Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Op deze pagina verschijnen regelmatig nieuwe bijdragen over het weer in Haaksbergen en aanpassingen van deze website.
Het nieuwste bericht verschijnt als eerst.
Er word de lezers een mogelijkheid geboden om reacties onder de berichten te plaatsen.
Klik altijd op de koptekst. Het kan zijn dan een bericht langer is dan wordt weergegeven.

28.05.2013 19:18:07
Erwin

Op 27 mei 2013 werd een Hellmann regenmeter toegevoegd aan Weerstation Haaksbergen.
Deze naar Professor Hellmann principe uitgevoerde regenmeter is gemaakt van RVS en bestaat uit een aantal onderdelen: een bovenste en onderste deel gemaakt van roestvrij staal, een maatcylinder en een metalen montagebeugel om de regenmeter op een houten paal te kunnen bevestigen.

De rand van de trechter, bovenop een diepe bak, is zo scherp mogelijk gehouden en zo qua vorm geconstrueerd, dat regendruppels, die eenmaal binnen het opvangoppervlak van de regenmeter zijn gevallen, niet meer naar buiten kunnen spatten. Verder bevat het opvangvat een zeer nauwe opening, waardoor het water daarin nauwelijks kan verdampen.

Ook heeft de meter een grote opvangoppervlakte van 100 cm2, waardoor hij zeer nauwkeurig kan meten. De regenmeter voldoet hiermee aan de eisen en afmetingen voor het doen van nauwkeurige neerslagmetingen. Regenmeters naar het Hellmann principe worden ook gebruikt op alle professionele weerstations.

De automatisch gemeten hoeveelheid neerslag zal regelmatig vergeleken worden met de gevallen neerslag in de Hellmann meter. Zodoende wordt gewaarborgd dat de automatisch gemeten neerslag ook klopt met wat er in de praktijk is gevallen.
  
 Banner

Bezoekers

We hebben 106 gasten online