Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Op deze pagina verschijnen regelmatig nieuwe bijdragen over het weer in Haaksbergen en aanpassingen van deze website.
Het nieuwste bericht verschijnt als eerst.
Er word de lezers een mogelijkheid geboden om reacties onder de berichten te plaatsen.
Klik altijd op de koptekst. Het kan zijn dan een bericht langer is dan wordt weergegeven.

27.06.2009 00:00:00
Erwin

De meetgegevens van WeerstationHaaksbergen worden via HWA al beschikbaar gesteld aan MeteoConsult, deze gebruikt de gegevens onder andere voor het genereren van de weersverwachting voor de komende vier dagen. Zie de hoofdpagina.
Onlangs zijn wij ook benaderd door de KNMI met de vraag om de weergegevens beschikbaar te stellen aan de KNMI zie onderstaand. Dit is een gedeelte van de brief van de KNMI.

Beste weeramateurs,

Amateurweerstations worden steeds professioneler. Ook wordt door weeramateurs steeds vaker digitaal gemeten, wat uitwisseling van gegevens heel makkelijk maakt. Hetweeractueel (HWA) is daar een prachtig voorbeeld van. Het is ons op het KNMI duidelijk geworden dat jullie als weeramateurs een interessante bron van meteorologische gegevens zijn. Met name voor klimaatonderzoek, en misschien ook als aanvulling voor de meteorologen in de weerkamer. Daarom zouden we erg graag willen samenwerken met weeramateurs.

In het verleden zijn weeramateurstations vaak gezien als minder betrouwbaar vanwege hun lokatie. De meeste van jullie meten in stedelijk gebied, wat een verstoord beeld oplevert ten opzichte van de metingen van de KNMI-stations in het buitengebied. De laatste tijd stijgt echter het bewustzijn er van, dat dit 'stadseffect' niet alleen een vervelende verstoring van meetgegevens is. Het is ook een interessant onderwerp voor onderzoek. Zeker met het oog op klimaatverandering is het belangrijk om bijvoorbeeld te weten hoe veel warmer het in de stad is dan in het buitengebied. Momenteel zijn we op het KNMI bezig met een onderzoeksproject over klimaat en klimaatverandering in Nederlandse steden. Hier zouden weergegevens van amateurmeteorologen in én buiten de stad een belangrijke bijdrage aan kunnen leveren.

De gegevens worden alleen gebruikt voor onderzoek naar stadsklimaat in het hierboven genoemde project, door onderzoekers van het KNMI en Wageningen Universiteit. In de toekomst zouden we ze ook graag voor ander onderzoek willen gebruiken.

Met vriendelijke groeten,

KNMI Klimaatdata en -advies


Reacties 0  

27.05.2009 17:15:34
Erwin

Gisteren hebben we sinds het online gaan van de site op 10 april 2009 de 10.000ste bezoeker op de hoofdpagina mogen verwelkomen.
In deze periode hebben we wat het weer betreft een droogte record mee mogen maken en over de site vele positieve reacties. De weerbanner werd geplaatst op Haaksbergse sites van verenigingen en bedrijven. Foto's over het weer uit Haaksbergen worden steeds meer aangeboden. Het is mij opgevallen dat de meeste berichten en vragen via het Contact verlopen. Voor berichten is eigenlijk het gastenboek opgezet en vragen kunt u beter plaatsen op het Forum. Op het Forum zal ook gereageerd kunnen worden door andere bezoekers wat kan leiden tot een sneller antwoord op de vraag.

Welke uitbereidingen zitten er de komende tijd aan te komen:
Op dit moment ben ik druk bezig met het uitwerken van historische weergegevens van Haaksbergen en omgeving, deze gaan terug tot het jaar 1893. Van deze gegevens zullen overzichten op de site geplaatst worden en bij de Actuele weer gegevens worden de extremen van de betreffende dag uit het verleden vermeld.
Daarna zal het Forum aangepakt worden. Hier komt onder ander informatie over de toegepaste apparatuur en zullen artikelen geplaatst worden met betrekking tot historische/extreme weermomenten in Haaksbergen welke terug gaan tot voor het jaar 1900.
Er loopt een onderzoek naar een zogenaamde weercamera (webcam). Deze camera zal het actuele weer, vanuit het zuid/westen, in Haaksbergen 24 uur per dag weergeven.
Het is ook de bedoeling om bijzondere/extreme weersverwachtingen als nieuws te vermelden.

Verder wens ik de bezoekers veel plezier met de weersite en suggesties, ideeën en opmerkingen zijn altijd welkom.
Met vriendelijke groeten Erwin.

29/11/2010: 100.000ste Bezoeker.

22/08/2011: 200.000ste Bezoeker.

25/03/2012: 300.000ste Bezoeker.

13/08/2012: 400.000ste Bezoeker.

19/01/2013: 500.000ste Bezoeker.

29/05/2013: 600.000ste Bezoeker.

13/09/2013: 700.000ste Bezoeker.

06/05/2014: 800.000ste Bezoeker.

27/10/2014: 900.000ste Bezoeker.

15/05/2015: 1.000.000ste Bezoeker. Volgens onze provider: 4.7 miljoen bezoekers en 106 miljoen hits.

19/07/2017: 2.000.000ste Bezoeker. Volgens onze provider: 8.0 miljoen bezoekers en 242 miljoen hits.


Reacties 0  

20.04.2009 19:31:46
Erwin

Vandaag de weerspreuken toegevoegd.
Vroeger, in de tijd dat men nog niet beschikte over moderne communicatie middelen als radio, tv, computers etc. moest men het hebben van oude volkswijsheden die ze verpakten in prachtige en makkelijk te onthouden weerspreuken. Het blijkt nog steeds dat deze spreuken verrassend veel waarheid bevatten.

Weerspreuken worden weergegeven onderaan de pagina "Het weer".
De eerste regel bevat de spreuk voor de huidige maand in het Nederlands. De middelste regel de spreuk voor de huidige maand in het Twents. De laatste regel geeft een algemene spreuk weer.
Elke keer als u zich opnieuw aanmeld zullen er andere spreuken verschijnen.
De komen dagen zullen de weerspreuken aangevuld worden met nieuwe weerspreuken.


Reacties 0  

20.04.2009 10:06:42
Erwin

In de provincie Overijssel is code droog, droogte waarschuwing, afgekondigd. Dat houdt in dat er geen open vuur mag worden gestookt in het buitengebied. Door de warmte is het droog in de natuur wat het brandgevaar verhoogt. De bovenkant van de bodem is door de weinige regenval, van de afgelopen periode, gortdroog geworden.
Code droog wordt ieder voorjaar wel een keer afgekondigd. Dan is de natuur volgens de brandweer het droogst doordat er nog weinig sappen in de bomen en struiken zitten. In de zomermaanden wordt de code minder vaak afgekondigd.

Het advies voor het stookverbod is gedaan door de regionale brandweerkorpsen IJssel-Vecht en Twente vanwege de aanhoudende droogte. Gemeenten mogen zelf bepalen of ze het advies van de brandweer overnemen. Diverse Overijsselse gemeenten hebben inmiddels een stookverbod afgekondigd.
De brandweer waarschuwt eveneens voor het weggooien van sigarettenpeuken. “Een peuk kan een fikse brand tot gevolg hebben.”


Reacties 0  

11.04.2009 14:30:23
Erwin

Nog nooit is het zo vroeg in het voorjaar zo warm geweest als gisteren, vrijdag 10 april 2009. Het was gisteren bijzonder warm voor de tijd van het jaar met 26,1 ºC op mijn station. Deze dag zal als warmste dag in het voorjaar worden bijgeschreven in de weerboeken van weerstationhaaksbergen.
10 April 1952 met 22,5 ºC komt hier nog het dichts bij in de buurt alhoewel op 29 maart 1968 was het 24,5 ºC. Maar dat het ook anders kan bewijst 10 april 1977, toen vroor het zelfs -4,4 ºC.


Reacties 0  

04.04.2009 14:31:00
Erwin

Het was deze week een prachtige zonnige lente week met een topper op vrijdag, de thermometer schoot door richting 24.5 ºC. Ook de inwoners van Haaksbergen genoten van de zonnige vrijdag zoals te zien was op de terrassen op de markt. De bijen vlogen ook fanatiek en haalden ruimschoots stuifmeel van de planten die in bloei stonden. Voor meer leuke lente foto’s kijk eens op weerfoto’s met de fotoalbums van weerstationhaaksbergen.

 


Reacties 0  

02.04.2009 17:06:14
Erwin

Vandaag de mogelijkheid toegevoegd om je te abonneren op het nieuws dmv. een RSS nieuwsFeed.

Maar wat is nu RSS nieuwsfeed zou je zeggen en wat heeft dit met het Nieuws te maken. Een RSS nieuwsfeed is een mogelijkheid die je aan je bezoekers aan kunt bieden om informatie te sturen als je website ge-update is. Ze hoeven dus niet steeds naar je site te komen om te zien of er iets nieuws is.
Om die update te kunnen ontvangen maakt je bezoeker gebruik van een Feed Reader. Deze kan op de PC geïnstalleerd zijn, maar steeds meer browser hebben er een standaard aan boord. De Internet Explorer heeft er bijvoorbeeld ook een.

Internet Explorer (IE):
Voeg de RSS Feed toe aan Internet Explorer op de volgende manier.
Voor de eerste keer selecteer de   icon, "Abonneer je op het nieuws".
Selecteer vervolgens: "Subscripe to this feed". Klik vervolgens op "Subscripe".
Nadat je dit hebt gedaan selecteer je in IE: Favorieten | Feeds | Weerstationhaaksbergen.
Vervolgens ziet u het laatste nieuws van weerstationHaaksbergen.


Mozilla Firefox (MF):
Voeg de RSS Feed toe aan Mozilla Firefox op de volgende manier.
Voor de eerste keer selecteer de   icon, "Abonneer je op het nieuws".
Abonneren op deze feed via: Selecteer "Bladwijzers". Klik daarna op "Nu abonneren"
Selecteer voor de naam: "Bladwijzer menubalk". Klik daarna op "Toevoegen"
Nadat je dit hebt gedaan verschijnt er in de werkbalk: "Bladwijzer menubalk" het RSS icon met de tekst: "nieuws | Weerstationhaaksbergen".
Als u dit selecteert  ziet u vervolgens het laatste nieuws van weerstationHaaksbergen.


Reacties 0  

21.03.2009 06:36:44
Erwin

Lente of voorjaar is een van de vier seizoenen. De lente begint op het noordelijk halfrond (meestal) op 20 maart en eindigt (meestal) op 21 juni. Tijdens de lente worden in de noordelijker streken van het noordelijk halfrond de bomen veel groener en gaan veel planten bloeien; geleidelijk wordt het warmer en wordt de kans op vorst kleiner; na IJsheiligen (11 - 14 mei) is de kans op vorst klein

Gisteren 20 maart om 12.44 uur is de astronomische lente begonnen en op dat moment stond de zon precies boven de evenaar. Dag en nacht duren op de eerste dag van de lente overal ter wereld ongeveer even lang.

De weerkundigen gebruiken een opeenvolgende periode van drie maanden.

De komende tientallen jaren begint de astronomische lente vrijwel ieder jaar op 20 maart en vanaf 2044 komt zelfs 19 maart als begindatum in de tabellen voor. Na 2003 en 2007 begint de lente deze eeuw alleen nog in 2011 op 21 maart, zoals vroeger. Na 2102 is het begin van de lente weer terug op de 21e.


Reacties 0  

19.03.2009 18:13:17
Erwin

Naar aanleiding van vragen om een weerbanner met kleiner formaat, is deze vanaf vandaag beschikbaar.

Er zijn nu twee soorten:
-    Weerbanner met 24 uurs weersverwachting van 377 x 124 pixels.
-    Weerbanner zonder weersverwachting van 300 x 124 pixels.


Reacties 0  

16.03.2009 20:22:59
Erwin

Je kunt wel merken dat het weer leeft in Haaksbergen
Vanavond konden wij 65 gasten, gelijktijdig online, verwelkomen.


Reacties 0  

Pagina 9 van 10
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>
Banner

Bezoekers

We hebben 64 gasten online