenland vorig jaar kwijtraakte ( in tegenstelling tot 90 kubieke kilometer in 1996). En ook voor 17% van de geschatte 2,5 millimeter jaarlijkse verhoging van het wereldwijde zeewaterniveau.

03/03/2006: Miljoenen hectare Canadees bos (2.5 * Nederland) leggen het loodje door een invasie van de kevers Moutain Pine Beetle. Door een periode van zachtere winters is hun aantal explosief gestegen. De vrees bestaat dat het probleem toeneemt als gevolg van de opwarming van de aarde.

15/03/2006: De atmosfeer was nog nooit zo vervuild met broeikasgassen die het klimaat op aarde kunnen aantasten. Volgens WMO neemt vooral de hoeveelheid kooldioxide (CO2) toe. Dit is het belangrijkste broeikasgas dat vrijkomt door menselijk handelen. Het gas ontstaat bij de verbranding van fossiele brandstoffen zoals olie en kolen.

16/03/2006: Door de opwarming van het klimaat leverden Groenland en het West-Antarctisch ijsveld de laatste 10 jaar jaarlijks twintig miljard ton zoetwater aan de oceanen, door smeltend ijs en sneeuw.

16/03/2006: De met uitsterven bedreigde kikker- en paddensoorten in de jungle van Zuid-Afrika, waarschijnlijk slachtoffer van de opwarming van de aarde, zijn waarschijnlijk de voorbode van de grootste uitsterving van rassen sinds de dinosaurus 65 miljoen jaar geleden van de aardbodem verdween. Schattingen wijzen uit dat het uitsterven van diersoorten nu zo’n 50 maal sneller gaat dan wat zij uit onderzoek van vroegere tijden weten.

1/5/2006: Jaarlijks smelt 7% van de gletsjers van her Qinghai-Tibet plateau, ook wel het ‘dak van de wereld, genoemd. Het ijs smelt sneller door de stijgende temperaturen wereldwijd. Uiteindelijk gaan zandstormen het gebied teisteren.

15/07/2006: Laagterecord neerslag. Gemiddelde neerslag in juni: 73 mm 2006 in Twente 5 mm.

29/07/2006: juli 2006 de warmste maand ooit met een maandgemiddelde etmaal temperatuur van 22,4 graden Celsius.

13/08/1006: Het aantal trekvogels dat jaarlijks terugkeert uit Afrika daalt sinds 1970 dramatisch. Een mogelijke reden is dat natte gebieden in de Sahel steeds minder voorkomen.

06/09/2006: Het kooldioxidegehalte in de dampkring is de afgelopen 800.000 jaren nog nooit zo hoog geweest als nu.
Dat maken wetenschappers op uit een 3.2 kilometer lange ijskern die ze uit de miljoenen jaren ijskap hebben gehaald.

15/09/2006: De ijskap in het Noordpoolgebied is vorig jaar met 14% geslonken in vergelijking met begin 2004. In tegenstelling tot andere jaren blijkt de ijslaag niet alleen in de zomer, maar ook in de winter kleiner te zijn geworden.

17/09/2006: De door broeikasgassen opgewarmde aarde zorgt op haar beurt ook weer voor toename van deze gassen. Het effect ervan is dat de klimaatverandering wel eens een stuk harder zou kunnen gaan dan tot nog toe vermoed.

27/09/2006: Door de snelle temperatuurstijging dreigt de aarde het warmst te worden in een miljoen jaar tijd. In de afgelopen decennia is de temperatuur met 0,6 graad Celsius gestegen. Daarmee is onze planeet Nu al in 12.000 jaar niet zo warm geweest. Met een stijging van nog eens 1 graad wordt een gemiddelde temperatuur bereikt die vermoedelijk een miljoen jaar geleden voor het laatst heerste.

21/09/2006: Nieuwe vorm tuberculose slaat toe. Er is een nieuwe vorm van tuberculose waargenomen waartegen voorlopig geen enkel medicijn is Opgewassen. Mensen sterven binnen 10 dagen na diagnose.

28/09/2006: September 2006 is uitgeroepen tot de warmste septembermaand in drie eeuwen. Ook de julimaand was al de warmste van de laatste driehonderd jaar. De warmste septembers volgen elkaar betrekkelijk snel op. In 1999 werd september voor het laatst Benoemd tot de warmste in drie eeuwen. 1994 had eveneens twee maanden, juli en november.

29/09/2006: Zeewater 19 graden, nooit zo warm geweest

09/10/2006: China heeft smeltende gletsjers in het noordwesten van het land tot verboden gebied verklaard voor toeristen, een bron van drinkwater voor miljoenen mensen. De gletsjers in de Tianshan smelten door de wereld wijde opwarming in rap tempo.

11/2006: Wetenschappers luiden de noodklok over de toestand van de oceanen. Niet alleen de zeespiegel stijgt, maar het zeewater wordt ook warmer en zuurder.

10/11/2006: Vorige week stond het water zo hoog dar er paarden in het Friese marrum verdronken, rolden er hogere golven over de Waddenzee dan ooit eerder gemeten. Die kunnen niet worden tegengehouden door hogere dijken.

10/11/2006: De herfst blijft extreem zacht en de kans is groot dat de recordzachte herfst van vorig jaar dit jaar alweer wordt aangescherpt. De natuur is dit jaar nog groener dan vorig jaar en de bladeren blijven veel langer aan de bomen zitten dan andere jaren.

18/11/2006: Het is in de Bilt nog nooit zo laat in het jaar zo warm geweest. Het kwik kwam tot 16.6 graden Celsius. Het landelijke record stond op 20 graden. Het weer is de hele maand november al veel te zacht.

20/11/2006: De herfst van dit jaar was de warmste in de afgelopen drie eeuwen. Er zijn drie oorzaken te noemen: De uitzonderlijke warme herfst dit jaar, de zuidenwind en de warme zomer. Juli was wat de gemiddelde temperatuur betreft de warmste in drie eeuwen. De warmste herfst van de afgelopen drie eeuwen blijkt warmer dan verwacht. De gemiddelde temperatuur over september, oktober en november is 13.6 graden. Er zijn drie oorzaken: de opwarming van de aarde, de zuidenwind die bijna het hele seizoen zachte lucht onze kant uitblies en het na-ijleffect van de uitzonderlijk warme zomer.

06/12/2006: De ergste droogte in honderd jaar tijd in Australie heeft zeer ernstige gevolgen voor de landbouw. De opbrengst van de wintergewassen is met ruim 60% gedaald.

14/12/2006: Het wereldwijd platbranden van oerbossen levert een forse bijdrage aan het broeikaseffect. Sommige deskundigen spreken zelfs van dertig procent.

15/12/2006: De klimaat verandering kan leiden tot grote risico’s voor de Europese economieën die afhankelijk zijn van de wintersport. Het blijkt dat de temperatuur in de Alpen in de regio, die gevoelig is voor temperatuur schommelingen, recent drie keer zo veel is gestegen dan de gemiddelde in de wereld.

30/12/2006: In het Canadese deel van het Noordpoolgebied is een enorme ijsplaat van 66 vierkante kilometer afgebroken. In de afgelopen 25 jaar is niet eerder zo’n groot stuk afgebroken.
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 1228
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 26/01/2013 15:00 Door Erwin.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
      Onderwerpen Auteur Datum
 
Klimaatverandering gevolgen
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2005
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2006
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2007
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2008
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread linkthread link Trends in de primaire klimaateffecten
Erwin 31/07/2010 16:18
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2009
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2010
Erwin 30/01/2010 13:14
 
thread linkthread linkthread link De aarde kan goed tegen opwarming
Erwin 13/05/2010 10:28
 
thread linkthread linkthread link Diersoorten weg door klimaatverandering
Erwin 19/07/2010 18:46
 
thread linkthread linkthread link Groenland stijgt steeds sneller door smeltend ijs
Erwin 25/07/2010 10:58
 
thread linkthread linkthread link Droogte laat grondwater verder dalen
Erwin 25/07/2010 11:02
 
thread linkthread linkthread link Hitte problematisch voor stroomproductie
Erwin 25/07/2010 11:07
 
thread linkthread linkthread link Chinese gletsjer smelt het snelst
Erwin 25/07/2010 12:30
 
thread linkthread linkthread link Komende jaren brengen nieuwe warmterecords
Erwin 29/07/2010 19:21
 
thread linkthread linkthread link Klimaatverandering zorgt voor extra ruimteafval
Erwin 31/07/2010 15:48
 
thread linkthread linkthread link Ons ontbijtje wordt duurder
Erwin 04/08/2010 20:22
 
thread linkthread linkthread link Minder land- zeeijs
Erwin 07/08/2010 16:26
 
thread linkthread linkthread link Rusland brandt
Erwin 07/08/2010 16:36
 
thread linkthread linkthread link Natuurrampen: Overstromingen
Erwin 08/08/2010 10:08
 
thread linkthread linkthread link Natuurrampen: Hitte en Bosbranden
Erwin 10/08/2010 11:44
 
thread linkthread linkthread link Het wordt warmer, natter en zonniger
Erwin 03/11/2010 22:23
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2011
Erwin 17/01/2011 17:44
 
thread linkthread linkthread link Wateroverlast, overstromingen
Erwin 17/01/2011 17:53
 
thread linkthread linkthread link Noordpool, Groenland
Erwin 23/01/2011 14:55
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 30/01/2011 12:10
 
thread linkthread linkthread link Sneeuwstormen
Erwin 04/02/2011 19:58
 
thread linkthread linkthread link Stormen cyclonen
Erwin 04/02/2011 20:34
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 01/05/2011 14:31
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 23/06/2011 16:39
 
thread linkthread linkthread link Verdwenen warmte in oceaan gevonden
Erwin 11/09/2011 17:12
 
thread linkthread linkthread link Meer koude winterextremen
Erwin 11/09/2011 17:17
 
thread linkthread linkthread link zuurstofgehalte / concentratie
Erwin 19/12/2015 07:26
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2012
Erwin 05/01/2012 17:59
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 19/01/2012 18:25
 
thread linkthread linkthread link Vulkaanuitbarstingen en aardbevingen
Erwin 28/02/2012 20:00
 
thread linkthread linkthread link Droogte en Hittegolf
Erwin 31/03/2012 16:30
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 31/03/2012 16:35
 
thread linkthread linkthread link Zeewater
Erwin 21/04/2012 08:16
 
thread linkthread linkthread link Ozonlaag blijft zorgenkind
Erwin 15/05/2012 19:41
 
thread linkthread linkthread link Groenlandse ijskap
Erwin 28/05/2012 10:08
 
thread linkthread linkthread link Lage waterstanden
Erwin 24/06/2012 18:42
 
thread linkthread linkthread link Uitputting van het grondwater
Erwin 26/06/2012 21:16
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2-uitstoot
Erwin 26/06/2012 21:19
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 04/07/2012 22:17
 
thread linkthread linkthread link Gevolgen voor Nederland
Erwin 29/07/2012 14:36
 
thread linkthread linkthread link Sneeuw
Erwin 11/08/2012 16:28
 
thread linkthread linkthread link Permafrost
Erwin 11/08/2012 16:31
 
thread linkthread linkthread link Patagonische ijsvelden
Erwin 21/09/2012 21:17
 
thread linkthread linkthread link Landbouwgrond wordt minder vruchtbaar
Erwin 25/11/2012 14:54
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2013
Erwin 31/12/2012 14:18
 
thread linkthread linkthread link Hitte en bosbranden
Erwin 09/01/2013 18:41
 
thread linkthread linkthread link Permafrost
Erwin 22/02/2013 16:57
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2-uitstoot
Erwin 06/03/2013 19:22
 
thread linkthread linkthread link Aanhoudende koude
Erwin 11/08/2013 15:19
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 11/08/2013 15:22
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 11/08/2013 15:25
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 11/08/2013 15:34
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2014
Erwin 07/01/2014 18:52
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 17/02/2014 21:17
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 11/08/2014 21:30
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 11/08/2014 21:36
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 11/08/2014 21:37
 
thread linkthread linkthread link Groenlandse ijskap
Erwin 11/08/2014 21:40
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2015
Erwin 17/01/2015 07:22
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 02/02/2015 19:02
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 22/06/2015 21:37
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 22/06/2015 21:40
 
thread linkthread linkthread link Noordpoolgebied
Erwin 23/07/2015 21:13
 
thread linkthread linkthread link Hittegolf
Erwin 04/08/2015 18:39
 
thread linkthread linkthread link Geen sneeuw
Erwin 24/12/2015 18:26
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2016
Erwin 11/01/2016 20:33
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 08/03/2016 18:49
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 22/03/2016 20:18
 
thread linkthread linkthread link Noordpoolgebied
Erwin 17/04/2016 10:39
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 15/07/2016 20:44
 
thread linkthread linkthread link IJskappen
Erwin 15/07/2016 21:03
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 27/07/2016 20:34
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 18/11/2016 20:38
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2017
Erwin 18/01/2017 18:56
 
thread linkthread linkthread link Rapport van EMA
Erwin 29/01/2017 11:30
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 01/02/2017 18:29
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 07/02/2017 18:31
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 09/02/2017 21:00
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 17/02/2017 19:06
 
thread linkthread linkthread link Klimaatvluchtelingen
Erwin 18/02/2017 18:25
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 07/03/2017 19:14
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 08/03/2017 17:42
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 14/03/2017 19:11
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 28/03/2017 20:35
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 22/04/2017 07:16
 
thread linkthread linkthread link Zuurstof
Erwin 07/06/2017 21:01
 
thread linkthread linkthread link Steden
Erwin 07/06/2017 21:12
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 12/07/2017 20:13
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 08/09/2017 18:22
 
thread linkthread linkthread link Stormen, Tornados, Orkanen
Erwin 08/09/2017 18:30
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2018
Erwin 30/01/2018 18:35
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 11/03/2018 16:42
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 21/03/2018 19:03
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 09/07/2018 09:15
 
thread linkthread linkthread link Golfstroom
Erwin 09/07/2018 09:35
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 09/07/2018 09:42
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 10/07/2018 20:28
 
thread linkthread linkthread link Klimaat doelen
Erwin 30/12/2018 12:57
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 30/12/2018 13:05
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 30/12/2018 13:18
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 30/12/2018 13:31
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2019
Erwin 13/01/2019 09:22
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 02/02/2019 08:28
 
thread linkthread linkthread link Antartica
Erwin 02/02/2019 08:30
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 16/02/2019 07:45
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 13/08/2019 08:30
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 22/08/2019 21:22
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 22/08/2019 21:24
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 11/10/2019 21:11
 
thread linkthread linkthread link Energie
Erwin 15/11/2019 20:43
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2020
Erwin 03/01/2020 18:23
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 18/03/2020 20:46
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 14/06/2020 10:06
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 14/06/2020 10:56
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 14/06/2020 11:03
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 en methaangas
Erwin 28/09/2020 19:48
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 28/09/2020 20:48
 
thread linkthread linkthread link Drinkwater
Erwin 28/09/2020 20:51
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 12/10/2020 20:50
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 12/10/2020 21:03
 
thread linkthread linkthread link Antartica
Erwin 16/11/2020 20:37
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2021
Erwin 26/01/2021 18:05
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 26/01/2021 18:07
 
thread linkthread linkthread link Warme golfstroom
Erwin 16/05/2021 10:31
 
thread linkthread linkthread link Klimaatverandering seizoenen
Erwin 16/05/2021 12:20
 
thread linkthread linkthread link Zeespiegelstijging
Erwin 16/05/2021 12:23
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 23/10/2021 07:45
 
thread linkthread linkthread link Klimaatrampen
Erwin 23/10/2021 08:05
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2022
Erwin 13/01/2022 19:15
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 26/05/2022 07:36
 
thread linkthread linkthread link Zuidpool
Erwin 26/05/2022 07:37
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 26/05/2022 07:39
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 26/05/2022 07:40
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 08/11/2022 18:24
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 08/11/2022 18:53
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 08/11/2022 18:56
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 08/11/2022 19:00
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 08/11/2022 19:22
 
thread linkthread linkthread link Drinkwater
Erwin 08/11/2022 19:33
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 09/11/2022 18:25
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2023
Erwin 31/12/2022 08:37
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 24/07/2023 20:32
 
thread linkthread linkthread link Zuidpool
Erwin 24/07/2023 20:34
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 24/07/2023 20:39
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 01/08/2023 20:41
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 01/08/2023 20:46
 
thread linkthread linkthread link Zomer
Erwin 05/12/2023 19:50
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 05/12/2023 20:35
Ga naar bovenkant
Forum Het weer in Haaksbergen
Banner

Bezoekers

We hebben 101 gasten online