Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

 Hier kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het weer waaronder Waarnemingen in Haaksbergen, alles over het klimaat en de klimaat veranderingen, het weer in Nederland vanaf het jaar 800, weertips et cetera.

Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen.    Wachtwoord verloren?
Klimaatverandering gevolgen 2015 (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: Klimaatverandering gevolgen 2015
#583
Klimaatverandering gevolgen 2015 9 Jaren, 3 Maanden geleden Karma: 0  
16/01/2015
Het griepvirus dat al zes weken voor een milde epidemie zorgt, slaat nu hard toe, met veel meer complicaties dan in andere jaren. Zo is het aantal longontstekingen meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar rond deze periode en houden de klachten langer aan waaronder ernstige hoestbuien.
De oorzaak is dat de aard van het griepvirus H3N2 sinds april 2014 afwijkt van het gebruikelijke virus. Daardoor biedt ook de griepvaccinatie van afgelopen jaar onvoldoende afweer.
In het vaccinatieprogramma voor komend najaar is rekening gehouden met de nieuwe virusvariant.

16/01/2015
Het afgelopen jaar 2014 was ook wereldwijd het warmste jaar sinds het begin van de metingen in 1880. Dat hebben de Amerikaanse instellingen NASA en NOAA vrijdag bekendgemaakt. Negen van de tien warmste jaren sinds de temperaturen zijn bijgehouden, waren na het jaar 2000.

Dat blijkt uit metingen van het Amerikaanse Nationale Lucht- en Ruimtevaartagentschap (NASA) en van de Nationale Oceanische en Atmosferische Dienst (NOAA). Het 'tiende warmste jaar' was 1998.

Volgens het NOAA kwam de gemiddelde temperatuur vorig jaar uit op 14,6 graden Celsius, 1,24 graad boven het gemiddelde in de twintigste eeuw. NASA, dat een iets andere berekening toepast, kwam uit op 14,7 graden, 1,22 graad boven het NASA-gemiddelde voor de periode 1951-1980.

De temperatuur op aarde is volgens de onderzoekers sinds 1880 0,8 graden Celcius gestegen.

18/04/2015
Ruim 22.000 dieren- en plantensoorten worden met uitsterven bedreigt volgens IUCN, de organisatie die de rode lijst van bedreigde soorten bijhoudt.
Ruimr 20% van de zoogdieren, 40% van de insecten, 70% van de mossen, 12% van de vogels en 37% van de vissen wordt bedreigd.

14/06/2015
Wereldwijd gaat de temperatuur omhoog. Het warmt echter niet overal even snel op. In het noordoosten van de VS was de winter ijskoud met recordhoogtes sneeuw. In Siberië verliep de winter van 2014-2015 recordwarm. Op de meeste plekken was het 2 graden warmer dan normaal, maar op sommige plaatsen was de afwijking meer dan 4 tot 7 graden. Na de warmste winter sinds 1891, verliep ook het voorjaar van2015 in Siberië recordwarm. Op sommige plaatsen was het 6 graden warmer dan normaal met grote gevolgen voor de mens en de natuur.

Zo werden in Irkoetsk eind april hogere temperaturen dan in Madrid gemeten en was het nog nooit eerder zo vroeg groen. Het ijs op het grote Baikalmeer was door de warme winter in februari en maart al deels dun en gesmolten. Normaal kun je in de winter met een auto over het ijs rijden. Dit jaar lukte dat niet. In het verre oosten, in Sakhalin, werden de beren vroeger dan normaal wakker uit hun winterslaap. Hetzelfde gebeurde duizenden kilometers verder naar het westen in de Tomsk regio. Het meest ingrijpend zijn de vroege bosbranden, dit jaar al in maart. Door de vroege warmte in combinatie met voorjaarsdroogte ontstonden er op grote schaal in de Transbaikal regio in maart al grote bosbranden. Ook in de Republiek van Khakassia ontstonden op diverse plaatsen in het voorjaar enorme uitgestrekte bosbranden. Op 25 maart werd de noodtoestand uitgeroepen. President Poetin zegde de bewoners van de getroffen gebieden financiële hulp toe voor de wederopbouw van hele dorpen die verwoest werden door de branden. Eind mei was het raak in de uitgedroogde republiek Boertjatië en Irkoetsk.

Klimaatspecialisten wijten de vroege opwarming, de droogtes en de daardoor veroorzaakte bosranden in Siberië aan de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. De wereldwijde opwarming en het steeds vaker voorkomen van extremen, zowel droogtes als overstromingen, gaat op sommige plaatsen in de wereld schrikbarend snel. De verwachting is ook dat de komende jaren het voorjaar in Siberië warmer en droger wordt en dat grote bosbranden steeds vaker zullen voorkomen in de regio.

Verontrustend is dat de bosbranden voorkomen op de toendra, bestaande uit permafrost. De altijd bevroren bodem is echter aan het ontdooien. Bij het ontdooien komen schadelijke methaansgassen vrij. Methaan is net zoals kooldioxide een broeikasgas en veroorzaakt indirect een verdere opwarming van de wereld. Normaal gebeurt dat alleen in de zomermaanden, naar de afgelopen jaren ook in april.

Of het te warme weer ook in de zomermaanden juni, juli en augustus een vervolg krijgt, is afwachten. De verwachting voor de komende week is dat het in het westen van Rusland en in het oosten van Siberië veel warmer wordt dan normaal (plaatselijke afwijkingen van 10 graden worden door het ECMWF berekend.)
Bron: MeteoGroup en The Siberian Times

18/07/2015
Ongeveer 90% van de kleine beken in Twente heeft geen of te weinig water in de zomer.
Om dit te verhelpen neemt waterschap Vechtstromen zomermaatregelen.
Er zijn ook structurele maatregelen, zoals het verhogen van beekbodems en het aanleggen van stuwen. Niet alleen in de zomerperiode dalen waterstanden snel door warmte en weinig neerslag. Watertekort en droogte komen steeds vaker voor en dit zal alleen maar verergeren door de klimaatverandering.

04/08/2015
Gletsjers smelten wereldwijd steeds sneller, zo blijkt uit een nieuwe studie van Zwitserse wetenschappers. Op dit moment verliezen gletsjers over de hele wereld gemiddeld 0,5 tot 1 meter ijs aan dikte per jaar. In 120 jaar van metingen lag de smeltsnelheid nog nooit eerder zo hoog. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Zürich in het wetenschappelijk tijdschrift Journal of Glaciology.

De wetenschappers baseren hun gegevens op observaties met satellieten en metingen ter plekke in 19 regio's met gletsjers, waaronder de Noord- en Zuidpool, Canada, Nieuw Zeeland, Zuid-Amerika en Europa. Volgens hoofdonderzoeker Michael Zemp verliezen de gletsjers op dit moment gemiddeld twee tot drie keer zo veel ijs als in de twintigste eeuw. "We hebben maar van een paar honderd gletsjers exacte metingen van ijsverlies. Maar we kunnen de resultaten van onze studie goed onderbouwen met veldobservaties en satellietmetingen van gletsjers over de hele wereld", verklaart hij op de nieuwssite van de Universiteit van Zürich.

Zemp verwacht dat het smelten van de gletsjers voorlopig niet zal ophouden. Zelfs als de opwarming van de aarde stokt, zal er geen ommekeer plaatsvinden, zo blijkt uit zijn berekeningen. "Deze gletsjers zullen meer en meer ijs verliezen, zelfs als het klimaat stabiel blijft", verklaart hij.

04/08/2015
De wespenoverlast dreigt dit jaar groter te worden dan andere jaren. Dit komt door een zachte winter met daarna een droog en koud voorjaar. Augustus is altijd een echte wespen maand. Dit komt doordat de larven in deze maand minder zoetstoffen afscheiden waardoor de wespen andere bronnen opzoeken. Alle aandacht wordt nu gericht op h de nieuwe koninginnen. Deze jonge bevruchte koninginnen vliegen isn september / oktober uit en gaan dan direct opzoek naar een schuilplaats voor de winter.

10/08/2015
Een internationale groep wetenschappers zegt dat de stijging van de temperatuur op aarde niet komt door de zon. Die is namelijk al driehonderd jaar stabiel. De wetenschappers hebben hun conclusies gepresenteerd op een congres op Hawaï.
Wetenschappers tellen al eeuwen vlekken op het oppervlak van de zon. Hoe meer er zijn, hoe actiever de zon is. Tussen 1645 en 1715 waren er weinig vlekken en beleefden delen van de aarde uitzonderlijk koude winters.

Sinds die tijd zou het aantal zonnevlekken flink zijn toegenomen, net als de temperaturen op aarde. Volgens sommigen betekent het dat de veranderingen op de zon de opwarming van de aarde beter verklaart dan menselijke vervuiling.

Maar de wetenschappers zeggen dat er een meetfout zit in de manier om het aantal vlekken te tellen. Ze hebben de methode aangepast en zeggen dat de zon nu even actief is als eeuwen geleden.
Daaruit concluderen de wetenschappers: De resultaten maken het moeilijk om de klimaatveranderingen die begonnen in de achttiende eeuw en doorgingen in de Industriële Revolutie en de twintigste eeuw, te verklaren door natuurlijke trends in de zon. Of dat betekent dat de mens de boosdoener is, laten ze in het midden.

19/09/2015
In verband met de forse regenval en hagelbuien in Nederland van 30 augustus en de dagen erna zijn een groot deel van de oogsten van, groenten met dunne bladeren, zoals sla, spinazie en andijvie verloren gegaan. Vooral in Zuid-Holland, West-Brabant en een deel van Zeeland zijn veel oogsten door de buien mislukt. De akkers vol met aardappel en wortels rotten nu weg. Afwateren van percelen had geen nut doordat het water in de sloten enkele dagen tot aan de rand toe volstonden.
De schappen in supermarkten blijven daardoor waarschijnlijk tot oktober nagenoeg leeg.

09/11/2015
Het is al meer dan 100 dagen achter elkaar droog in het stroomgebied van de grote rivieren. Daardoor is waterpeil in de Rijn en de IJssel op dit moment bijzonder laag. Rijkswaterstaat heeft een waarschuwing uitgegeven voor een zeer lage waterstand in de Rijn en de IJssel, code geel. De recordlange laagwaterperiode zal nog langer worden. Neerslag in het stroomgebied van de Rijn wordt ook de komende weken niet of nauwelijks verwacht.

Het fenomeen ‘laagwater’ komt elk jaar wel eens voor en is in die zin niet bijzonder. Wat wel bijzonder is, is dat de huidige laagwaterperiode inmiddels meer dan 100 aaneengesloten dagen duurt. Dat is voor het laatst gebeurd in het extreem droge jaar 1976, bijna 40 jaar geleden

09/12/2015
Door de opwarming van de aarde neemt de permafrostlaag in Siberië in rap tempo af. Deze voorheen eeuwige bevroren bodem bevat grote hoeveelheden koolstofdioxide en vooral methaan. Een broeikasgas dat ruim twintig keer sterker is dan CO2. Er dreigt daardoor behalve een milieuramp ook een economische en sociale ramp in Ruslands hoge noorden. Niet alleen de fundamenten van huizen maar ook die van wegen en spoorwegen raken ontwricht. Door het smelten van de permafrostlaag hebben de wortels van de naaldwouden niet langer voldoende houvast en vallen daardoor de bomen om.

09/12/2015
De lucht boven Peking is zo smering dat de Chinese overheid voor het eerst in de geschiedenis een code rood heeft afgegeven. Boven de stad hangt een verstikkende deken die zo dik is dat het zicht op sommige plekken minder dan 200m is. De hoeveelheid fijnstof is gestegen naar 300 microgram per kubieke meter. Een maximum van 25 is verantwoord. Door de code rood blijven scholen dicht, mogen bouwvakkers niet meer werken en is het autoverkeer aan banden gelegd. Inwoners krijgen het advies zo veel mogelijk binnen te blijven. Als je in Peking met de fiets gaat beginnen je ogen gelijk te tranen.
De luchtverontreiniging beperkt zich niet tot Peking maar heel het noorden en delen van midden China gaan eronder gebukt. Er is weinig wind waardoor de smog blijft hangen.

12/12/2015
Aan het einde van veel gletsjers in Zwitserland, daar waar het ijs smelt, worden veel boomstammen in het gletsjerpuin gevonden. Deze stammen kwamen kennelijk van hoger gelegen gebieden en waren door het gletsjerijs meegenomen.
Gletsjers in Zwitserland komen alleen voor boven de boomgrens. Dus in het verre verleden, 10.000 jaar geleden, moet de boomgrens vele honderden meters hoger hebben gelegen dan nu het geval is. In die periode moet het dus ook vaak beduidend warmer zijn geweest dan nu het geval is.
Wat daar de oorzaak van geweest is is moeilijk te achterhalen. Perioden met verhoogde CO2-uitstoot kan het niet geweest zijn want hier zijn geen aanwijzingen voor gevonden. Vermoedelijk is er sprake geweest van bosbranden veroorzaakt door vulkaanactiviteit in het Eifelgebied in Duitsland.

14/12/2015
Door de afname van de Global Dimming (minder verontreinigde luchten) is in Europa de afgelopen periode de gemiddelde temperatuur toegenomen.
Er zijn klimatologen die vermoeden dat de ongewoon warme zomers van het laatste decennium vooral een gevolg zijn van de verbetering van de luchtkwaliteit wat betreft stof, gecombineerd met de toegenomen temperatuur door het broeikaseffect van de gasuitstoot.
Meer informatie: nl.wikipedia.org/wiki/Global_dimming
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 1214
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 20/12/2015 09:56 Door Erwin.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
      Onderwerpen Auteur Datum
 
Klimaatverandering gevolgen
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2005
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2006
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2007
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2008
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread linkthread link Trends in de primaire klimaateffecten
Erwin 31/07/2010 16:18
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2009
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2010
Erwin 30/01/2010 13:14
 
thread linkthread linkthread link De aarde kan goed tegen opwarming
Erwin 13/05/2010 10:28
 
thread linkthread linkthread link Diersoorten weg door klimaatverandering
Erwin 19/07/2010 18:46
 
thread linkthread linkthread link Groenland stijgt steeds sneller door smeltend ijs
Erwin 25/07/2010 10:58
 
thread linkthread linkthread link Droogte laat grondwater verder dalen
Erwin 25/07/2010 11:02
 
thread linkthread linkthread link Hitte problematisch voor stroomproductie
Erwin 25/07/2010 11:07
 
thread linkthread linkthread link Chinese gletsjer smelt het snelst
Erwin 25/07/2010 12:30
 
thread linkthread linkthread link Komende jaren brengen nieuwe warmterecords
Erwin 29/07/2010 19:21
 
thread linkthread linkthread link Klimaatverandering zorgt voor extra ruimteafval
Erwin 31/07/2010 15:48
 
thread linkthread linkthread link Ons ontbijtje wordt duurder
Erwin 04/08/2010 20:22
 
thread linkthread linkthread link Minder land- zeeijs
Erwin 07/08/2010 16:26
 
thread linkthread linkthread link Rusland brandt
Erwin 07/08/2010 16:36
 
thread linkthread linkthread link Natuurrampen: Overstromingen
Erwin 08/08/2010 10:08
 
thread linkthread linkthread link Natuurrampen: Hitte en Bosbranden
Erwin 10/08/2010 11:44
 
thread linkthread linkthread link Het wordt warmer, natter en zonniger
Erwin 03/11/2010 22:23
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2011
Erwin 17/01/2011 17:44
 
thread linkthread linkthread link Wateroverlast, overstromingen
Erwin 17/01/2011 17:53
 
thread linkthread linkthread link Noordpool, Groenland
Erwin 23/01/2011 14:55
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 30/01/2011 12:10
 
thread linkthread linkthread link Sneeuwstormen
Erwin 04/02/2011 19:58
 
thread linkthread linkthread link Stormen cyclonen
Erwin 04/02/2011 20:34
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 01/05/2011 14:31
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 23/06/2011 16:39
 
thread linkthread linkthread link Verdwenen warmte in oceaan gevonden
Erwin 11/09/2011 17:12
 
thread linkthread linkthread link Meer koude winterextremen
Erwin 11/09/2011 17:17
 
thread linkthread linkthread link zuurstofgehalte / concentratie
Erwin 19/12/2015 07:26
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2012
Erwin 05/01/2012 17:59
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 19/01/2012 18:25
 
thread linkthread linkthread link Vulkaanuitbarstingen en aardbevingen
Erwin 28/02/2012 20:00
 
thread linkthread linkthread link Droogte en Hittegolf
Erwin 31/03/2012 16:30
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 31/03/2012 16:35
 
thread linkthread linkthread link Zeewater
Erwin 21/04/2012 08:16
 
thread linkthread linkthread link Ozonlaag blijft zorgenkind
Erwin 15/05/2012 19:41
 
thread linkthread linkthread link Groenlandse ijskap
Erwin 28/05/2012 10:08
 
thread linkthread linkthread link Lage waterstanden
Erwin 24/06/2012 18:42
 
thread linkthread linkthread link Uitputting van het grondwater
Erwin 26/06/2012 21:16
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2-uitstoot
Erwin 26/06/2012 21:19
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 04/07/2012 22:17
 
thread linkthread linkthread link Gevolgen voor Nederland
Erwin 29/07/2012 14:36
 
thread linkthread linkthread link Sneeuw
Erwin 11/08/2012 16:28
 
thread linkthread linkthread link Permafrost
Erwin 11/08/2012 16:31
 
thread linkthread linkthread link Patagonische ijsvelden
Erwin 21/09/2012 21:17
 
thread linkthread linkthread link Landbouwgrond wordt minder vruchtbaar
Erwin 25/11/2012 14:54
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2013
Erwin 31/12/2012 14:18
 
thread linkthread linkthread link Hitte en bosbranden
Erwin 09/01/2013 18:41
 
thread linkthread linkthread link Permafrost
Erwin 22/02/2013 16:57
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2-uitstoot
Erwin 06/03/2013 19:22
 
thread linkthread linkthread link Aanhoudende koude
Erwin 11/08/2013 15:19
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 11/08/2013 15:22
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 11/08/2013 15:25
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 11/08/2013 15:34
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2014
Erwin 07/01/2014 18:52
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 17/02/2014 21:17
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 11/08/2014 21:30
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 11/08/2014 21:36
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 11/08/2014 21:37
 
thread linkthread linkthread link Groenlandse ijskap
Erwin 11/08/2014 21:40
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2015
Erwin 17/01/2015 07:22
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 02/02/2015 19:02
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 22/06/2015 21:37
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 22/06/2015 21:40
 
thread linkthread linkthread link Noordpoolgebied
Erwin 23/07/2015 21:13
 
thread linkthread linkthread link Hittegolf
Erwin 04/08/2015 18:39
 
thread linkthread linkthread link Geen sneeuw
Erwin 24/12/2015 18:26
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2016
Erwin 11/01/2016 20:33
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 08/03/2016 18:49
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 22/03/2016 20:18
 
thread linkthread linkthread link Noordpoolgebied
Erwin 17/04/2016 10:39
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 15/07/2016 20:44
 
thread linkthread linkthread link IJskappen
Erwin 15/07/2016 21:03
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 27/07/2016 20:34
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 18/11/2016 20:38
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2017
Erwin 18/01/2017 18:56
 
thread linkthread linkthread link Rapport van EMA
Erwin 29/01/2017 11:30
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 01/02/2017 18:29
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 07/02/2017 18:31
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 09/02/2017 21:00
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 17/02/2017 19:06
 
thread linkthread linkthread link Klimaatvluchtelingen
Erwin 18/02/2017 18:25
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 07/03/2017 19:14
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 08/03/2017 17:42
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 14/03/2017 19:11
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 28/03/2017 20:35
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 22/04/2017 07:16
 
thread linkthread linkthread link Zuurstof
Erwin 07/06/2017 21:01
 
thread linkthread linkthread link Steden
Erwin 07/06/2017 21:12
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 12/07/2017 20:13
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 08/09/2017 18:22
 
thread linkthread linkthread link Stormen, Tornados, Orkanen
Erwin 08/09/2017 18:30
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2018
Erwin 30/01/2018 18:35
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 11/03/2018 16:42
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 21/03/2018 19:03
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 09/07/2018 09:15
 
thread linkthread linkthread link Golfstroom
Erwin 09/07/2018 09:35
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 09/07/2018 09:42
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 10/07/2018 20:28
 
thread linkthread linkthread link Klimaat doelen
Erwin 30/12/2018 12:57
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 30/12/2018 13:05
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 30/12/2018 13:18
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 30/12/2018 13:31
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2019
Erwin 13/01/2019 09:22
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 02/02/2019 08:28
 
thread linkthread linkthread link Antartica
Erwin 02/02/2019 08:30
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 16/02/2019 07:45
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 13/08/2019 08:30
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 22/08/2019 21:22
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 22/08/2019 21:24
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 11/10/2019 21:11
 
thread linkthread linkthread link Energie
Erwin 15/11/2019 20:43
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2020
Erwin 03/01/2020 18:23
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 18/03/2020 20:46
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 14/06/2020 10:06
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 14/06/2020 10:56
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 14/06/2020 11:03
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 en methaangas
Erwin 28/09/2020 19:48
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 28/09/2020 20:48
 
thread linkthread linkthread link Drinkwater
Erwin 28/09/2020 20:51
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 12/10/2020 20:50
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 12/10/2020 21:03
 
thread linkthread linkthread link Antartica
Erwin 16/11/2020 20:37
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2021
Erwin 26/01/2021 18:05
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 26/01/2021 18:07
 
thread linkthread linkthread link Warme golfstroom
Erwin 16/05/2021 10:31
 
thread linkthread linkthread link Klimaatverandering seizoenen
Erwin 16/05/2021 12:20
 
thread linkthread linkthread link Zeespiegelstijging
Erwin 16/05/2021 12:23
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 23/10/2021 07:45
 
thread linkthread linkthread link Klimaatrampen
Erwin 23/10/2021 08:05
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2022
Erwin 13/01/2022 19:15
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 26/05/2022 07:36
 
thread linkthread linkthread link Zuidpool
Erwin 26/05/2022 07:37
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 26/05/2022 07:39
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 26/05/2022 07:40
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 08/11/2022 18:24
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 08/11/2022 18:53
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 08/11/2022 18:56
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 08/11/2022 19:00
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 08/11/2022 19:22
 
thread linkthread linkthread link Drinkwater
Erwin 08/11/2022 19:33
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 09/11/2022 18:25
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2023
Erwin 31/12/2022 08:37
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 24/07/2023 20:32
 
thread linkthread linkthread link Zuidpool
Erwin 24/07/2023 20:34
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 24/07/2023 20:39
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 01/08/2023 20:41
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 01/08/2023 20:46
 
thread linkthread linkthread link Zomer
Erwin 05/12/2023 19:50
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 05/12/2023 20:35
Ga naar bovenkant
Forum Het weer in Haaksbergen
Banner

Bezoekers

We hebben 51 gasten online