Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

 Hier kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het weer waaronder Waarnemingen in Haaksbergen, alles over het klimaat en de klimaat veranderingen, het weer in Nederland vanaf het jaar 800, weertips et cetera.

Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen.    Wachtwoord verloren?
1988 Zware regenval, diverse straten onder water (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: 1988 Zware regenval, diverse straten onder water
#95
1988 Zware regenval, diverse straten onder water 11 Jaren, 10 Maanden geleden Karma: 0  

Overlast in de Eibergsestraat

Haaksbergen 20 december 1988
Op verschillende plaatsen in Haaksbergen en Eibergen moesten gistermorgen enkele straten worden afgesloten voor het verkeer omdat ze blank stonden. Oorzaak was de overvloedige regen van die nacht en de volgende ochtend. Tegen het avonduur waren de meeste straten echter weer berijdbaar.
In Haaksbergen stonden op een gegeven moment de Eibergsestraat, de Uiterhoevestraat, de Van Kriekenstraat, De Hibbertstraat en delen van de Blankenburg onder water. Die straten werden door de dienst gemeentewerken afgesloten. Later op de ochtend stonden zelfs delen van de rondweg onder water. Volgens een woordvoerder van gemeentewerken in Haaksbergen begon de overlast gistermorgen om negen uur. „We zijn tot gisteravond laat bezig geweest. Tegen één uur of zes kwam er nog een melding binnen van de Trefkoel in Buurse, omdat daar de kelder blank stond. Het was echt een abnormale dag. In die 28 jaar dat ik bij gemeentewerken zit, heb ik dit nog niet meegemaakt. Zo ontzettend veel water stond er in de straten. We zijn nagegaan hoeveel millimeter water in Twente is gevallen, en toen kregen we te horen dat het zo’n 32 millimeter was. Nou, volgens mij was het wel twee keer zoveel. Aan de Enschedesestraat stonden verschillende weilanden blank. De garage van de firma Diepenmaat met de twee daarnaast gelegen boerderijen stonden ook helmaal onder water. Bij een van de boerderijen stond het ware zelfs binnen. Nee dat heb ik echt nog nooit meegemaakt.
De Buurserbeek stroomde over en verschillende sloten die normaal droog staan liepen vol over. Bij gemeentewerken kwamen ook diverse klachten van overgestroomde rioleringen binnen. „Maar de riolering was niet verstopt, maar kon het vele water gewoon niet aan. En zolang het nog regent kun je, behalve de straten afsluiten, eigenlijk niet veel doen. Dan is het dweilen met de kraan ophouden en dan pas kan je beginnen met schoonmaken”. Aldus de woordvoerder. Dat schoonmaken van de straten werd gistermiddag door de brandweer gedaan. Hoeveel schade de wateroverlast veroorzaakt heeft, kon de woordvoerder van gemeentewerken niet precies zeggen. „Maar ik ben ervan overtuigd dat er schade zal zijn. Maar dat kan je pas zien wanneer het water in de sloten gezakt is. Dan pas zie je wat er kapot is en in hoeverre gedeelten van sloten weggeslagen zijn. De beek moet ook nog wel zo’n twee meter zakken. Die stond gistermiddag nog tot aan de rand toe vol. Door de ruiverkaveling in de omgeving van Haaksbergen zijn ook diverse nieuwe sloten getrokken. Die stonden ook helemaal onder water. Nou, ik ben benieuwd hoe die vandaag of morgen te voorschijn zullen komen als het water weer gezakt is. Nee, er zal zeker wat kapot zijn”.


Overlast aan de Watersteeg

Haaksbergen 28 december 1988
De zware regenval van de vorige week zorgde op veel plaatsen in Haaksbergen voor een aanzienlijke stijging van het waterpeil. Verschillende straten kwamen blank te staan omdat het riool geen raad meer wist met de grote hoeveelheid regenwater. Ook veel waterwegen traden buiten hun oevers. Dit was ondermeer het geval met de ‘gracht’ rondom de Hondelink, waardoor de tuinen van de woningen aan die straat gedeeltelijk onder water verdwenen. Ook weer niet zo verwonderlijk overigens, want vlak naast de plaats waar het water steeg loopt de Watersteeg.
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 1048
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 18/12/2009 18:38 Door Erwin.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
      Onderwerpen Auteur Datum
 
1988 Zware regenval, diverse straten onder water
Erwin 18/12/2009 18:35
Ga naar bovenkant
Forum Het weer in Haaksbergenbezorg de laatste berichten direct op de desktop
Banner

Bezoekers

We hebben 89 gasten online