Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

 Hier kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het weer waaronder Waarnemingen in Haaksbergen, alles over het klimaat en de klimaat veranderingen, het weer in Nederland vanaf het jaar 800, weertips et cetera.

Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen.    Wachtwoord verloren?
2003 Noodweer, Brand na Blikseminslag (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: 2003 Noodweer, Brand na Blikseminslag
#106
2003 Noodweer, Brand na Blikseminslag 11 Jaren, 10 Maanden geleden Karma: 0  

Boerderijbrand na blikseminslag

Haaksbergen 2 juni 2003
In Haaksbergen brandde een boerderij volledig uit na blikseminslag door het Noodweer dat ook over Haaksbergen raasde. Toen de brandweer bij de woning arriveerde stond het dak al voor een groot deel in brand. De bewoners hadden de woning snel kunnen verlaten. De belangrijkste bezittingen waren helaas niet meer bereikbaar. Een klein brandje, daarin tegen, in de meterkast in de achterliggende schuur met daarin vee, was snel uit. De woning was niet meer te redden. Het vee dat in de achterliggende schuur stond, heeft de brand overleefd en de schuur is behouden. Gelukkig geen slachtoffers maar wel veel materiële schade.

Noodweer raast over half Nederland:
Zware regen- en onweersbuien zorgden maandagmiddag en -avond voor veel overlast in grote delen van het land. Op veel plaatsen had de brandweer de handen vol aan meldingen van ondergelopen straten en huizen en omgewaaide bomen. Ook het treinverkeer ondervond hinder van het noodweer.
Het KNMI waarschuwde al ruim van tevoren voor slecht weer. De buien troffen het hele land, met uitzondering van het westen en het zuiden. Het KNMI-weerstation in Marknesse mat na een wolkbreuk tussen 14.30 en 17.00 uur maar liefst 111 millimeter regen. Op verschillende plaatsen vielen hagelstenen van een tot anderhalve centimeter doorsnee, meldde het weerinstituut. Bovendien waren er flinke windstoten, tot 96 kilometer per uur.
Vooral in de omgeving van Zutphen en Warnsveld ging het er hevig aan toe. Tal van bomen sneuvelden en de brandweer en politie werden overstelpt door telefoontjes. De alarmcentrale van de politie Achterhoek raakte overbelast door de grote hoeveelheid meldingen.

Een windhoos blies maandagavond de daken van een aantal woningen bij een asielzoekerscentrum in Zutphen. Naast het asielzoekerscentrum waaide volgens de politie nog bij zeker één huis in Zutphen het dak eraf. Ook in Steenderen, Harfsen, Laren en Lochem waaiden veel bomen om en liepen woningen veel schade op.
Het noodweer zorgde voor problemen in het treinverkeer in en rond Zutphen. In het begin van de avond botste een trein op een op de rails gevallen boomstam tussen Vorden en Zutphen. Door blikseminslag reden sinds het einde van de middag ook geen treinen tussen Zutphen en Deventer en minder treinen tussen Zutphen en Arnhem. Tussen Zutphen en Lochem lag het treinverkeer stil doordat er bomen op het spoor lagen. De vertragingen duurden enige tijd, omdat de brandweer niet genoeg capaciteit had om de rails vrij te maken.

De bliksem trof ook de zendmast op het Media Park in Hilversum, waardoor de radiozenders Sky Radio en ID&T anderhalf uur uit de lucht waren. Rond 15.50 uur werd de satellietontvanger geraakt en werd de programmadoorvoer voor de zenders gestoord. Volgens een woordvoerder van Nozema liep de mast geen grote schade op, maar was het incident vervelend voor Sky Radio en de nieuwe dancezender omdat ze net een nieuwe frequentie hebben en meteen de dupe waren van een storing.

De brandweer in Kampen moest met vijftig man en het voltallige wagenpark uitrukken na hevige regenval maandagmiddag. Kelders en straten liepen onder en her en der waaiden bomen om. De brandweerofficier van dienst sprak van "gekkenwerk". In de hele stad liep het water bij de huizen naar binnen. Ook de reinigingsdienst van de gemeente werd ingezet voor een volledig ondergelopen parkeerplaats bij een supermarkt in de binnenstad. Volgens de officier is de wateroverlast in Kampen in jaren niet zo erg geweest.

Het KNMI waarschuwde maandagavond nog steeds voor zware regen- en onweersbuien, mogelijk met hagel en windstoten. De voorspelling gold vooral voor het noordoosten van het land.

Haaksbergen augustus 2003
Al voordat er een bal heeft gerold haalt HSC'21 het nieuws. Door de extreme droogte zijn de velden in de gemeente Haaksbergen in augustus 2003 niet bespeelbaar. Ook is er een sproeiverbod afgekondigd. De voorbereiding mislukt daardoor grotendeels en ook de Open Dag wordt geschrapt, maar de bekerwedstrijd tegen FC Groningen wordt dankzij een slimme list van Johan Hollink gered. Met enkele tankwagens laat hij water aanvoeren naar het Scholtenhagen, zodat het veld toch besproeid kan worden.
De wedstrijd gaat door, maar alle moeite ten spijt lijdt HSC'21 een verwachte, kansloze 4-1 nederlaag tegen de eredivisionist.
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 1048
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 30/05/2011 21:16 Door Erwin.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
      Onderwerpen Auteur Datum
 
2003 Noodweer, Brand na Blikseminslag
Erwin 19/12/2009 10:35
Ga naar bovenkant
Forum Het weer in Haaksbergenbezorg de laatste berichten direct op de desktop
Banner

Bezoekers

We hebben 65 gasten online