Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

 Hier kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het weer waaronder Waarnemingen in Haaksbergen, alles over het klimaat en de klimaat veranderingen, het weer in Nederland vanaf het jaar 800, weertips et cetera.

Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen.    Wachtwoord verloren?
1979 Schaatsen op ‘t Hagen, Windhoos (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: 1979 Schaatsen op ‘t Hagen, Windhoos
#88
1979 Schaatsen op ‘t Hagen, Windhoos 11 Jaren, 10 Maanden geleden Karma: 0  
Haaksbergen 4 januari 1979
Het ziet er naar uit, dat voor het eerst sinds lange tijd weer echte schaatswedstrijden in Haaksbergen kunnen worden gehouden. Wanneer de vorst doorzet zal dit feest aanstaande zaterdagmorgen plaatsvinden op de recreatievijver op het Scholtenhagen uitsluitend voor de inwoners van de gemeente Haaksbergen.
Dinsdag j.l. is met behulp van de Dienst Gemeentewerken een grote 400-meter baan uitgezet, alsmede een kleinere baan voor de jeugd op het middenterrein. De belangstelling voor het schaatsen was woensdag al bijzonder goed te nomen en zelfs was het zo, dat door het grote aantal bezoekers het ijs hier en daar scheurde, waardoor er water op de baan kwam.
Zoals bekend heeft Haaksbergen nog steeds geen officiële IJsclub doch wel zijn er enkele enthousiastelingen, die de zaken zo goed en kwaad mogelijk organiseren.

Haaksbergen 3 september 1979
Maandagavond rond half zes trok er een windhoos over de Hoeve. De schade beperkte zich tot beschadigde gebouwen, afgerukte dakpannen en golfplaten. Verder gevelde bomen en platgeslagen maisakkers.
De eerste bomen werden ontworteld in de Broeken op het erf Filips de Witte. Vervolgens werden de boerderijen van Braok en Harmölle getroffen, zo verder Brinkhuis en de Bult, juist langs de noord-westkant van de kerk. Bij Frans en Maria Ros werden nog enkele vorstpannen vernield en bij de weduwe Rikkerink werd de schoorsteen van het dak gerukt. De windhoos ging verder over de Beckummerweg om naast het voetbalveld nog enkele eiken te ontwortelen. Hier was ook het einde van de vernietigende kracht van de windhoos, welke over een lengte van 4,5 kilometer en een breedte van 100 meter grote vernielingen had aangericht.
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 1048
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 12/02/2012 13:51 Door Erwin.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
      Onderwerpen Auteur Datum
 
1979 Schaatsen op ‘t Hagen, Windhoos
Erwin 06/12/2009 19:21
Ga naar bovenkant
Forum Het weer in Haaksbergenbezorg de laatste berichten direct op de desktop
Banner

Bezoekers

We hebben 89 gasten online