Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

 Hier kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het weer waaronder Waarnemingen in Haaksbergen, alles over het klimaat en de klimaat veranderingen, het weer in Nederland vanaf het jaar 800, weertips et cetera.

Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen.    Wachtwoord verloren?
2008 Schade door noodweer, Schaatsmarathon (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: 2008 Schade door noodweer, Schaatsmarathon
#112
2008 Schade door noodweer, Schaatsmarathon 12 Jaren, 1 Maand geleden Karma: 0  


Haaksbergen 22 juni 2008
De korte, hevige regenval en hagelbui die zondagmiddag rond twee uur over Twente trok, heeft vooral in en rond Haaksbergen tot overlast gezorgd. In het laaggelegen centrum liepen veel straten onder water. Maar ook op de Eibergestraat stroomde water over de weg. Ook veel bomen bezweken door de windstoten.
De plaatselijke brandweer was enige tijd bezig om complete bomen en grote takken die op het wegdek van de N18 waren gevallen, tussen Haaksbergen en Eibergen, te verwijderen.
Tijdens het noodweer kwamen hagelstenen zo groot als pingpongballen naar beneden. Talloze auto's raakten daardoor beschadigd.
Ter hoogte van het Danspaleis, bij de afslag Neede, moest een omgevallen boom in stukken worden gezaagd.
In de kleine kern Haarlo gingen huis aan huis ruiten en kassen aan scherven. De hevige hagelbui, met hagelstenen zo groot als kippeneieren, vernielde grote delen van maisvelden.

Bomen tegen de vlakte

In de bossen op het landgoed Lankheet is de afgelopen dagen door de storm veel schade ontstaan. Honderdjarige stammen zijn ontworteld of doormidden gebroken. Ook jonge bosopstanden, die veel hebben geleden onder de zware sneeuwval van november 2005, zijn plaatselijk zwaar gehavend door de hevige wind. Het is momenteel zeer gevaarlijk in de bossen. Er zijn veel loshangende takken die, als er weer harde wind komt, uit de bomen kunnen vallen. Het is daarom voor bijvoorbeeld wandelaars verstandig om voorlopig even uit de bossen te blijven. Het is gewoon te riskant.
Haaksbergen 28 december 2008
Opnieuw primeur voor Haaksbergen op natuurijs, haaksbergen organiseert zondag de eerste marathon op natuurijs. het won de strijd voor de derde keer op rij voor Noordlaren en Veenoord. Het ijs voor de eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen is zondagochtend definitief goedgekeurd. Volgens wedstrijdcoördinator Teun Breedijk van de schaatsbond KNSB heeft het ijs een dikte van 4,5 centimeter. Hij sprak van perfecte omstandigheden.Aanvankelijk wilde het bestuur van de IJs- en Skeelerclub Haaksbergen in verband met de zondagsrust op die dag geen marathon organiseren. Maar uiteindelijk werd zaterdag toch anders besloten. Vrijdag lag er al een halve centimeter ijs op de geasfalteerde skeelerbaan. Eind oktober werd er al water op de baan gepompt.
De ijsmeesters in Veenoord en Noordlaren werkten in de nacht van vrijdag op zaterdag hard om de ijsbaan wedstrijdklaar te maken, maar moesten het toch weer afleggen tegen Haaksbergen
De temperatuur daalde vandaag tot -4.2ºC, op klomphoogte zelfs naar -5.2ºC. (Een dag later zakte de temperatuur verder zelfs naar -10.6ºC)

De vrouwen starten zondag om 19.00 uur, de mannen volgen een uur later.

Het feestje voor de schaatsfamilie De Vries uit Haule was zondagavond in Haaksbergen compleet. Na de zege van Elma de Vries in de eerste marathon op natuurijs bij de vrouwen, zegevierde vervolgens haar broer Bob in de mannenwedstrijd over 100 ronden. Bob de Vries was de snelste in de sprint van een groep van zeventien schaatsers, die na zestig ronden was ontstaan. De zeventien vluchters hadden een ronde voorsprong op het peloton. Voor Bob de Vries was het zijn tweede seizoenszege. Hij is ook de leider in de strijd om de Essent Cup. Achter De Vries eindigde Sander Kinga als tweede. Roy Boeve finishte als derde, Karlo Timmerman als vierde en Joost Juffermans als vijfde.

Zijn zus Elma had overdag in Heerenveen op de NK allround als nummer twee in het eindklassement ook al een startbewijs voor de Europese titelstrijd allround veroverd.
De orgsanisatoren wachtten zondagavond even op De Vries. Die moest na de huldiging op het NK allround in Heerenveen flink gas geven om het startschot in Haaksbergen te halen. "Ik stond al op het podium te trappelen.
Ik baalde, want de huldiging liep uit." Om iets over zevenen arriveerde ze in Haaksbergen, om tien over zeven startte de marathon over 60 ronden. "Het was een race tegen de klok, maar zeker de moeite waard", stelde de winnares.
Na vijftig van de zestig ronden namen veertien schaatssters de benen. De Vries zat erbij. Last van vermoeide benen had ze kennelijk niet. "Ik wilde hier graag rijden. Het is tenslotte de eerste."
Dat het wellicht niet verstandig was om zo kort achter elkaar opnieuw met haar krachten te smijten, kwam niet in De Vries op. "Ik weet dat ik dit kan. Het was een superweekeinde", klonk het meer dan voldaan.
Elma de Vries was na zestig ronden de sterkste in de sprint van een kopgroep van veertien. Die groep had een ronde voorsprong genomen op het peloton. Mariska Huisman eindigde als tweede, de Amerikaanse Chris Witty als derde. Voor De Vries was het haar zesde seizoenszege op de marathon.

Na de wedstrijd werd de volgende dag de baan geprepareerd en kon de bevolking van Haaksbergen aan het schaatsen. Zie de foto’s voor een kleine impressie.


Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 1068
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 21/12/2009 19:32 Door Erwin.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
      Onderwerpen Auteur Datum
 
2008 Schade door noodweer, Schaatsmarathon
Erwin 21/12/2009 18:37
Ga naar bovenkant
Forum Het weer in Haaksbergenbezorg de laatste berichten direct op de desktop
Banner

Bezoekers

We hebben 100 gasten online