Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

 Hier kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het weer waaronder Waarnemingen in Haaksbergen, alles over het klimaat en de klimaat veranderingen, het weer in Nederland vanaf het jaar 800, weertips et cetera.

Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen.    Wachtwoord verloren?
2012 Winter, Storm, Koud voorjaar (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: 2012 Winter, Storm, Koud voorjaar
#343
2012 Winter, Storm, Koud voorjaar 9 Jaren, 9 Maanden geleden Karma: 0  
Haaksbergen 3 januari 2012
Op tal van plaatsen in Twente en Achterhoek lijkt het al een beetje voorjaar met groepen kieviten en hier en daar bloeiende madeliefjes. Ook staan de eerste krokussen op opengaan.
In plaats van vorst kwakkelt de winter met recordtemperaturen richting voorjaar.

Haaksbergen 5 januari 2012
Vandaag rukte de brandweer Haaksbergen omstreeks die uur uit voor een melding van stormschade aan de Enschedesestraat (N18), ter hoogte van het Grintenbos. Ter plaatse bleek het te gaan om een boom die voor de helft was omgevallen was. De boom was in een andere boom blijven hangen. De brandweer heeft de boom vakkundig weggehaald. De Enschedesestraat is ter hoogte van het Grintebos een kwartier afgesloten geweest.
Bron: Rond Haaksbergen

Haaksbergen 30 januari 2012
De IJs- en Skeelerclub Haaksbergen (lJsch) zet alles op alles om woensdag het eerste natuurijs klaar te hebben. Dan kan de schooljeugd woensdagmiddag direct schaatsen.
IJsch heeft voor alle zekerheid het draaiboek voor de eerste marathon op natuurijs nagelopen en afspraken gemaakt met verenigingen die daarin meedraaien. Maar Richard Lansink van de ijsclub houdt er ernstig rekening mee dat de eerste marathon dit jaar niet doorgaat. Ook niet bij de concurrenten in Gramsbergen, Veenoord of Noordlaren. IJsclubs in deze plaatsen proberen elkaar elk jaar de loef af te steken met de eerste marathon op,natuurijs.
Haaksbergen was vaak de eerste, maar vorig jaar deed Noordlaren het beter. Het probleem dit jaar is dat de A1-rijders deze week zo'n beetje allemaal op de Weissensee in Oostenrijk schaatsen. Woensdag wordt daar het open Nederlands marathonkampioenschap gehouden. Drie dagen later vindt op dat meer de 200 kilometer lange alternatieve Elfstedentocht plaats.
Gezien de vorstvoorspellingen kan het nu hard gaan. Ook elders in de regio begint de schaatskoorts op te lopen.
Bron: tcTubantia

Haaksbergen 15 februari 2012
Februari heeft nog nooit zo’n koude start gehad. De start was zelfs een graad kouder dan de Siberische februari van 1956.
De eerste 11 dagen van februari zijn de koudste geweest in 111 jaar tijd. Gemiddeld over dag en nacht lag de temperatuur in Haaksbergen op -7,3 graden. Sinds het begin van de meetreeks in 1901 is het in februari in dezelfde periode niet zo koud geweest.
Zondag 29 januari begon de vorstaanval, start van de extreme vorstperiod van 10 dagen.
Maandag de 1e ijsdag van –6 graden. Woensdag middag ging de ijsbaan open. Donderdag –10.1 graden. Vrijdag –13 graden bij een Gevoelstemperatuur van -16.9 bij 1038 mBar en een luchtvochtigheid van 37%.

Haaksbergen 24 juni 2012
Door het koude voorjaar is het broedseizoen van de kievit dit jaar later dan in voorgaande jaren. Deze conclusie trekt Sovon Vogelonderzoek Nederland. De vertraging komt vooral door de koude aprilmaand. Ook was het koud en nat voor vogels op de trekroutes vanuit Afrika. Naar verwachting heeft dit vooral soorten als de boerenzwaluw parten gespeeld. Sovon heeft ook de eerste cijfers van de kievit op een rij gezet. Aanleiding waren aanwijzingen voor een dramatische terugloop van het aantal broedende kieviten. De bange vermoedens blijken waar: het aantal kieviten loopt opnieuw terug.
Bron: tcTubantia

Haaksbergen 23 oktober 2012
Nog nooit was het in Nederland op 22. oktober zo warm als gisteren.
Zeer warm voor. de tijd van het jaar, het lijkt wel lente, meldde weeronline.nl. Op het hoogtepunt was het ‘s middags in De Bilt 22,0 graden Daarmee is het oude record (21,4 graden) uit 1989 verbroken aldus de woordvoerder. Het warmst werd het in het Gelderse Deelen (22,2 graden). Met nog geen 14 graden was het op de Waddeneilanden het minst warm. In Haaksbergen beleef de thermometer steken bij 20.7 C
Bron: tcTubantia

Haaksbergen 1 december 2012
Meteo Consult begint deze winter met een waarschuwingsdienst voor gladde fietspaden. Volgens de meteorologische dienst zijn fietspaden vaak 2 graden kouder dan wegen en daardoor vaker en eerder glad. Omdat gemeenten en provincies pas gaan strooien als de weg glad is, kunnen ongelukken worden voorkomen.
Met de Nederlandse kwakkelwinters betekent dat dat je vaak alleen een fietspad hoeft te strooien. Het temperatuurverschil komt doordat de isolerende fundering van de zandlaag onder fietspaden dunner is. Het asfalt koelt daardoor sneller af. Ook liggen fietspaden vaker in de schaduw omdat ze dichter bij bomen en huizen zijn aangelegd. Fietspaden met gekleurd asfalt, rood en groen zijn populair, reflecteren meer zonlicht waardoor het asfalt minder warm wordt.
Fietspaden op stalen bruggen zijn tot drie graden kouder dan het wegdek voor auto’s op diezelfde brug. Bruggen worden sowieso sneller glad. Later in het seizoen worden de temperatuurverschillen kleiner, omdat de kou dan verder in het wegdek is getrokken. Het effect van strooien op het fietspad wordt verslechterd als water vanaf de naastgelegen weg over het pad stroomt en zout wegspoelt. Strooien met pekel werkt beter op fietspaden dan strooien met zout.
Volgens de fietsersbond bedraagt de schade door valpartijen in de sneeuw 51 miljoen euro.
Bron: tcTubantia

Haaksbergen 3 december 2012
2012 gaat voor Nederland de boeken in als een jaar met een lange herfst. De bladeren verschoten later dan gemiddeld van kleur en de ook bleven de bladeren langer aan de bomen zitten. Dat meldt de website www.natuurbericht.nl.
De beuk en eik waren dit jaar de laatste grote boomsoorten die zonder blad stonden. Dat gebeurde pas op 22 november, respectievelijk twee weken en een week later dan normaal.
Bron: tcTubantia

Haaksbergen 8 december 2012
IJs- en Skeeler Club Haaksbergen, kortweg IJSCH, is er klaar voor: een schaatsmarathon op natuurijs. En dan het liefst de eerste in Nederland.
Het is hopen op wat koude lucht uit het noorden of oosten", aldus Jaap in 't Veld, voorzitter van de werkgroep Eerste Marathon Op Natuurijs (EMON). ,Met twee nachten matige vorst dus tussen -5 en -10 graden, is het mogelijk om een marathon te schaatsen. Dan mag het dus overdag niet dooien.
De komende dagen belooft het kwakkelende weer volgens In 't Veld nog geen groen licht. Maar eerst moet nog een ander probleem uit weg worden geruimd: sneeuw. Het kan boven een sneeuwlaag wel goed gaan vriezen, maar door de isolerende werking van de sneeuw zal het onder die laag niet koud genoeg zijn.
De eerste voorbereidingen zijn met bijeenkomsten van de werkgroep EMON in de zomer begonnen. Dit najaar is de schaatsbaan bladvrij gemaakt en is er een laag van vijf centimeter water aangebracht. Volgens de werkgroepvoorzitter staat de ijsvereniging in de startblokken om voor de vijfde keer de eerste schaatsmarathon op natuurijs in Nederland binnen te halen. Het is wachten op matige vorst, aldus Jaap in 't Veld. Als dat gebeurt zijn wij er klaar voor.
Bron: tcTubantia
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 1048
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 08/12/2012 10:46 Door Erwin.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
      Onderwerpen Auteur Datum
 
2012 Winter, Storm, Koud voorjaar
Erwin 04/01/2012 18:29
Ga naar bovenkant
Forum Het weer in Haaksbergenbezorg de laatste berichten direct op de desktop
Banner

Bezoekers

We hebben 81 gasten online