Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

 Hier kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het weer waaronder Waarnemingen in Haaksbergen, alles over het klimaat en de klimaat veranderingen, het weer in Nederland vanaf het jaar 800, weertips et cetera.

Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen.    Wachtwoord verloren?
Broeikaseffect (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: Broeikaseffect
#141
Broeikaseffect 11 Jaren, 9 Maanden geleden Karma: 0  
Het broeikaseffect is het globale effect dat ontstaat ten gevolge van de aanwezigheid van broeikasgassen in de atmosfeer. Deze gassen zorgen ervoor dat de temperatuur van het aardoppervlak hoger ligt dan op grond van de combinatie van warmte-instraling van de zon en de interne aardwarmte verwacht kan worden. Zonder het broeikaseffect (en dus alleen verwarming van het aardoppervlak door zonlicht en aardwarmte) zou de temperatuur op Aarde volgens bepaalde theoretische modellen gemiddeld -18°C zijn; thans is zij 15°C. Het effect is genoemd naar de broeikas waar een glazen of plastic overkapping de uitstraling van warmte tegenhoudt en zo de temperatuur in de broeikas laat oplopen.

De temperatuur op aarde wordt deels bepaald door een natuurlijk broeikaseffect. Hierdoor is leven op
aarde mogelijk. Door de wereld wijde opwekking van vuile energie, neemt de hoeveelheid broeikasgassen in de atmosfeer toe en is er sprake van een onnatuurlijk snelle opwarming van de aarde. Dit is het versterkte broeikaseffect. We pompen dagelijks (2006) wereldwijd met z'n allen 70 miljoen ton aan broeikasgassen de lucht in! Dat is 8oo ton per seconde! De wereldwijde opwarming zorgt ervoor dat het klimaat van slag raakt, ijskappen sneller smelten en dier- en plantensoorten dreigen te verdwijnen.

Voor meer informatie zie: Broeikaseffect
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 1044
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 26/01/2013 14:45 Door Erwin.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#193
Broeikaseffect ramp staat voor de deur 11 Jaren, 2 Maanden geleden Karma: 0  
Vandaag 30/07/2010 kwam ik, bij de zolderopruiming, onderstaand artikel tegen. Het is interessant om te lezen hoe men 26 jaar geleden dacht over het broeikaseffect.

28/04/1984: Door broeikaseffect, ramp staat voor de deur

Al binnen twintig jaar zal de wereld te maken krijgen met enorme overstromingen, hittegolven en zware moessonregens. Dit is het gevolg van het door vele geleerden voorspelde broeikaseffect, dat zich langzaam maar zeker aan het opbouwen is door de opeenhoping van kooldioxyde in de atmosfeer.

Door deze opeenhoping vangt de aarde wel de straling van de zon op, maar kan de eigen warmtestraling niet kwijt. De conclusie, dat onze planeet al in het begin van de volgende eeuw met dit angstaanjagende klimatologische verschijnsel te maken zal krijgen, is van de Amerikaan dr. William Jenkins van het Woods Hole Oceanografisch Instituut. Hij bestudeerde het zoutgehalte van de Noord Atlantische Oceaan.

Collega-geleerden, die eveneens het broeikaseffect steunen, menen dat de effecten pas na 2040 merkbaar zullen zijn, zoals eind vorig jaar in een Amerikaans rapport naar voren kwam. In dat rapport hield men rekening met het feit, dat de oceanen lang in staat zouden kunnen zijn kooldioxyde op te nemen daarmee te verhinder dat deze stof zich in nog grotere mate in de atmosfeer zou nestelen.
De studie van dr. Jenkins heeft uitgewezen, dat het oceaanwater steeds minder zout wordt. Hierdoor zal de mogelijkheid van de oceanen om kooldioxyde op te nemen sneller minder worden dan tot nu toe werd aangenomen en zal bet broeikaseffect eerder toeslaan.
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 1044
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#219
Broeikaseffect regionaal koudere winters mogelijk 10 Jaren, 11 Maanden geleden Karma: 0  
21/11/2010:
In een gezaghebbend wetenschappelijk tijdschrift (Journal of Geophysical Research) is recent een onderzoek gepubliceerd met als kern dat de winter op het noordelijk halfrond regionaal kouder kan worden. De oorzaak hiervan is de opwarming van de aarde.
Door de opwarming smelt het zeeijs waardoor de onderste lagen van de atmosfeer warmer worden. Deze opwarming leidt tot een verandering van stromingen in de atmosfeer met als gevolg regionaal koudere winters. De wetenschappers hebben o.a de afname van het ijs in de Barentszee onderzocht. Men heeft deze gegevens verwerkt in een computermodel en de uitkomsten waren opvallend. Door de opwarming van de onderste atmosfeer veranderde het stromingspatroon waardoor delen van Europa beduidend kouder weer kregen.
Bron: science news daily
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 1044
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 26/01/2013 14:47 Door Erwin.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
Ga naar bovenkant
Forum Het weer in Haaksbergenbezorg de laatste berichten direct op de desktop
Banner

Bezoekers

We hebben 110 gasten online