Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

 Hier kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het weer waaronder Waarnemingen in Haaksbergen, alles over het klimaat en de klimaat veranderingen, het weer in Nederland vanaf het jaar 800, weertips et cetera.

Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen.    Wachtwoord verloren?
1987 Het vriest te hard om fijn te schaatsen (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: 1987 Het vriest te hard om fijn te schaatsen
#94
1987 Het vriest te hard om fijn te schaatsen 11 Jaren, 10 Maanden geleden Karma: 0  

De bergingsvijver van het Scholtenhagen

Haaksbergen 14 januari 1987
Het vriest te hard om goed te kunnen schaatsen. Dat vindt voorzitter Wim Bos van de IJsvereniging Haaksbergen (IJH). Bovendien is het voor ons moeilijk om bij dit extreme koude weer de ijslaag in een goede conditie te houden. Door de strenge vorst (-17.9 ºC op klomphoogte zelfs –19.0 ºC) scheurt het ijs op sommige plaatsen.
Gisteren was de eerste dag dat mensen baantjes konden trekken op de bergingsvijver van het Scholtenhagen. ’s Avonds bevonden zich op het drukste moment naar schatting tussen de twee- en driehonderd schaatslustigen op het ijs. Echter s’middags rond half vijf was het allesbehalve druk. Daarentegen was het op de vijver bij het verpleeghuis het Wiedenbroek bijzonder druk. Overigens is het voor de Haaksbergernaren goed om te weten dat ze ’s avond snel kunnen zien of de baan geopend is of niet. Als de verlichting brandt kan er worden geschaatst. Is het donker, dan is het niet verstandig het ijs op te gaan.

Haaksbergen 30 januari 1987
Na een week van invallende dooi, waarbij de schaatsen ingevet in de kast lagen, kan na een korte vorstperiode vanaf vandaag weer geschaatst worden. De mensen van de IJsvereniging Haaksbergen zijn vanmorgen druk in de weer geweest om de Bergingsvijver schaatsklaar te maken. Begonnen werd met het dweilen van het ijs. Daarna sluiten we de baan even, zegt voorzitter Wim Bos. Als het ijs er dan weer gladjes bijligt, kunnen de schaatsen worden ondergebonden. De IJsvereniging heeft meteen voor morgen wedstrijden op het programma staan.
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 1048
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
      Onderwerpen Auteur Datum
 
1987 Het vriest te hard om fijn te schaatsen
Erwin 13/12/2009 21:10
Ga naar bovenkant
Forum Het weer in Haaksbergenbezorg de laatste berichten direct op de desktop
Banner

Bezoekers

We hebben 65 gasten online