Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

 Hier kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het weer waaronder Waarnemingen in Haaksbergen, alles over het klimaat en de klimaat veranderingen, het weer in Nederland vanaf het jaar 800, weertips et cetera.

Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen.    Wachtwoord verloren?
Klimaatverandering gevolgen 2009 (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: Klimaatverandering gevolgen 2009
#127
Klimaatverandering gevolgen 2009 14 Jaren, 6 Maanden geleden Karma: 0  
Praten over het klimaat is leuk maar het echte probleem is de overbevolking. Zolang de mens zichzelf niet meer kan beheersen, moet hij niet proberen de vrije natuur, het milieu en de aarde naar zijn hand te zetten in een poging vervuiling en klimaatprobleem een halt toe te roepen. Want dan gaat het slechts over symptoombestrijding. Aldus Paul Gerbrands. Meer zie: www.overbevolking.nl/
In Kopenhagen gaat het slecht over beperking van de schade. Dat verandert niets aan het feit dat er straks wereldwijd geen 6 maar 10 miljard mensen wonen, en potentiële autobezitters. Van die aanwas van 4 miljard mensen gedurende komende dertig jaar zal een wezenlijk deel om zeer begrijpelijke redenen zorgen voor veel grotere migratiegolven in de wereld dan we tot nu toe zagen. Het is een gemiste kans dat Kopenhagen daaraan voorbij gaat. Rijke westerse landen hebben nauwelijks aandacht voor de overbevolking. Ze denken dat het vooral een probleem van de arme landen is. Verder overheerst de veronderstelling dat de technische vooruitgang voldoende effectieve instrumenten zal leveren om allerlei tekorten en tekortkoming te voorkomen. Als de overbevolking in de wereld nu niet de hoogste prioriteit krijgt die het verdient, kunnen we er vergif op innemen dat de aarde en het milieu definitief het laatste oordeel zullen vellen over de mensheid.

2009

12/02/2009: Miljoenen mensen in China verliezen hun baan, door dit economische zware jaar, en de boeren in China op het platteland zien hun oogst verdorren door de ergste droogte sinds 50 jaar. Als er voor het einde van deze maand geen regen valt, loopt de voedsel voorziening van heel China gevaar. In de grote steden verslechtert de situatie snel en de het water wordt snel schaarser in de droge, noordelijke helft van China. Mede door klimaatverandering vallen meren en rivieren droog. Zelfs de Gele rivier staat op sommige plekken droog.

25/04/2009: Veel doden in Mexico door varkensgriep. De WHO zei dat het virus vooral in Mexico-stad
slachtoffers heeft gemaakt. In de VS zijn vooralsnog 8 doden geteld. Er wordt gesproken van een zorgelijke situatie. Vreemd virus wakkert vrees pandemie aan vooral Mexico City met 800 besmettingen getroffen door de virus. WHO vreest ook dat de uitbraak zal uitmonden in een pandemie, die wereldwijd vele levens zal eisen.
In de vorige eeuw vonden drie ernstige epidemieën plaats.
Bij de Spaanse griep in 1918 stierven wereldwijd 20-25 miljoen mensen
Bij de Aziatische griep in 1957 stierven 1 miljoen mensen.
Bij de Hong Kong griep in 1968 stierven ongeveer 700.000 mensen.
Sinds eind jaren 90 wordt pluimvee in met name Azië massaal getroffen door het dodelijke H5N1-virus.
beter bekend als de vogelgriep. Dit virus dat nog steeds actief is, gaat over van dier op mens. Tot nu toe overleden er ruim 250 mensen aan.

30/04/2009: Virus naam gewijzigd van varkensgriep naar Mexicaansegriep daar de varkensindustrie in elkaar dreigde te storten. Tevens de alarmfase verhoogd van 4 naar 5 daar de virus zich verspreid over de wereld. Al geconstateerd in Zuid- Noord-Amerika, Europa, Azië en Nieuw Zeeland.

01/12/2009: Wetenschappers hebben lang geloofd dat het grootste deel van het continent Antarctica ijskap zeer resistent was tegen opwarming van de aarde. Het snelle verlies aan ijs in West-Antarctica zal waarschijnlijk in hoge mate bijdragen aan een verwachte stijging van de zeespiegel van maximaal 1,4 meter in 2100, volgens een groot wetenschappelijk rapport uitgebracht op dinsdag. Wetenschappers hebben lang geoordeeld dat het grootste deel van het continent Antarctica-en ijskap zeer resistent zou zijn tegen de opwarming van de aarde, en dat de meer kwetsbare West-Antarctische ijs blok intact zou blijven gedurende duizenden jaren. Het IPCC-verslag van 2007 heeft zelfs niet de factor van smeltende ijskappen in haar ramingen voor de stijgende zee meegenomen. Uit de nieuwe gegevens blijkt dat West-Antarctica "tientallen centimeters" zal toevoegen en dat zal naar verwachting het zeewaterniveau twee tot negen keer hoger doen stijgen dan het IPCC voorspeld, aldus het rapport.
Deze stijging zal tot gevolg hebben dat verschillende eilandnaties onleefbaar worden en vernieling zaaien in laaggelegen delta's van honderden miljoenen aardbewoners.
De 550-pagina's tellende rapport belicht verschillende andere recente bevindingen:
· De meest krachtige stromingen van de aardein de oceaan, de Zuidpool Circumpolaire Current, is sneller opgewarmd dan de wereldwijde oceaan als geheel. Dit is ingesteld op ecosystemen verstoren van de regio, waaronder de opkomst van uitheemse soorten die concurreren met en vervangen door inheemse Antarctische inwoners. Dat proces is reeds begonnen op het Antarctisch schiereiland, waar de snelle opwarming heeft geresulteerd in de uitbreiding van plantaardige, dierlijke en microbiële gemeenschappen -- velen van hen die door de mens - op nieuwe ontdooide grond.
· Zee ijs verlies en verzuring van de oceaan zijn direct van invloed op flora en fauna, en zou kunnen verminderen de rijke biodiversiteit van Antarctica, afkomstig van de bodem naar de top van de voedselketen. Tiny krill is aanzienlijk gedaald en in sommige gebieden zijn de populaties van Adelie pinguïn ook gedaald als gevolg van verminderde zee-ijs en prooi. In andere regio's zijn echter populaties van de vogels stabiel gebleven of gestegen.
· Niveaus van kooldioxide en methaan, de twee belangrijkste broeikasgassen, worden steeds hoger en stijgen sneller dan op elk moment in de afgelopen 800.000 jaar. Terzelfder tijd, recente studies tonen aan dat kleine veranderingen in het klimaat gedurende de laatste 11.000 jaar - de laatste ijstijd - een snelle ijs schade heeft veroorzaakt, samen met veranderingen in de oceaan en atmosferische circulatie.

16/12/2009: China vaart een zelfbewuste koers op de klimaattop van Kopenhagen. Het weigert concessies te doen aan de economische groei. Het land ondervindt de klimaatverandering aan den lijve, maar ziet het nog steeds als een ondergeschikt probleem. Het is begrijpelijk dat de chinezen het hard spelen. Boeren in het noorden zien hun oogsten verdorren en het grasland voor het vee verdwijnen. De aanhoudende droogte zorgt ervoor dat de groeiende Gobi-woestijn jaarlijks 3500 vierkante kilometer Chinees landbouwgrond opslokt. Dit proces gaat zo snel, dat zelfs hoofdstad Peking gevaar loopt. De overheid werkt, in alle ernst, aan een plan om miljoenen inwoners van de stad richting het zuiden van het land te verhuizen. In Peking is in de toekomst geen water meer voor iedereen. In het zuiden van het land kampen Chinezen juist vaker met overstromingen. Die worden mede veroorzaakt door de gletsjers van de Himalaya, die door hogere temperaturen sneller smelten. Zowel overstromingen als droogte dwingen de overheid nu al jaarlijks toe extra maatregelen te nemen, om er voor te zorgen dat er voor iedereen eten is in het land. De meeste chinezen zijn bezorgd over vervuilde rivieren en smog in de lucht. De effecten van klimaatverandering doemen echter onmiskenbaar op in het dagelijks leven van steeds meer mensen

25/12/2009: Als groenland en Antartica smelten zal de zeespiegel 60m stijgen. Daarbij zullen de gletsjers binnen 30 jaar gesmolten zijn. De ijskappen verrassen ons, De temperatuur op Groenland is de laatste jaren 3 graden gestegen. Midden in Groenland is in juli het smelt proces van het landijs in volle gang. Het smeltwater zoekt zich een weg naar beneden in het ijs, soms wel meer dan 100m diep. Het smelten gaat nu heel snel, 150 ton ijs smelt er per jaar. De meest productieve gletsjer ter wereld, de Jakobshavn gletsjer legt nu 40m per dag af.
Wat is het effect van al dat smeltwater onder de ijskap ? Al dit water kan grote gevolgen hebben. Een groot meer van 3km breed en 100m diep, liep in 40 minuten volledig leeg. Al dit water tilt de ijskap op waardoor het verplaatsen van het ijs nog sneller zal verlopen. In Groenland speelt nog iets meer, de Oceaan vreet onder aan de ijskap op 300m diepte, het warme oceaan water doet de ijskap veel sneller smelten. Waarschijnlijk zijn wij op een punt beland waarop de klimaat verandering veel grotere effecten kunnen veroorzaken waarop de mensheid niet op is voorbereid. De komende eeuw zullen de oceanen uitzetten. Dit heeft 30cm zeespiegelstijging tot gevolg. Het smelten van de ijskappen dragen hier ook 30cm bij. Totaal zal de zeespiegel 1m stijgen wat tot gevolg heeft dat vele eilanden zullen verdwijnen.
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 1223
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 11/08/2010 16:26 Door Erwin.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
      Onderwerpen Auteur Datum
 
Klimaatverandering gevolgen
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2005
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2006
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2007
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2008
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread linkthread link Trends in de primaire klimaateffecten
Erwin 31/07/2010 16:18
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2009
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2010
Erwin 30/01/2010 13:14
 
thread linkthread linkthread link De aarde kan goed tegen opwarming
Erwin 13/05/2010 10:28
 
thread linkthread linkthread link Diersoorten weg door klimaatverandering
Erwin 19/07/2010 18:46
 
thread linkthread linkthread link Groenland stijgt steeds sneller door smeltend ijs
Erwin 25/07/2010 10:58
 
thread linkthread linkthread link Droogte laat grondwater verder dalen
Erwin 25/07/2010 11:02
 
thread linkthread linkthread link Hitte problematisch voor stroomproductie
Erwin 25/07/2010 11:07
 
thread linkthread linkthread link Chinese gletsjer smelt het snelst
Erwin 25/07/2010 12:30
 
thread linkthread linkthread link Komende jaren brengen nieuwe warmterecords
Erwin 29/07/2010 19:21
 
thread linkthread linkthread link Klimaatverandering zorgt voor extra ruimteafval
Erwin 31/07/2010 15:48
 
thread linkthread linkthread link Ons ontbijtje wordt duurder
Erwin 04/08/2010 20:22
 
thread linkthread linkthread link Minder land- zeeijs
Erwin 07/08/2010 16:26
 
thread linkthread linkthread link Rusland brandt
Erwin 07/08/2010 16:36
 
thread linkthread linkthread link Natuurrampen: Overstromingen
Erwin 08/08/2010 10:08
 
thread linkthread linkthread link Natuurrampen: Hitte en Bosbranden
Erwin 10/08/2010 11:44
 
thread linkthread linkthread link Het wordt warmer, natter en zonniger
Erwin 03/11/2010 22:23
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2011
Erwin 17/01/2011 17:44
 
thread linkthread linkthread link Wateroverlast, overstromingen
Erwin 17/01/2011 17:53
 
thread linkthread linkthread link Noordpool, Groenland
Erwin 23/01/2011 14:55
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 30/01/2011 12:10
 
thread linkthread linkthread link Sneeuwstormen
Erwin 04/02/2011 19:58
 
thread linkthread linkthread link Stormen cyclonen
Erwin 04/02/2011 20:34
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 01/05/2011 14:31
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 23/06/2011 16:39
 
thread linkthread linkthread link Verdwenen warmte in oceaan gevonden
Erwin 11/09/2011 17:12
 
thread linkthread linkthread link Meer koude winterextremen
Erwin 11/09/2011 17:17
 
thread linkthread linkthread link zuurstofgehalte / concentratie
Erwin 19/12/2015 07:26
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2012
Erwin 05/01/2012 17:59
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 19/01/2012 18:25
 
thread linkthread linkthread link Vulkaanuitbarstingen en aardbevingen
Erwin 28/02/2012 20:00
 
thread linkthread linkthread link Droogte en Hittegolf
Erwin 31/03/2012 16:30
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 31/03/2012 16:35
 
thread linkthread linkthread link Zeewater
Erwin 21/04/2012 08:16
 
thread linkthread linkthread link Ozonlaag blijft zorgenkind
Erwin 15/05/2012 19:41
 
thread linkthread linkthread link Groenlandse ijskap
Erwin 28/05/2012 10:08
 
thread linkthread linkthread link Lage waterstanden
Erwin 24/06/2012 18:42
 
thread linkthread linkthread link Uitputting van het grondwater
Erwin 26/06/2012 21:16
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2-uitstoot
Erwin 26/06/2012 21:19
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 04/07/2012 22:17
 
thread linkthread linkthread link Gevolgen voor Nederland
Erwin 29/07/2012 14:36
 
thread linkthread linkthread link Sneeuw
Erwin 11/08/2012 16:28
 
thread linkthread linkthread link Permafrost
Erwin 11/08/2012 16:31
 
thread linkthread linkthread link Patagonische ijsvelden
Erwin 21/09/2012 21:17
 
thread linkthread linkthread link Landbouwgrond wordt minder vruchtbaar
Erwin 25/11/2012 14:54
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2013
Erwin 31/12/2012 14:18
 
thread linkthread linkthread link Hitte en bosbranden
Erwin 09/01/2013 18:41
 
thread linkthread linkthread link Permafrost
Erwin 22/02/2013 16:57
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2-uitstoot
Erwin 06/03/2013 19:22
 
thread linkthread linkthread link Aanhoudende koude
Erwin 11/08/2013 15:19
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 11/08/2013 15:22
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 11/08/2013 15:25
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 11/08/2013 15:34
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2014
Erwin 07/01/2014 18:52
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 17/02/2014 21:17
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 11/08/2014 21:30
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 11/08/2014 21:36
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 11/08/2014 21:37
 
thread linkthread linkthread link Groenlandse ijskap
Erwin 11/08/2014 21:40
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2015
Erwin 17/01/2015 07:22
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 02/02/2015 19:02
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 22/06/2015 21:37
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 22/06/2015 21:40
 
thread linkthread linkthread link Noordpoolgebied
Erwin 23/07/2015 21:13
 
thread linkthread linkthread link Hittegolf
Erwin 04/08/2015 18:39
 
thread linkthread linkthread link Geen sneeuw
Erwin 24/12/2015 18:26
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2016
Erwin 11/01/2016 20:33
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 08/03/2016 18:49
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 22/03/2016 20:18
 
thread linkthread linkthread link Noordpoolgebied
Erwin 17/04/2016 10:39
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 15/07/2016 20:44
 
thread linkthread linkthread link IJskappen
Erwin 15/07/2016 21:03
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 27/07/2016 20:34
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 18/11/2016 20:38
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2017
Erwin 18/01/2017 18:56
 
thread linkthread linkthread link Rapport van EMA
Erwin 29/01/2017 11:30
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 01/02/2017 18:29
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 07/02/2017 18:31
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 09/02/2017 21:00
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 17/02/2017 19:06
 
thread linkthread linkthread link Klimaatvluchtelingen
Erwin 18/02/2017 18:25
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 07/03/2017 19:14
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 08/03/2017 17:42
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 14/03/2017 19:11
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 28/03/2017 20:35
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 22/04/2017 07:16
 
thread linkthread linkthread link Zuurstof
Erwin 07/06/2017 21:01
 
thread linkthread linkthread link Steden
Erwin 07/06/2017 21:12
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 12/07/2017 20:13
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 08/09/2017 18:22
 
thread linkthread linkthread link Stormen, Tornados, Orkanen
Erwin 08/09/2017 18:30
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2018
Erwin 30/01/2018 18:35
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 11/03/2018 16:42
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 21/03/2018 19:03
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 09/07/2018 09:15
 
thread linkthread linkthread link Golfstroom
Erwin 09/07/2018 09:35
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 09/07/2018 09:42
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 10/07/2018 20:28
 
thread linkthread linkthread link Klimaat doelen
Erwin 30/12/2018 12:57
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 30/12/2018 13:05
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 30/12/2018 13:18
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 30/12/2018 13:31
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2019
Erwin 13/01/2019 09:22
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 02/02/2019 08:28
 
thread linkthread linkthread link Antartica
Erwin 02/02/2019 08:30
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 16/02/2019 07:45
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 13/08/2019 08:30
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 22/08/2019 21:22
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 22/08/2019 21:24
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 11/10/2019 21:11
 
thread linkthread linkthread link Energie
Erwin 15/11/2019 20:43
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2020
Erwin 03/01/2020 18:23
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 18/03/2020 20:46
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 14/06/2020 10:06
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 14/06/2020 10:56
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 14/06/2020 11:03
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 en methaangas
Erwin 28/09/2020 19:48
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 28/09/2020 20:48
 
thread linkthread linkthread link Drinkwater
Erwin 28/09/2020 20:51
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 12/10/2020 20:50
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 12/10/2020 21:03
 
thread linkthread linkthread link Antartica
Erwin 16/11/2020 20:37
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2021
Erwin 26/01/2021 18:05
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 26/01/2021 18:07
 
thread linkthread linkthread link Warme golfstroom
Erwin 16/05/2021 10:31
 
thread linkthread linkthread link Klimaatverandering seizoenen
Erwin 16/05/2021 12:20
 
thread linkthread linkthread link Zeespiegelstijging
Erwin 16/05/2021 12:23
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 23/10/2021 07:45
 
thread linkthread linkthread link Klimaatrampen
Erwin 23/10/2021 08:05
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2022
Erwin 13/01/2022 19:15
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 26/05/2022 07:36
 
thread linkthread linkthread link Zuidpool
Erwin 26/05/2022 07:37
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 26/05/2022 07:39
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 26/05/2022 07:40
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 08/11/2022 18:24
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 08/11/2022 18:53
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 08/11/2022 18:56
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 08/11/2022 19:00
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 08/11/2022 19:22
 
thread linkthread linkthread link Drinkwater
Erwin 08/11/2022 19:33
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 09/11/2022 18:25
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2023
Erwin 31/12/2022 08:37
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 24/07/2023 20:32
 
thread linkthread linkthread link Zuidpool
Erwin 24/07/2023 20:34
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 24/07/2023 20:39
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 01/08/2023 20:41
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 01/08/2023 20:46
 
thread linkthread linkthread link Zomer
Erwin 05/12/2023 19:50
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 05/12/2023 20:35
Ga naar bovenkant
Forum Het weer in Haaksbergen
Banner

Bezoekers

We hebben 58 gasten online