Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

 Hier kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het weer waaronder Waarnemingen in Haaksbergen, alles over het klimaat en de klimaat veranderingen, het weer in Nederland vanaf het jaar 800, weertips et cetera.

Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen.    Wachtwoord verloren?
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: 1990 Schade door Storm
#96
1990 Schade door Storm 11 Jaren, 10 Maanden geleden Karma: 0  
Haaksbergen 26 januari 1990
De schade die de storm gisteravond en vannacht heeft aangericht bleef in Haaksbergen beperkt tot het sneuvelen van vele tientallen bomen en een aantal kapotte daken en ruiten. De politie en mensen van de dienst gemeentewerken zijn tot na het middernachtelijk uur in touw geweest om omgewaaide bomen op te ruimen. De brandweer hoefde overigens niet in actie te komen. Directeur Klerks van gemeentewerken schat dat er in Haaksbergen tussen de 80 en 100 bomen zijn omgewaaid, vooral in de omgeving van Buurse. Onder de gesneuvelde bomen bevond zich een aantal ‘monumentale eiken’ aan de Heetpasweg.
Vanaf gistermiddag vijf uur tot vannacht ongeveer één uur zijn tien mensen van gemeentewerken met kettingzagen constant in de weer geweest om de omgewaaide bomen op te ruimen. Gemeentewerken ‘rukte uit’ met drie vrachtwagens. Rond één uur vannacht waren de omgewaaide bomen in stukken gezaagd en afgevoerd.
Tijdens de storm hebben zich in Haaksbergen geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Voor zover vanmorgen bekend, zijn er ook geen bomen op auto’s, huizen of schuren gevallen, Op de Westsingel raakte gisteravond om een uur of zes door een windstoot een personenauto van de weg. Het voertuig belande tegen een lichtmast, maar de bestuurder, een 21-jarige vrouw uit Almelo, kwam er zonder kleerscheuren van af. De auto moest weggesleept worden. De schade in het dorp zelf, bleef beperkt tot een aantal kleine boompjes die omwaaiden, terwijl hier en daar ook dakpannen sneuvelden.
Behalve de dienst gemeentewerken, had ook de politie een drukke avond en nacht. Er kwamen verschillende meldingen binnen van kapotte daken. Van een metaalbedrijf in de Spinnerstraat is een deel van het dak weggewaaid. Ook aan het dak van Odink en Koenderink aan de Parallelweg werd schade aangericht, evenals aan het dak van het clubhuis van de Tennisvereniging Veldmaat aan de Kolenbranderweg. Bij de Ariënsschool moesten enkele ruiten het ontgelden.
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 1048
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
      Onderwerpen Auteur Datum
 
1990 Schade door Storm
Erwin 18/12/2009 18:39
Ga naar bovenkant
Forum Het weer in Haaksbergenbezorg de laatste berichten direct op de desktop
Banner

Bezoekers

We hebben 123 gasten online