Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

 Hier kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het weer waaronder Waarnemingen in Haaksbergen, alles over het klimaat en de klimaat veranderingen, het weer in Nederland vanaf het jaar 800, weertips et cetera.

Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen.    Wachtwoord verloren?
Klimaatinzichten (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: Klimaatinzichten
#72
Klimaatinzichten 11 Jaren, 10 Maanden geleden Karma: 0  
De laatste klimaatinzichten van 2009
De opwarming van de aarde zet door. Het hitterecord dateert van 1998, maar in dat jaar stuwde het weersverschijnsel EI Nino de wereldwijde temperatuur extra op. Sinds 2000 zijn acht van de tien warmste jaren ooit gemeten maar de sterke opwarming van de aarde die de afgelopen decennia plaatsvond, lijkt af te vlakken. Dat kan toeval zijn, iedere trend heeft zijn fluctuaties, of een gevolg van klimaateffecten zoals El Ninio of van de inactiviteit van de zon.

Het zeeijs op Antarctica en de Noordpool smelt sneller dan verwacht.
Het winterijs was in 1980 nog 3,8 meter dik, vorig jaar was dat 1,9 meter. Ook het landijs verdwijnt in hoger tempo, met als gevolg een stijging van de zeespiegel. Nederland krijgt eind deze eeuw naar verwachting te maken met 0,4 tot 1,05 meter zeespiegelstijging, ten opzicht van het ijkjaar 1990.

Koraalriffen dreigen te verdwijnen door verzuring van de oceanen. Ook nemen bossen minder broeikasgassen op door klimaatverandering. Veel dieren en planten kunnen zich niet aanpassen, maar exacte gegevens ontbreken.

De uitzonderlijk lage zonneactiviteit kan de wereldwijde temperatuurstijging met gemiddeld 0,2 graden temperen. Dat verandert echter niets aan de verwachting dat de aarde eind deze eeuw gemiddeld drie tot vier graden dreigt op te warmen.

Om de doelstelling van maximaal twee graden opwarming te halen, noodzakelijk om grote rampen te voorkomen, moet de uitstoot van broeikasgassen rond 2020 gaan dalen.

De landbouwopbrengst in het oosten van de Verenigde Staten kan met 30 tot 80 procent teruglopen als de opwarming twee graden overschrijdt. Rijke landen kunnen zich aanpassen, voor ontwikkelingslanden dreigen grote problemen.

2009 Klimaat verandering: sceptici versus wetenschappelijk
Sceptische Conclusie:
Het was in de middeleeuwen eigenlijk warmer dan nu.
Tussen de jaren 800 en 1300 was er een Middeleeuwse warme periode waarbij de temperaturen zeer hoog waren. Druiven werden gekweekt in Engeland. De Vikingen koloniseerden Groenland. Dat gebeurde eeuwen voordat we begonnen met het pompen van CO2 in de atmosfeer. Een mogelijk bewijs dat CO2 en temperatuur niet in verband staan. Vanwege dit bewijs, en door de opwarming van de 20ste eeuw uniek te maken, bagatelliseren UN - wetenschappers voortdurend deze middeleeuwse periode in hun gegevens.

Wetenschappelijke Conclusie:
In de middeleeuwen was het in sommige gebieden van de wereld warmer en in andere niet. Dit was waarschijnlijk een lokale opwarming, in plaats van een globale opwarming van de aarde, dat wil zeggen niet gelijkwaardig aan de huidige opwarming. IJskernen laten zien dat er perioden zijn van zowel koude als warmte, over de gehele wereld op een bepaald moment. Maar er is weinig bewijs dat het een grote invloed had op het zuidelijk halfrond (deels te wijten aan de weinige Zuid gegevens). Resultaat: er is niet genoeg bewijs om te concluderen dat middeleeuwse temperaturen de 20e eeuw hebben bereikt.
Bron: NESDIS

Sceptische Conclusie
De stijgende CO2-niveaus zijn niet altijd verbonden met de stijgende temperaturen.
Vanwege de extreme weersomstandigheden, is de Noordpool temperatuur vaak een dramatische barometer van het wereldwijde klimaat. Maar de Noordpool temperatuur komt niet overeen met de menselijke CO2-uitstoot.

Wetenschappelijke Conclusie:
Een enkele grafiek voor een enkele, kleine gebied is niet genoeg bewijs. Je kunt geen conclusies trekken over de opwarming van de hele planeet door te kijken naar een klein gebied. Het is als het vergelijken van appels en peren. Het is moeilijk te zeggen wat de oorzaak is geweest van de opwarming van de Noordpool in de jaren 1930. Of is het hetzelfde mechanisme geweest dat de opwarming van de aarde vandaag de dag veroorzaakt.
Bron: Polyakov, NASA.

Sceptische Conclusie
De door de mens veroorzaakte CO2 kan niet de oorzaak zijn van de klimaatverandering. Wat dan ook de effecten zijn op de mondiale temperatuur en wat de opwarming van de aarde dan ook veroorzaakt, als dat al bestaat, is niet de CO2. Wat dan ook de oorzaak is, het werkt als volgt. Een oorzaak beïnvloedt het klimaat. De temperatuur verandert. De oceanen passen zich aan over een periode van decennia en eeuwen. Dan zal de balans van CO2 in de atmosfeer toenemen. Dus de globale paniek over de door de CO2 veroorzaakte opwarming van de aarde is ongegrond en angst zaaiend. De UN - rapporten over deze kwestie zijn bevooroordeeld, onwetenschappelijk en paniek zaaiend.

Wetenschappelijke Conclusie:
De door de mens veroorzaakte CO2-uitstoot zijn de oorzaak van de klimaatverandering van deze tijd. We beweren niet dat de broeikasgassen de belangrijkste oorzaak van de ijstijden en de opwarming cycli zijn. Wat klimaatveranderingen drijft, en wat lang geleden al is aangenomen, is dat de verschillen in de baan van de aarde rond de zon, gedurende duizenden jaren de oorzaak is. In een normale opwarming cyclus, warmt de zon de aarde op, waardoor de aarde heter wordt. De oceanen warmen op, en geven enorme hoeveelheden CO2 vrij. Dit zorgt voor een broeikaseffect dat de opwarming van de aarde veel intenser maakt. Dat is waarom de CO2 uitstoot van de mensheid dus levensgevaarlijk is. We zijn uit de pas aan het lopen met de natuurlijke cyclus. En we hebben nog niet eens de fase bereikt waarin de oceanen opwarmen.
Bron: UK Met Office / Guardian Fatablog.
Meer informatie vindt u hier

07/08/2011 Nieuwe gegevens NASA: "Global warming is paniekzaaierij"
Dit zou wel eens de doodsteek kunnen betekenen voor alle klimaat alarmisten. De satellietgegevens van NASA laten zien dat de hoeveelheid warmte, die de aarde laat ontsnappen naar de ruimte, in de periode van 2000 tot heden vele malen groter blijkt te zijn dan de alarmerende modellen eerder voorspeld hadden.
Deze nieuwe satellietgegevens van NASA zijn van cruciaal belang omdat alle wetenschappers, alarmisten en realisten het vurig over eens zijn dat we niet meer onder de opwarming van de Aarde uit kunnen. Nieuwe studie toont echter aan dat de toekomstige opwarming van de Aarde veel minder zal zijn, dan de computermodellen van de Verenigde Naties voorspellen. Dit wordt ook ondersteunt door eerdere studies die wijzen op stijging van de atmosferische kooldioxide. Dit geeft ook veel minder warmte, dan de alarmisten beweren.

Wetenschappers die met elkaar in debat zijn over de opwarming van de Aarde, vragen zich af hoeveel warmte er direct wordt gevangen door de menselijke uitstoot van kooldioxide. Het antwoord is kort, maar krachtig: Niet veel. Echter, de belangrijkste kwestie in de opwarming van de Aarde is toch wel de vraag, of door de uitstoot van kooldioxide indirect meer warmte wordt gevangen. Het gevolg daarvan zou zijn stijging luchtvochtigheid en toename cirrus wolken. Alarmerende computermodellen gaan ervan uit dat de menselijke uitstoot van koolstofdioxide indirect aanzienlijke stijging van de luchtvochtigheid en cirruswolken veroorzaakt, maar real-world data heeft aangetoond dat de uitstoot van kooldioxide niet de oorzaak is van zo veel luchtvochtigheid en cirruswolken. Dit is in schil contrast van wat de alarmerende computermodellen hebben voorspeld.
Bron: Discovery Channel Nederland

22/10/2011 Nieuw onderzoek bevestigt opwarming aarde
Een onderzoek genaamd "The Berkely Project" naar de trend van de temperatuur in de atmosfeer wereldwijd, bevestigt de temperatuurtrend die in andere onderzoeken al gerapporteerd waren. De eerdere onderzoeken waren echter na Climategate in een kwaad daglicht komen te staan i.v.m. met publicaties van mailwisselingen tussen diverse onderzoekers waarin minder verstandige opmerkingen waren gemaakt. Sommige groepen meenden daaruit te kunnen concluderen dat er wel eens "met data gerommeld zou kunnen zijn".
Deze aantijgingen zijn nu klip en klaar weerlegd door het nieuwe onderzoek van een geheel nieuw onderzoeksteam van 10 wetenschappers, waaronder Nobelprijswinnaar en fysicus Seal Perlmutter.
De Berkeley Group geeft ook aan dat de schommelingen van de wereldtemperatuur van jaar tot jaar vooral door de variaties van de temperatuur van de noordelijke Atlantische Oceaan komt.

Het onderzoek is uitgevoerd onder leiding van professor Richard Muller van de Universtiteit van Califrornia: hij was bezorgd over de claims van sceptici dat de teams van klimaatonderzoekers niet geheel open waren geweest met hun data.

Het onderzoek werd gefinancierd door een groot aantal sponsoren waaronder de Koch brothers, miljardais en US industriëlen, die ook grote sommen geld hebben uitgegeven aan klimaatsceptische sites die zowel de oorzaak van de wereldwijde opwarmingen als ook de opwarmingen zelf van de hand wijzen en dat trachten te bewijzen met een scala aan tegenargumenten. Daaronder worden met name - wat relevant is voor dit onderzoek - verkeerde temperatuurmetingen geclaimd.
Dat is nu met de uitkomsten van het nieuwe onderzoek in ieder geval tegengesproken.
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 1044
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 07/12/2013 08:08 Door Erwin.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
      Onderwerpen Auteur Datum
 
Klimaatinzichten
Erwin 04/12/2009 19:06
 
thread linkthread link Klimaatinzichten 2012
Erwin 18/10/2012 20:43
 
thread linkthread link Klimaatinzichten 2013
Erwin 06/12/2013 18:29
 
thread linkthread link Klimaatinzichten 2014 tot 2018
Erwin 12/08/2014 07:36
 
thread linkthread link Klimaatinzichten 2018
Erwin 15/08/2018 18:51
 
thread linkthread link Klimaatinzichten 2019 tot heden
Erwin 13/08/2019 08:38
Ga naar bovenkant
Forum Het weer in Haaksbergenbezorg de laatste berichten direct op de desktop
Banner

Bezoekers

We hebben 101 gasten online