Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

 Hier kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het weer waaronder Waarnemingen in Haaksbergen, alles over het klimaat en de klimaat veranderingen, het weer in Nederland vanaf het jaar 800, weertips et cetera.

Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen.    Wachtwoord verloren?
2007 Storm, Marathonschaatswedstrijd op natuurijs (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: 2007 Storm, Marathonschaatswedstrijd op natuurijs
#111
2007 Storm, Marathonschaatswedstrijd op natuurijs 11 Jaren, 10 Maanden geleden Karma: 0  
Haaksbergen 18 januari 2007
De storm was de zwaarste in vijf jaar. Langs vrijwel de hele kust stond geruime tijd een zware storm, windkracht 10, en leverde op grote schaal zeer zware windstoten op van 120 tot 130 km/uur. Ook in het binnenland zijn op verschillende plaatsen tot ver landinwaarts zeer zware windstoten gemeten van 110 tot 120 km/uur met in Haaksbergen windsnelheden tot meer dan 110 km/uur.
Tijdens de storm viel bijzonder veel neerslag, op veel plaatsen 50 tot 60 mm in 36 uur
De laatste keer dat ons land te maken had met een zware storm (met een uurgemiddelde van windkracht 10) was 27 oktober 2002. Die storm was met een uurgemiddelde van 101 km/uur en windstoten tot 148 km/uur nog sterker. De ergste storm van de laatste decennia was die van 25 januari 1990. De storm, die tijdens de avondspits zijn hoogtepunt bereikte, kostte aan zeventien mensen het leven. Deze storm bereikte een uurgemiddelde van windkracht 11

Haaksbergen 25 januari 2007
Opnieuw is Haaksbergen vanwege winterse omstandigheden landelijk in het nieuws. In november 2005 door de grote stroomstoring, deze keer omdat op donderdag 25 januari de eerste schaatsmarathon op natuurijs wordt verreden.
De plaatselijke ijs- en skeelerclub IJSCH heeft van de KNSB het fiat gekregen voor de organisatie van dit evenement op haar eigen baan in het sport- en recreatiepark Scholtenhagen.
Werd er in het verleden traditioneel door Veenoord in Drenthe en Noordlaren in Groningen gestreden om deze prestigieuze wedstrijd binnen te halen, dit jaar heeft Haaksbergen zich in de strijd geworpen. En met succes! Vandaag mag Haaksbergen de eerste marathon op natuurijs organiseren. Door een combinatie van een uitstekende baan, gunstige klimatologische omstandigheden door de oostelijke ligging, perfecte waterkwaliteit en niet in de laatste plaats een geweldig vrijwilligerskorps kan er al na enkele nachten geschaatst worden in Haaksbergen.
De temperatuur daalde vandaag tot -7.2ºC, op klomphoogte zelfs naar -10.8ºC.

Het volgende programma wordt verreden:
- 18.00 uur: veteranen en heren C1 (50 ronden);
- 19.00 uur: dames (50 ronden);
- 20.00 uur: heren A en B (125 ronden).

Haaksbergen 5 april 2007
Een grote bos- en heidebrand woedt donderdagavond in het Assinkbos bij Haaksbergen. Een natuurgebied van naar schatting 25 hectare is verloren gegaan, meldt een woordvoerder van de brandweer. Inmiddels is het vuur onder controle. De brandweer verwacht nog een aantal uren bezig te zijn met blussen.
Vrijwel alle brandweerkorpsen uit Twente zijn opgeroepen om assistentie te verlenen. In totaal zijn twee pelotons brandweerwagens uitgerukt. Dit komt neer op acht blusvoertuigen.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Er zijn geen mensen aanwezig in het gebied, laat de brandweer weten. Ook twee huizen die net buiten het bos liggen, zijn niet in gevaar gekomen
Haaksbergen 19 december 2007
Haaksbergen krijgt weer de eer om woensdag de eerste marathon op natuurijs van deze winter te houden.
Op 25 januari had Haaksbergen de primeur van de eerste Nederlandse marathonschaatswedstrijd van dat jaar op natuurijs. Vandaag werd er eveneens de eerste marathonschaatswedstrijd van het winterseizoen 2007-2008 gehouden. Coördinator Teun Breedijk van de schaatsbond KNSB heeft dinsdagmiddag de ijsbaan van IJs en SkeelerClub Haaksbergen goedgekeurd. Volgens Breedijk is het ijs dik genoeg en ligt de baan er "schitterend" bij. Haaksbergen genoot vorige winter ook al de primeur van de eerste marathon op natuurijs. Ingmar Berga won op 25 januari 2007 de wedstrijd over tachtig ronden. Daniëlle Bekkering was de sterkste bij de vrouwen.
De Twentse ijsclub troeft voor de tweede achtereenvolgende keer de Drentse ijsverenigingen Veenoord en Noordlaren af, die jarenlang traditiegetrouw vochten om het organiseren van de eerste wedstrijd op echt ijs.
Haaksbergen heeft het voordeel van de nieuwe combibaan; de club laat een laag water lopen op het asfalt van de skeelerbaan en als dat opvriest, ontstaat al gauw een mooie, gladde ijsvloer.
De temperatuur daalde vandaag tot -3.8ºC.

Er staan woensdag twee marathons op het programma; om 19.00 uur een wedstrijd over zestig ronden voor de vrouwen en om 20.00 een race over 125 ronden voor de mannen. De KNSB meldt dat alle marahtontoppers aan de start verschijnen.

Haaksbergen 31 december 2007 – 1 januari 2008
Net als bij de jaarwisseling vorig jaar wordt vannacht een waarschuwing afgegeven voor extreem dichte mist tijdens oud en nieuw!!

De politie heeft de hele avond en nacht gewaarschuwd niet de weg op te gaan, omdat het levensgevaarlijk was. Het zicht was soms minder dan één meter. Vergeleken met voorgaande jaren waren er (waarschijnlijk door de weersomstandigheden) minder (vuurwerk)overlastmeldingen. In Twente moest de politie zelfs te fiets of stapvoets overlast bestrijden.
De mist was dermate dicht dat er in Haaksbergen s'avonds voor de auto’s moest worden gelopen.

Door de laaghangende bewolking, de hoge vochtigheidsgraad van de lucht en het vrijwel windstille weer is er vanavond grote kans op smog, als gevolg van het afsteken van vuurwerk.
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 1048
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 20/12/2015 09:05 Door Erwin.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
      Onderwerpen Auteur Datum
 
2007 Storm, Marathonschaatswedstrijd op natuurijs
Erwin 20/12/2009 11:47
Ga naar bovenkant
Forum Het weer in Haaksbergenbezorg de laatste berichten direct op de desktop
Banner

Bezoekers

We hebben 78 gasten online