Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

 Hier kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het weer waaronder Waarnemingen in Haaksbergen, alles over het klimaat en de klimaat veranderingen, het weer in Nederland vanaf het jaar 800, weertips et cetera.

Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen.    Wachtwoord verloren?
1997 Barre kou, IJsvertier in Haaksbergen (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: 1997 Barre kou, IJsvertier in Haaksbergen
#103
1997 Barre kou, IJsvertier in Haaksbergen 11 Jaren, 10 Maanden geleden Karma: 0  
Haaksbergen 2 januari 1997
Een ‘gevoelstemperatuur’ van - 21ºC en een straffe oostenwind. Onder deze barre omstandigheden trokken slechts enkele tientallen mensen op oudjaarsdag hun rondjes op de Bergingsvijver. Met bivakmuts, sneeuwbril en minstens twee truien was het nog wel vol te houden. Maar het meeste schaatsvolk bleef of lekker thuis bij de kachel of zocht die snel weer op. De extreme kou is op deze oudejaarsdag spelbreker. Koek- en zopieverkoper Hennie Hietbrink wrijft zich de handen warm in het keetje van de IJsvereniging Haaksbergen (IJVH). De raampjes staan op een kier om het snoep niet te laten bevriezen. Warme rookworsten zwemmen in de pan, maar ze worden bijna niet verkocht. ‘De opbrengst valt vandaag tegen. Maandag was het veel drukker. Toen verkocht ik bijna drie keer zoveel. Schaatsliefhebber Mark geniet in elk geval van een lekker bakje chocolademelk. Bijkomend van de schrik na een lelijke valpartij. Tand door de lip. De schade valt gelukkig mee. ‘Hij staat voor de eerste keer op de schaatsen’, meldt zijn bibberende moeder. ‘Doe het rustig aan, Pas op voor die hardrijders’, roept ze haar zoon bezorgd na.
IJVH-voorzitter Gerhard Diepenmaat verwacht komend weekeinde meer belangstelling, omdat de temperatuur dan waarschijnlijk wat aangenamer zijn. En passant meldt de voorzitter dat tenminste drie IJVH-leden meedoen aan de Elfstedentocht. Een beperkt aantal, omdat, maar IJVH’ers lid zijn van de Vereniging ‘De Friesche Elf Steden’. Een grotere afvaardiging schrijft zich in voor de alternatieve Elfstedentocht, die 27 januari op de Weissensee wordt gehouden. Dertien IJVH-leden binden op de Oostenrijkse plas de strijd met de elementen aan.


Haaksbergen 7 januari 1997
De bittere vrieskou heeft ook voor Haaksbergen plezierige gevolgen. Zo kunnen de schaatsliefhebbers onder ons hun hart ophalen. Elke beek of vijver is dezer dagen omgeturnd tot een heuse schaatsbaan, met als voorloper natuurlijk de bergingsvijver, waarop honderden dorpsgenoten zich vermaakten. Ook enkele deelnemers aan de Elfstedentocht grepen het ijs op de bergingsvijver vorige week aan om zich in vorm te schaatsen voor de Tocht der Tochten. Op de foto ziet u het Haaksbergse ijsplezier in één oogopslag.
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 1048
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 18/12/2009 19:38 Door Erwin.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
      Onderwerpen Auteur Datum
 
1997 Barre kou, IJsvertier in Haaksbergen
Erwin 18/12/2009 19:01
Ga naar bovenkant
Forum Het weer in Haaksbergenbezorg de laatste berichten direct op de desktop
Banner

Bezoekers

We hebben 83 gasten online