Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

 Hier kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het weer waaronder Waarnemingen in Haaksbergen, alles over het klimaat en de klimaat veranderingen, het weer in Nederland vanaf het jaar 800, weertips et cetera.

Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen.    Wachtwoord verloren?
2014 Zware storm, Hoosbuien, Muizenplaag (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: 2014 Zware storm, Hoosbuien, Muizenplaag
#509
2014 Zware storm, Hoosbuien, Muizenplaag 7 Jaren, 11 Maanden geleden Karma: 0  
Haaksbergen 3 januari 2014
De vrijdagochtend verliep regenachtig met licht gesputter. In de middag werd het droog en liep de temperatuur zelfs op tot 11.4 graden waardoor de bijen weer begonnen te vliegen. Het leek wel lente.

Rond 18:40 uur stak een onweersbui met hevige bliksem de kop op. Opvallend was dat de donder lang door rolde, zoals ook bij zomerse onweersbuien. Het werd een korte maar hevige zware storm met een maximale windstoot van 95 km/uur. De gordijnen van openstaande ramen waaiden massaal naar buiten. Snel de ramen gesloten.
Het leek wel of een valwind, die met veel lawaai, neerkwam tussen Schouting Haaksbergen, aan de Ten Vaarwerkstraat, en de Welkoop, aan de Goorsestraat. Diverse bomen en enkele grote reclame borden tussen deze strook konden hier niet tegen en waaiden om. 1 boom waaide zelfs op een woning. Van enkele andere woningen waaiden de dakpannen eraf.
Tijdens deze bui daalde de temperatuur van 11.3 graden naar 5.7 graden met totaal 3mm regen. Op de barometer was een korte luchtdrukstijging waar te nemen een zogenaamde onweersneus.


Korte storm rond 18:40 uur met 3mm regen, temp. Val en luchtdruk stijging


Haaksbergen 28 februari 2014
In de weide van ten Hagen, hoek weide Waanders aan de Eibergsestraat, is een bronbemaling aangezet (door BAM) tbv. het wegpompen van grondwater voor het spuiten van een leiding onder de N18 door. 100m van het grondwaterstand meetpunt. Wat zijn de effecten ?
Op het moment van starten van de bemaling was de grondwaterstand 64cm. Op 8 maart is het grondwater gedaald tot 86 cm. Een daling van 22 cm. 5 dagen later zijn de pompen weer uitgeschakeld en opgeruimd.

Haaksbergen 24 juni 2014
Hoosbui in Haaksbergen rond 18:00 uur. In zeer korte tijd viel er 24mm. In de omliggende plaatsen viel nagenoeg geen neerslag. Voornamelijk de wijken Zienesch-Wolferink zijn ondergelopen en het leverde op verschillende plekken wateroverlast op. Ook diverse andere straten kwamen blank te staan waaronder de Werfheegde, Eibergsestraat, de Richterstraat, de Volmer en aan de Richtersstraat liep de garage van een huis onder water en de kruising Goorsestraat met de Beatrixstraat liep weer eens onder.

Haaksbergen 11 juli 2014
Rond 18:00 uur brak een hoosbui los en liet binnen een half uur 21.4mm regen en hagel naar beneden komen. De riolerin in het centrum kreeg het zwaar te verduren wardoor straten in het centrum voor de zoveelste keer onderliepen. Waaronder Eibergse- Blankenburger-, Enschedese-, Goorse- Benninkstraat en de Werfheegde. De Blankenburgerstraat werd zelfs afgesloten. In de omliggende plaatsen viel er weer nagenoeg geen neerslag

Haaksbergen 15 juli 2014
Muizenplaag dankzij de warme winter. Tientallen bewoners vroegen om hulp bij het bestrijden van muizen. Een muis kan per jaar zorgen voor enkele duizenden nakomelingen waardoor het al gauw een plaag kan worden.
Ook bij ons zijn de woelmuizen, door de zachte winter, de winter goed doorgekomen. Door een tekort aan roofvogels en uilen zelf maar aan het vangen geslagen in de boomgaarden. Vanaf eind april worden er gemiddeld drie muizen per dag gevangen. Een klein rekensommetje: tot nu toe 15 juli 2014 (80 * 3) 240 muizen gevangen.
Rond 7 augustus 2014 500 muizen gevangen. Overal duiken nu klachten op van veel muizen in schuren.

Haaksbergen 27 juli 2014
Blauwalg in de Bergingsvijver.
Door het warme weer is er afgelopen week blauwalg geconstateerd in de Bergingsvijver.

Haaksbergen 28 juli 2014
Om 17:00 werd Code Oranje afgegeven. Totaal viel er binnen 45 minuten bij ons 55mm. Het gevolg was dat enkele dakgoten het niet meer konden verwerken en overstroomden. Ook in Haaksbergen ging het weer volledig mis. Het centrum stroomde helemaal vol alsmede industrieterrein West. Hier belandde nog een auto in de volle sloot. Diverse straten werden afgezet waaronder de Blamenburgerstraat, Eibergsestraat en Enschedesestraat. Andere straten werden als zwembaden gebruikt met roeiboot en al. Leve de drempels in de straten die dit allemaal mogelijk maken. Wat een uitvindingen. En zoals de prognoses zijn met het klimaat zal het allemaal nog erger worden. De hoosbui leverde nog een dagrecord op voor 28 juli met de meeste neerslag voor deze dag. De vorige stamt uit 2012 met 36.5mm. Totaal viel er deze maandag 60mm

Haaksbergen 10 augustus 2014
In de nacht van afgelopen vrijdag op zaterdag kwam een korte hoosbui langs met in totaal 20.8 mm. In de ochtend krachtige warm aanvoelende wind uit zuidelijke richting.

Haaksbergen 11 augustus 2014
Zondag daarop rond 19:30 uur de verwachte onweersbui die ons 24.8 mm bracht in zeer korte tijd. Het waren de restanten van de orkaan Bertha. Niet de hoeveelheid is bepalend maar het tijdbestek waarin het naar beneden komt bepaalt de overlast en weer liepen diverse straten onder. Na deze hoosbui een paar schitterende foto’s kunnen maken van mooie luchten met regenbogen. Door de hoosbui heeft de grondwater stand ook weer een boost gekregen en steeg na de bui van 96 naar 56cm onder het maaiveld.
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 1056
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 12/08/2014 07:26 Door Erwin.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
Ga naar bovenkant
Forum Het weer in Haaksbergenbezorg de laatste berichten direct op de desktop
Banner

Bezoekers

We hebben 98 gasten online