Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 
Windsnelheidmeter vervangen

Eind mei viel het mij op dat de gemeten windsnelheid iets achter bleef met betrekking tot de actuele windsnelheid. Toen is er een nieuwe Anemometer type: 6410 voor de Davis Vantage Pro2 besteld wat enkele dagen later werd afgeleverd.

Helaas lieten de weersomstandigheden het niet toe om de bestaande windsnelheidmeter te vervangen. Dan waaide het te hard, dan weer regende het dan was er weer wat anders aan de hand. Maar vanochtend waren de weersomstandigheden mij gunstig gezind en kon ik letterlijk het dak op om de meter te vervangen.
Je dient hiervoor op de schoorsteen te gaan staan om bij de 2.5m hoge mast te kunnen komen die aan de schoorsteen gemonteerd is. De meter staat op een hoogte van 10m vandaar dat het over een periode van 1.5 uur dan even windstil dient te zijn.

Bij controle van de vervangen windsnelheidmeter was een spinnen familie de oorzaak van het niet juist werken van windsnelheidmeter. Deze meter staat nu op een plek in de fruitboomgaard maar wordt niet meer gebruikt voor het loggen van data alleen voor visueel gebruik.

Mijn verontschuldiging voor het tijdelijk ongemak maar alles werkt nu weer zoals het moet zijn.

De nieuwe Anemometer / Windsnelheidmeter

 
Banner

Bezoekers

We hebben 95 gasten online